USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Yüz yüze eğitime bir haftalık aradan sonra devam

Okullar bir haftalık ara tatilinden sonra pazartesi haset karşı karşıya eğitime baştan başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “22 Kasım 2021 zamanı bakımından 850 bin sınıftan hemen 66'sı boğunuk olacak. Diğer hepsi sınıflar karşı karşıya eğitime devam edecek” de

Yüz yüze eğitime bir haftalık aradan sonra devam
21-11-2021 10:35

Yüz yüze eğitimin ara dinlence döneminden daha sonra kalmış olduğu yerden devam edeceğinin altını çizen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “6 Eylül 2021 tarihinde kâffesi derslik seviyelerinde haftada ilkokul çağ karşı karşıya eğitime başladık ve 2,5 maaş sürecin arkası sıra takvimde öngörülen bir haftalık ara tatile girdik. talebe ve öğretmenlerimiz, ara dinlence haftasında istirahat imkânı buldular. Öğretmenlerimiz bu bir haftalık devir diliminde mesleksel aksiyon eğitimlerine engin sayısal ortamdan devam edebildiler. Dolayısıyla öğretmenlerimiz de bu yedi gün okullara gitmediler. Şimdi, kaldığımız yerden bire bir kararlılıkla ve kâffesi keyif önlemlerimize uyarak devam edeceğiz. Bu fırsat ile kâffesi öğrencilerimize dosdoğru ve güzel bir eğitim devri diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu bir haftalık ara dinlence zımnında boğunuk bulunan sınıfların da sürelerini tamamladıklarını tamlayan Özer, “22 Kasım 2021 zamanı bakımından 850 bin sınıftan hemen 66'sı boğunuk olacak. Diğer kâffesi sınıflar karşı karşıya eğitime devam edecek” dedi.

Öğretmenlerin aşılama oranlarında da daima çoğalma bulunduğunun altını çizen Özer, minimum dü düze aşılama reşit hoca oranının yüzdelik 88'e yükseldiğini belirterek, “6 Ağustos tarihinde minimum dü düze aşılama reşit hoca payı yüzdelik 60 idi. Bugün itibarı ile bu oranın yüzdelik 88'e çıkmak olması enikonu önemli. Diğer yandan aşılama yapılmaksızın rahatsızlığı geçirerek antikor oluşturmuş hoca payı ise yüzdelik 5'ler civarında. Dolayısıyla, minimum dü düze aşılama reşit ve aşılama yapılmaksızın antikora erbap hoca oranımız yüzdelik 93'ler seviyesinde. Eğitim sistemimizdeki hoca sayımızın büyüklüğü dikkate alındığında bu kemiyet tahminî 1 milyon 116 bin öğretmenimize cevap gelmekte. Şu anda okullarımızı karşı karşıya belirgin tutmadaki en şişman avantajımız, öğretmenlerimizin döllenme oranlarının enikonu efdal olması” açıklamasında bulundu.

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler