USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Vücudu doğru ve stabil kullanmak yaşam kalitesini artırıyor'

Ayakta durma, oturma, yatma yahut akıntı esnasında değişik doğru vakfe yöntemlerinin ne olması gerektiği için mütekellim Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şeniz Kulle “Doğru vakfe alışkanlıklarına erbap sıfır insanoğlu günce yaşamlarında ehemmiyetli esenlik sorunları ile karşıla

'Vücudu doğru ve stabil kullanmak yaşam kalitesini artırıyor'
02-03-2022 09:37

Anne-babaların çocuklarına en kalın dediği şeylerin başlangıcında “kambur durma”, “dik yürü” kadar duruşları ile ilgilendiren tembihat gelir. Sadece çocuklarda değil, yetişkinlerde de; yürürken, otururken, çalışırken ayrıca uyurken caba vücudu doğru ve istikrarlı kullanmak yaşam kalitesini şişman miktarda artırır. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şeniz Kulle, postür alegori isimlendirilen doğru duruşun nite olması gerektiği ile ilgilendiren ehemmiyetli ipuçları verdi.

Normal duruş, adale kuru sisteminde birlikte zorlanmaya faktör olmayan, bedenin alışılagelen eğriliklerinin korunduğu eklemlere meri kuvvetlerin istikrarlı dağıldığı duruşa denir. Kişinin cisim tipi, ırk, cinsiyet, cümle ve hobileri, ruh bilimsel hali ve günce yaşam alışkanlıklarına mucibince tahavvül gösterse de doğru duruş; kasların, bağların, deveran sistemimizin ve organlarımızın uyumu düşüncesince aklık ve mıhlı postür dirimsel ehemmiyet taşır.

Vücudun taşıyıcısı bulunan omurga, hata duruştan en birlikte tomar etkilenen sistemlerin başlangıcında gelir. Omurgaya binen yüklerin güzel taşınabilmesi düşüncesince bağların ve kasların dengede olması gerekir. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şeniz Kulle, “Bozuk postürdeki balans bozukluğu, yorgunluğa omurgada asimetriye ve nosiseptif uyarılarla ağrıya sefer açar. Anormal postürü arkalamak düşüncesince kaslar giriş döndürücü gerilir. Zamanla spazm ve dert ortaya çıkar” laflarıyla hata vakfe pozisyonlarının etkilerine değindi. Doğru postürle ilgilendiren ise Uzm. Dr. Şeniz Kulle, “Doğru duruşta rastgele ciddilik cisim kısmına ciddilik dağılır, beklenmeyen soğurma edilir, cereyan açıklığı korunup, stabilite ve mobilite düşüncesince muktezi hareketler ari arama edilir” ifadelerini kullandı.

Doğru oturmak, doğru uyumak
İyi birlikte postürün; ayakta durma, oturma, yatma yahut cereyan esnasında ayrımlı özellikler taşıdığını vurgulayan Şeniz Kulle, “Ayakta dururken giriş dik, döş ileride, ana rahmi içe çekik halde olmalıdır. Bu bedii birlikte görünüşten birlikte tomar cisim kısımlarının birbirleriyle ilişkilerini ayarlayan, organ, dizi ve bacakların minimum erke tüketerek fonksiyonlarını namına getirmesini sağlayıcı birlikte duruştur” dedi.

Yürümek, oturmak, daldırmak günce yaşamımızın asliye döngülerindendir. Bunları yaparken doğru birlikte halde cereyan geçirmek ve vakfe teşhir etmek sahn kalitemizi de yükseltir. Özellikle masa başı etkin kişilerin günlerinin şişman birlikte kısmı oturarak geçmekte.

Kulle, “Otururken beden DOĞRU ve omuzlar geride olmalı. Kalçalar sandalyenin arkalığına değmeli, alamet çukurluğu birlikte yastıkla desteklenmelidir. Vücut ağırlığı kalçalara denk dağıtılmalı, dizler kalçalardan geniş yüksekte olmalı. Bunun düşüncesince fut yükselticisi kullanılabilir. Ancak en ehemmiyetli kurallardan birisi bire birlikte pozisyonda 30 dakikadan birlikte tomar oturmamaya uyanıklık ederek oğlan vale hesabına atılmamalıdır. Oturma pozisyonundan ayağa kalkarken, sandalyenin önüne doğru toprak değiştirilmeli ve bacaklar DOĞRU duruma getirilerek kalkılmalıdır. Belden öne eğilmekten kaçınılmalıdır” ifadesini kullandı.

Uyku pozisyonunun hem hab kalitemizi tıpkı zamanda fiziki yorgunluğumuzun seviyesini belirlediğini hatırlatan Kulle, “Uyurken giriş dibine behemehâl yastık konulmalı ancak yastık birlikte tomar efdal olmamalıdır. Omuzlar yastığın altında kalmalıdır. Sırtüstü yatarken dizlerin altına, taraf yatarken bacakların arasına yastık konulmalıdır. Uzun kesiksiz yüzükoyun yatılmamalı, yüzükoyun yatarken ana rahmi dibine yastık konulmalıdır” dedi.

Nedenler, sonuçlar
Doğru vakfe alışkanlıklarına cemaat sıfır insanoğlu ise günce yaşamlarında ehemmiyetli esenlik sorunları ile maç riski taşıdığını kail Kulle, “En kalın tanıdık vakfe bozuklukları ortada kifoz, skolyoz, kalık lordoz, düzleşmiş bel, ceninisakıt çiğin ve başın önde bulunduğu duruşlar sayılabilir. Kötü postürün en kalın sebepleri alegori kalıtsal bozukluklar, alışkanlıklar ve yetişek eksikliği diyebiliriz. Diğer çirkin postür sebepleri ortada obezite, adale zayıflıkları, sinirli kaslar, elastikiyet kaybı, hata pabuç seçimi, çirkin düzentileme koşulları, hab bozuklukları ve ruh bilimi gidiş bozuklukları sayılabilir” sanarak laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler