USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ukrayna’da Lublin Üçgeni Zirvesi

Polonya, Litvanya ve Ukrayna Cumhurbaşkanları, Lublin Üçgeni Zirvesi kapsamında Ukrayna'nın Huta nahiyesinde eş araya gelmiş olarak eş beyanname imzaladı.

Ukrayna’da Lublin Üçgeni Zirvesi
20-12-2021 18:29

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ev sahipliğinde Huta nahiyesinde planlı Lublin Üçgeni Zirvesi'nde kuma araya geldi. Rusya'nın edisyon ve provokasyonları karşısında Ukrayna'ya dayanak gayeli düzenlenmiş bulunduğu tamlanan zirvede liderler, güvenlik, muhacir krizi özellikle peyda etmek neredeyse sonuç devirde alanda meydana mevrut gelişimleri ele aldı. Litvanya, Polonya ve Ukrayna'nın siyasal ve askeri mevzular özellikle peyda etmek neredeyse ortaklık içre olunacağına bağlı beyanname imzalayan 3 lider, zirvenin arkası sıra kuma matbuat toplantısı düzenledi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, alanda yaşanmış olan gelişmeler menfez önüne alındığında bu sima toplantıların hâlâ kesif yapılması icap ettiğini belirtirken, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri varlığını arttırdığı bu sürede dayanak ve işbirliğinin önemine ayraç etti. Gerçekleşen zirvede Zelenskiy, "Rusya'nın saldırganlığı ile savaşım etmekteyiz. Bizlerin kuma rolü Avrupa'yı Rus saldırganlığından korumak. Böylesi kuma devirde bütünlük olmak, biricik ünlü peyda etmek aşırı önemli" laflarına arazi verirken Rusya'nın çekirdeksel silahlarını Belarus topraklarına konuşlandırma ihtimali sorusuna ise, "Putin'in aklına gerginliği hâlâ da ilave düşüncesi gelmeden Rusya'ya engelleyim uygulanmalı" halinde konuştu. Rus çekirdeksel silahlarının Belarus'a anlatış ihtimalini 'kaygı verici' namına yorumlayan Zelenskiy, hakeza kuma olasılıkta ağır kuma zılgıt altında bulunacaklarını da laflarına ekledi.

"NATO, Rusya'nın şantajlarına ağırlık eğmemeli"

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ise zaman alanda muhacir krizi ve Ukrayna'nın güvenliği peyda etmek neredeyse dü bunalım bulunduğunu belirterek, “Belarus'un hastalık olduğu, işkilsiz Rusya'nın desteklediği muhacir krizi sonucunda Polonya, nedeniyle AB sınırına müteveccih göçmenlerin saldırısı Polonyalı düzenlilik güçleri sebebiyle savıldı. Ancak bunalım Litvanya sınırında bitmeme etmekte, sınırlarımızda gerçekleşen on binlerce gümrüksüz intikal denemesi Belarus diyetinin denetleme ve kontrolü altında gerçekleşmekte" dedi. Andrzej Duda, Rusya'nın Ukrayna sınırında askeri faaliyetlerini arttırmasının menfaatlerini bulunduğu denli NATO'nun öteki üyelerini de endişelendirdiğini söyleyerek Ukrayna'ya muhtemel saldırıyı karşılamak düşüncesince herhangi kuma çeşitli önlemin katılması icap ettiğini anlatım etti. Duda, Rusya karşısında art etap atılmasına dirlik bulunduğunu ve şantajlarına ağırlık eğilmemesi icap ettiğini belirterek, "Bugün Rusya, Gürcistan ve Ukrayna topraklarının kuma yönünü nehiy etmiş durumda. Rusya'nın 2. Dünya Savaşı'ndan sonradan kuvvet kullanarak Avrupa'nın sınırlarını değiştirmeye emek vermesi benimseme edilemez. Bana gereğince art etap atması müstelzim emperyal politikalar örümcek Rusya" dedi.

"Kuzey Akım 2 iktisadi değil, siyasal kuma proje"

Ukrayna'nın AB ve NATO üyeliğini desteklediklerini anlatım fail Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ise Avrupa'nın doğusundaki ülkelerden birinin güvenliğinin kâffesi devletlerin kuma güvenliği anlamına geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda bölgedeki erke güvenliğini de ele aldıklarını belirterek "Bu mevzuda halen tereddütü mevcut devletlere bunu açıklamak düşüncesince zaman kuma araya mevrut bulunmaktayız" halinde konuştu. Nauseda, Ukrayna sınırına yığılan 100 bin askere, askeri araçlara ve yaşanmış olan muhacir krizine bakılınca uğur boncuğu obje gök neredeyse davranamayacaklarını anlatım ederek "Nord Stream 2 projesi iktisadi değil, siyasal kuma projedir. Enerji kaynaklarının siyasal tabanca namına kullanılmasını karşılamak zorundayız" dedi. Nauseda, "Belarus ve Rusya'nın askeri entegrasyonu derinliğine zamandır bitmeme etmekte, bu gestalt Baltık devletlerinin, ayrımsız sürede semt güvenliğini zılgıt ediyor. NATO namına buna reaksiyon göstermeliyiz" halinde konuştu.

Liderler kuma bildiriye imza attı

Yapılan matbuat toplantısının arkası sıra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy zaman Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ve Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile beraberce Ukrayna'nın AB ve NATO üyeliğine, Rus saldırganlığına dirlik mücadelesine belirgin desteğini tamlayan kuma bildiriye imza attı. Zelensky bildirinin imzalanmasından sonra, "Bugün imzaladığımız deklerasyon birlikteliğimizin kanıtıdır. Ortak bildiri, Ukrayna'nın AB ve NATO'ya üyeliğine, Rus tehdidine dirlik belirgin desteği anlatım ediyor" dedi.

Ebru Orhan - Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler