USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

TBMM Başkanı Şentop, Karadağ’da Mehmet Fatih Medresesini görüşme etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Karadağ ziyareti kapsamında Tuzi şehrindeki Mehmet Fatih Medresesini görüşme etti.

TBMM Başkanı Şentop, Karadağ’da Mehmet Fatih Medresesini görüşme etti
24-12-2021 03:19
Tuzi


Şentop’a, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, Türkiye’nin Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan ve öteki yetkililer haremlik etti.

TBMM Başkanı Şentop, bu kapsamda Mehmet Fatih Medresesinde okuyan öğrencilerle hasbihal etti.

Eski zamanlarda şahısların şimdi çetince koşullarda yaşamış olduğu düşüncesince Balkanlar ve Türkiye’deki şahısların birbirinden bihaber müşterek fasıl yaşadığını kail Şentop, fakat bugünkü sınırların elden haritalarda bulunan olduğunu, kıstak coğrafyasının şimdi serbest müşterek sahası kapsadığını tabir etti.

Karadağ’ın aşırı aydın ve aşırı etnikli müşterek yurt bulunduğunu anımsatan Şentop, Türkiye’de Boşnak ve Arnavut üzere değişik budunsal kökene ehil şahısların yaşadığını ve bunların Türkiye’de soydaş bulunduğunu belirtti.

Şentop, “Bizim biricik mesajımız var bütün dünyada; şahısların sulh içerisinde, zat inançlarına uyarınca yaşayabilecekleri müşterek ortamı kuruluş edebilmek. Bizim dünyaya mesajımız bu. Bu bizim bugün düşüncesince verdiğimiz müşterek ileti değil, asırlarca geriye gittiğimize bu mesajı yaşadığımız ve yaşattığımızı gün gösteriyor.” sanarak konuştu.

Osmanlı Devleti'nin asırlarca Balkan coğrafyasında buyruk sürüp buraları yönettiğini tamlayan Şentop, “Buralarda canlı budunsal kökenden şahısların bütünü zat budunsal kökenlerini, toplumlarını korunum etmişler, dillerini korunum etmişler, dinlerini korunum etmişler, ibadethaneleri yüzlerce sene ayakta kalık onların. Osmanlı Devleti o devir dünyanın en şişman gücü ve kurumları aşırı güzel çalışan, hala bütün dünyanın kalıp almaya çalışmış olduğu güzel kurumlar, özellikle yetişek kurumları bulunan müşterek devlet.” dedi.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Feyziç de Şentop’un ziyaretinden çevre itibar duyduklarını tabir ederek “Türkiye çelimli ve arkadaş ülkedir. Türk talih yetkililerin ziyaretleri esnasında devir ayırıp bizi görüşme ettiklerinden çevre alım çalım duyuyoruz. Bu bizim düşüncesince aşırı önemlidir. Bu bizim düşüncesince müşterek destektir. Yalnız olmadığımızı, yanımızda şişman ve ehemmiyetli dostumuzun bulunduğunu hissetmektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, Tuzi şehrinde TİKA kabilinden restore edilen Tuzi Nizam Camisi'ni de görüşme ederek cami karşı Feyziç’ten bilgelik aldı.

Öte yandan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, resmi temaslarda bulunmuş olduğu Karadağ'ın başkenti Podgoritsa’da, Gorica Partizan Heykeli’ne Nazi devri kurbanları anısına çelenk bıraktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler