USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Sanayi kenti Kocaeli'de işletmelerin verimliliği 'model fabrika' ile artırılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yardımı ile Kocaeli'de ortak sene ortamında kurulması planlanan "model fabrika" ile işletmelerin verimliliğinin ve rakiplik gücünün artırılması hedefleniyor.

Sanayi kenti Kocaeli'de işletmelerin verimliliği 'model fabrika' ile artırılacak
18-02-2022 12:21
Kocaeli

Model fabrika eliyle pedagoji bilimi ve müşavirlik hizmetleriyle işletmelerde bereket artırıcı yollar uygulanacak. Bu sayede merasimsiz felsefeye ait bereket artışının ve sayısal dönüşümün sağlanmasıyla işletmelerin rakiplik gücünün yükseltilmesi amaçlanıyor.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AA muhabirine, Kocaeli'nin bilim, endüstri ve uygulayım bilimi kenti kimliğiyle ön plana çıktığını söyledi.

Yavuz, ülkenin aut tecim kütlesinin yüzdelik 18'inin Kocaeli'den gerçekleştiğini aktararak, müstevli koşullarına karşın OSB'lerdeki üretimin, istihdamın sonsuz arttığını kaydetti.

Kocaeli'nin, başta muttasıf insanoğlu gücünün ve müteşebbis ruhun yukarı seviyeye çıkmış olduğu illerden bir tanesi bulunduğunu vurgulayan Yavuz, kentten dünyanın ümranlı ülkelerine araba ihracatı gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Yavuz, bu manada 2021 yılını rekorlarla kapattıklarına ayraç ederek, "2022 senesinde da toy rekorlar bekliyoruz. Bazı OSB'lerimizde yüzdelik 35'in üstünde istihdam artışları gerçekleşti. Dolayısıyla 60 bine benzeyen toy istihdam oluşturuldu. 2021 yılı; bizim açımızdan üretim, istihdam, müstesna satım üçgenine baktığımız devir sonuç basamak verimli, değerli müşterek sene yerine kayda geçti." ifadelerini kullandı.

"Model fabrika terimi dünyada gelişiyor"

Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde başlatılan ulusal uygulayım bilimi hamlesine ve defans sanayide yaşanmış bulunan gelişmelere değinerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yardımıyla şehirde model fabrika kurulacağını bildirdi.

Yavuz, model fabrika teriminin dünyada gelişen müşterek fehva olduğunu, Almanya'da başta ortaya çıkan model fabrika faaliyetlerinden değerli sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Kentteki dört başı mamur paydaşlara, model fabrika projesinin onaylanması düşüncesince verdikleri emekten çevre teşekkürname fail Yavuz, şöyleki bitmeme etti:

"Model fabrika ile merasimsiz istihsal ve sayısal dönüşümü yapmak istiyoruz. Bu bizlere aktiflik ve bereket sağlayacak. Aynı iş kuvvetiyle hâlâ müşterek tomar ve hâlâ birinci sınıf istihsal gerçekleştirilecek. Rekabet enerjisini zait en ehemmiyetli hususlardan biri... Bu bağlamda da model fabrikanın kurulmasıyla başta önemsiz ve itidalli büyüklükteki işletmelerin tesislerinde, fabrikalarımızda uzmanlar çeşidinden iş akımı izlem edilecek ve onlara muhtelif tavsiyelerde bulunacaktır. Model fabrika, Kocaeli'de müşterek eksiklikti. Bu vesileyle Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Bütün araba ve donanımlarını, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız karşılayacak. Yer ve yapı konusunu, kılıç yöresel imkanlarla çözeceğiz."

"Model fabrikayı kurmamızın anne hedefi bereket artışıdır"

Yüksek uygulayım bilimi ürünleri model fabrika eliyle üretmeyi planladıklarını tamlayan Yavuz, bu sayede hem model fabrikada istihsal yapılacağını aynı zamanda sahasının gerekseme duyduğu muttasıf öge yetiştirilmesi dair ehemmiyetli müşterek aşama atılacağını kaydetti.

Yavuz, Bakanlığın belirlediği müşterek takvim olduğunu, model fabrikanın baş döndürücü ortaklı şeriklik yapılanması kapsamında en geç müşterek sene içinde hizmete açılmasının hedeflendiğini dile getirerek, "Kocaeli, faziletli uygulayım bilimi kullanan müşterek şehir. KOBİ'lerimiz de var. Bu makineleri, yegâne başına önemsiz ve itidalli ölçekli işletmelerin alması belkili değil. Daha ehemmiyetli husus; üretilmesi planlanan rastgele müşterek ürünün prototipini de burada üreteceğiz. Dolayısıyla testlerini gerçekleştireceğiz. mühim bulunan müşterek nesne çıkmak değil; bunların testlerini de yapabiliyor olmak. Dolayısıyla nice şirkete da ürettikleri ürünleri imtihan ika olanakları da sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Sanayide sayısal dönüşümden bahseden Yavuz, şunları kaydetti:

"Dünyada örneklerine baktığımızda hâlâ önceki iş akımı bakımından 'Yerim dar, hâlâ az verim üretiyorum, birimim düşük.' diyen işletmelere bu model fabrika eliyle meydana getirilen çalışmalarda meydan kazanıldığı, ünite bölgede hâlâ müşterek tomar istihsal yapıldığı kabil neticelerle gönül rahatlığı karşıyayız. Bunu sanayimiz imtihan etmiş durumda. Özellikle Ankara'daki model fabrika tecrübelerini paylaşıyor. Bu manada sanayicimizin doğrudan bereket bırakmak yöntemiyle maliyetlerin düşürülmesiyle rakiplik enerjisini artıracak. Daha önceki sanayileşmiş devletler ürünleri üretir, öbür evren devletleri de onları satın alırlardı."

Yavuz, sahasının çabucak geliştiğine, her insanın müşterek şeyler üretebildiğine dikkati çekerek, "Önemli bulunan bu istihsal sırasında ayakta kalabilmek. O sebepten maliyetleri düşüreceksiniz, birinci sınıf verim üreteceksiniz, rakiplik gücünüzü artıracaksınız. Bunun yolu; merasimsiz istihsal ve dijitalleşme, şu demek oluyor ki verimlilikten geçiyor." dedi.

Verimlilik arttığı sürece rakiplik gücünün de artacağının altını çizen Yavuz, model fabrikanın kurulmasının anne hedefinin bereket artışı bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler