USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

'Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu ağırbaşlı manada imtihan edecek'

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'yı obstrüksiyon edeceğini düşündüğünü fakat bunun sonucunun Rusya düşüncesince "felaket" olacağını açıkladı.

'Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu ağırbaşlı manada imtihan edecek'
20-01-2022 03:34
Washington

ABD Başkanı Joe Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut siyaset başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı nehiy etmesi yerinde hâlâ ilkin on paralık karşılaşmadığı derece ağırbaşlı hesaplı neticelerle karşılaşacağını tamlayan Biden, şu biçimde konuştu:

"Ukrayna'yı nehiy yazar etmemek Rusya'ya bağlı. Ancak Ukrayna'ya ıvır zıvır müşterek engelleme olursa, bunun neticeleri dair gürültü vermemiz gerekir. Ancak sınıra yığdıkları askerlerin kapasitesi derece iri müşterek işe girişirlerse bu Rusya düşüncesince sıkıntı olur. Rusya, Ukrayna'yı nehiy ederse, ortaklarımız ve müttefiklerimizle Rusya'ya hasar verecek asıl adımlar atmaya hazırız. Bildiğiniz kabil NATO müttefiklerimize de dayanaklık etmek veririz."

"Rusların dirilik kaybı baş döndürücü olur"

Biden, Ukrayna'ya halihazırda 600 milyon dolar mesabesinde askeri cephane gönderdiklerine ayraç ederek, "Ukrayna'ya girerse, Rusların dirilik kaybı baş döndürücü olur." uyarısında bulundu.

Ukrayna'yı nehiy etmesi durumunda, bunun Rusya düşüncesince kısa, itidalli ve derinlemesine vadede asıl neticeleri olacağını tamlayan Biden, "Rus bankaları dolarla uğraş edemeyecek." dedi.

Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dört dörtlük anlamıyla müşterek harp istemediğine dikkati çekerek, "Rusya, Batı'yı, ABD'yi ve NATO'yu asıl açıdan sınav edecek. Bence Ukrayna'ya girecek." görüşünü paylaştı.

"Her ülkenin istediği örgüte iltihak hakkı var"

Rusya'nın geçim şartlarından birinin Ukrayna'nın NATO'ya katılmaması bulunduğunu vurgulayan Biden, "Her ülkenin istediği örgüte iltihak hakkı var. Ancak ego çelimsiz vadede Ukrayna'nın koşulları hesabına getirip, NATO'ya katılabileceğini sanmıyorum." sanarak konuştu.

Biden, iri devletlerin rol yapmak yapmaması icap ettiğini belirterek, "Putin apaydın müşterek adam, neticeleri hesapladığını düşünüyorum. Bence açık kararını hâlâ vermedi." tahmininde bulundu.

Putin ile apayrı müşterek şahika hâlâ yapabileceğini aktaran Biden, "Rusya, Ukrayna'yı nehiy ederse, bu dünyada 2. Dünya Savaşı'ndan beri en ehemmiyetli fenomen olur." ifadesini kullandı.

"Afganistan'dan çıkmanın hazırlop müşterek yolu yoktu"

ABD Başkanı Joe Biden, 20 senenin peşi sıra Afganistan'dan çıkmanın hazırlop müşterek yolu olmadığını ve bu süreçte yaşananlar düşüncesince kusur dilemeyeceğini açıkladı.

Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut siyaset başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Afganistan'dan kesinleşmemiş depar belgesi sürecine müteveccih müşterek istifham üstünde Biden, "Afganistan'ın müşterek tane müşterek hükümet altında birleşebileceğini düşünen var ise el kaldırsın. Burası imparatorluklar düşüncesince müşterek tane müşterek etmen düşüncesince kara yer oldu: Bu yurt birliğe amelî değil." ifadesini kullandı.

ABD'nin Afganistan'da er tutmasının haftalık maliyetinin 1 bilyon dolar bulunduğunu tamlayan Biden, burada kalmanın elden hâlâ müşterek tomar Amerikan askerinin ölümü anlamına geleceğini anlattı.

Biden, "20 senenin peşi sıra Afganistan'dan çıkmanın hazırlop müşterek yolu yoktu. Ne yapmış olursanız yapın bu beklenir değildi. Yaptıklarım düşüncesince kusur dilemeyeceğim." sanarak konuştu.

Afganistan'daki sürecin emektar yönetimlerin suçu bulunduğunu dile getiren Biden, ağustos ayındaki çekme periyodunu savunarak, "Afganistan'dan çıkmasaydık, oraya hâlâ müşterek tomar er irsal etmek mecburiyetinde kalırdık. Taliban'ın alanı ele geçirmesinden ötürü kendimi çirkin hissediyor muyum? Evet. Ama dünyada nice nesne olmaktadır ve kılıç rastgele müşterek problemi çözemeyiz." görüşünü paylaştı.

Husilerin yeniden yıldırı listesine alınması değerlendiriliyor

Biden, Yemen'deki savaşın taraflarından İran destekli Husilerin yeniden yıldırı listesine alınıp alınmayacağının sorulması üzerine, "Evet bunu değerlendiriyoruz." cevabını verdi.

Savaşın bitmesi düşüncesince ABD'nin rastgele müşterek etap atıp atmayacağına değgin ise Biden, "Yemen'deki mücadelesi dolaşmak baş döndürücü zahmetli olacak." dedi.

Biden'ın Çin ve İran politikaları

Biden, Çin'e müteveccih gümrük vergilerinin kaldırılması düşüncesince bu ülkenin 1. Faz Ticari Anlaşmanın yükümlülüklerini hesabına getirmesi gerektiğine ayraç etti.

İran ile Viyana'da bitmeme fail çekirdeksel müzakerelerde de tekâmül kaydedildiğini aktaran Biden, bu mevzuda arka etap atmaya oruçlu olmadıklarını vurguladı.

"Enflasyonu arama dibine almalıyız"

ABD Başkanı Joe Biden, vazifesinde 1. yılını tamamlaması münasebetiyle Beyaz Saray'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında iç ve aut siyaset başlıklarını değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tüm dünyada akıbet 2 senedir tesirini yayınlayan Kovid-19 ve buna değgin yansımaların tutum üstünde asıl baskılar yarattığını vurgulayan Biden, ABD'de akıbet 40 senenin en efdal enflasyonuna ulaşılmasını ilkin hazırlık zincirindeki mesail kapsamında müstevli koşullarına bağladı.

Biden, toy yılla beraberce ekonomideki önceliklerinin enflasyonla uğraş olduğuna ayraç ederek, "Enflasyonu arama dibine almalıyız. Yüksek fiyatların kalımlı bir vaziyete gelmeyeceğinden güvenli olma rolü Merkez Bankasına düşüyor, bu da dört dörtlük istihdam ve paha istikrarını mecburi kılıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yönetiminin toy tutum planının Kongrede dört dörtlük dayanaklık etmek görmemesine de yer veren Biden, ilkin kimi Demokrat senatörlerin bu kanuncu düzenlemelere dört dörtlük dayanaklık etmek vermemesinden yakınma etti.

"Yeniden Daha İyi Yapalım" sloganıyla dile getirilen tutum planının iri bölümünün Kongreden geçtiğini ve kimi itirazlar olsa da küsurat bölümlerinin de geçmesini beklediğini özetleyen Biden, Joe Manchin kabil beş altı Demokrat senatörün kimi mevzularda kandırma edilmesi icap ettiğini gördüğünü belirtti.

Bir istifham üstünde 2024 riyaset seçimlerine giderken başbuğ yardımcısı adayının gine Kamala Harris olacağını açık ifadelerle dile getiren Biden, Harris'in performansından mutlu bulunduğunu vurguladı.

Oy hakkı düzenlemesi ve seçimler

Öte taraftan Biden, halen Kongrede mevcut fakat itirazlar üstünde müşterek müddet askıya tahsil edilen oy hakkının kullanımına değgin düzenlemeye değgin müşterek soruya karşılık verdi.

Biden, toy kanun çıkmadan Kongre ve riyaset seçimlerine gidilmesi yerinde bahis konusu seçimlerin adaletli müşterek biçimde yapılmasının zahmetli olacağını savundu.

Kongredeki Cumhuriyetçilerle bu mevzuda müşterek tomar konuşma yapmadığını aktaran Biden, tasarıya yarayışlı oyu sağlayan Demokratlarla rüçhan namına görüştüğünü ve tamamı Demokratların tasarıya alınması icap ettiğini tabir etti.

İç politikadan ekonomiye ve aut politikaya derece nice bölgede görevdeki geçmiş senesinde tutamayacağı lafları verip vermediği sorulan Biden, seçme vaatlerinin hesabına getirilebilir vaatler bulunduğunu ve çoğunu anlaşılan seviyede hesabına getirdiğini savundu.

Biden, "Aşırı laflar vermedim. Yaptıklarımıza bakarsanız asıl müşterek ara katettiğimiz gerçeğini bildirme edersiniz. Ancak şu anne derece yapamadığım müşterek şey, Cumhuriyetçi dostlarımızın da oyuna katılmasını gelmek oldu." halinde konuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ı adını vermeden eleştiren Biden, Trump'ın müşterek tane başına ABD'deki fırka sistemine tehdit vermeye çalıştığını ve bunun bildirme edilemez bulunduğunu tabir etti.

"Kovid-19 testleri dair hâlâ ilkin etap atmalıydık"

Biden, salgınla mücadelede baş döndürücü ehemmiyetli adımlar attıklarını kaydetti, fakat Kovid-19 testleri dair hâlâ er harekete geçmeleri icap ettiğini bildirme etti. Biden, "Şu anda testleri artırıyoruz. Daha ilkin etap atmalı mıydık? Evet. Fakat şu anda bunun fazlasını yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler