USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin: '2024'teki seçimlere adaylık konusunda henüz karar vermedim'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde 2024 senesinde yapılması planlanan seçimlerde esasen aday olup olmayacağı konusunda henüz karar vermediğini söyledi.

Putin: '2024'teki seçimlere adaylık konusunda henüz karar vermedim'
30-11-2021 18:56

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, VTB Capital Bankasının "Rusya Çağırıyor" başlıklı forumuna telekonferans kanalıyla katıldı. Rusya'daki iktisadi durum, güneş tacı virüs salgını ve lehçe mevzularla dayalı görüşlerini aktaran Putin, 2024 senesinde Rusya'da yapılması planlanan talih başkanlığı seçimlerinde baştan aday olup olmayacağı ile dayalı suali da yanıtladı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin, Joe Biden'ın müşterek ahir Amerika riyaset seçimlerinde baştan aday olacağını açıklamasını değerlendiren Putin, "Bunun akilane müşterek karar bulunduğunu düşünüyorum" dedi. Yine ayrımsız yılda Rusya'daki seçimlerde aday olup olmayacağı ile dayalı soruya yanıt sağlayan Putin, "Gelecekten ne istersiniz? Vaat ettiğiniz, ülkenizin kalkınması düşüncesince koyduğunuz hedefleri infaz kılmak istersiniz. Genç, becerikli ve yurtsever gençlerin siyaset, ekonomi, iş dünyası ve konuşma kabilinden nice bölgede olmasını isterim. Rusya'nın geleceğinde hakeza müşterek dava olacağına müteallik kaygım yok. Planlarıma gelince, buradaki püf derece Anayasaya gereğince dünkü çağda seçimlere iltihak hakkım var. Buna henüz karar vermedim" ifadelerini kullandı.

"Batılı devletler Afganistan'dan öğüt çıkarmadı"

Afganistan'da yaşanmış bulunan sürece müteallik insan vermeden ilkin Amerika peyda kılmak neredeyse Batılı devletleri eleştiren Putin, “Bir taraftan nice ortağımızın 'Evet, yanıldık, Afganistan'da bu politikaları bitmeme kılmak belkili değildi' söylediğini görüyoruz. Ama dünyanın öbür bölgelerinde de bu biçimde davranmaya bitmeme ediyorlar. Ne eyvah ki bu çetin Afganistan örneğinden tek öğüt çıkarmıyorlar" dedi. Afganistan'daki intikal sürecinde ülkeye dayanak noktası olunması icap ettiğini korumak için çaba sarfeden Putin ilk evvela Afganistan'a dayalı bloke edilen paraların başıboş bırakılması icap ettiğini söyleyerek, "Afgan halkına iane kılmak gerekiyor, en azından Amerika ilkin peyda kılmak neredeyse Batılı devletlerin bankalarında tutulan Afgan parasının blokesini feshetmek gerekiyor" niteleyerek kemiksiz ileti verdi.

Omicron mutasyonuna gönül rahatlığı hükümete yönerge verdi

Korona virüsün dünyayı huzursuz fail Omicron mutasyonuyla dayalı hükümete yönerge verdiğini kail Putin, "Hükümetten müşterek hafta zarfında dünkü güneş tacı virüs mutasyonunun intişar riskleriyle dayalı şimdiki müşterek hareket planı hazırlamasını dileyiş ediyorum. Ekonomi adım adım toparlanıyor, fakat bu toparlanmanın temposu istifham göstergesi oluşturuyor. Bunun sebebi hacısı hocası çeşidinden dobra biliniyor, dünkü müşterek güneş tacı virüs mutasyonunun ne bulunduğu dünkü illet dalgası. Bu sebepten dolayı kâffesi hayattaki hükümetler baştan kısıtlamalara bulunmak mecburiyetinde kalıyor" dedi. Putin, "Korona virüsteki değme ayrışık değişikliğe mücehhez olmalıyız. Her şeyden evvela testlerin ve aşıların etkinliğini daim kendisine izlememiz, enfeksiyonun yayılmasını düşürmek düşüncesince kemiksiz algoritmalar kullanmamız gerekir. İlaç, oksijen, redif döşek kapasitesi ve en can alıcı otama protokolleri de müdahale afiyet sisteminin en fevk kurda müheyya tutulması ehemmiyet bildirme ediyor" biçiminde konuştu.

Rusya'daki iktisadi hale değindi

Putin, Rusya'nın ekonomisine müteallik meydana getirdiği konuşmada ülkesindeki aylaklık oranında düşme bulunduğunu ayraç ederek, "Eylülde aylaklık seviyesi yüzdelik 4.3'e düştü. Bu, müstevli önceleri düzey demek. Bugün Rusya'da işgücü alanının ağız ağıza toparlandığını söyleyebiliriz. Henüz bu, dünyanın kâffesi önde mevrut ekonomilerinde gerçekleşmedi" dedi. Korona virüs salgını dolayısıyla küresel iktisadi krizde mühim iktisadi siyaset doğrultusunda normalleşen geçmiş dünya olduklarını korumak için çaba sarfeden Putin, "Stratejik görevimiz, Rusya ekonomisindeki zait eğilimleri sübvanse kılmak ve pekiştirmek, sürdürülebilir derinliğine vadeli kalkınmasını bildirmek yahut uzmanların söylediği kabilinden iktisadi büyümenin gizil temposunu artırmak. Bu doğrultuda müstevli çağında mühim iktisadi izlence dahilinde normalleşmeyi sağlayıcı geçmiş ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Rusya'da 2022'den itibaren derya tabanlı hipersonik silahlar faaliyete geçecek

Rusya Savunma Bakanlığı çeşidinden geçtiğimiz Ekim ayında ve dün, Beyaz Deniz'de "Zirkon" hipersonik roket testlerinin yapıldığını hatırlatan Putin, 2022'den itibaren Rus donanmasının bu füzelerle donatılacağını belirterek, "Hala sınav ederiz ve kalburüstü neticeler aldık. 2022'den itibaren donanmamızı hipersonik derya tabanlı silahlarla donatacağız" dedi. 4-20 Şubat 2022 tarihleri ortada Pekin'de düzenlenecek bulunan 24. Kış Olimpiyatları'nın açılışına katılacağını tamlayan Putin, Çin'den şimdi evvela açılışa iltihak düşüncesince müşterek çağırma aldığını hatırlattı.

"Rusya'nın sınırlarına benzeyen tatbikatlardan düşünce duyuyoruz"

Rusya'nın Ukrayna'ya girip girmeyeceği ile dayalı soruya da yanıt sağlayan Putin, NATO güçlerinin Rus sınırlarına benzeyen noktalarda uçuşlar ve tatbikatlar yaptığını söyleyerek, "Rusya Federasyonu akıbet senelerde Karadeniz'de bulunduğu kabilinden sınırlarımıza 20 kilometre yakınlıkta mühim silahlar haiz uçakların hesapsız uçuşlarından ve sınırlarımıza benzeyen şişman ölçekli tatbikatlardan düşünce duyuyor" dedi. Putin, "Yılın aslında buyana bu zılgıt senaryoları tartışılıyor. Ancak görüldüğü kabilinden hakeza müşterek obje olmadı. Mesele er göndermek, mücadele kılmak yahut savaşmamak değil. Uluslararası kâffesi tarafların asayiş alanı. Eğer hacısı hocası bunun düşüncesince çabalarsa kimesne düşüncesince zılgıt kalmaz" dedi.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler