USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Polonya, Rusya'nın muhtemel saldırısı yerinde Ukrayna'ya dayanak verecek

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya'nın mümkün saldırısı yerinde Polonya'nın Ukrayna'ya dayanak vereceğini açıkladı.

Polonya, Rusya'nın muhtemel saldırısı yerinde Ukrayna'ya dayanak verecek
22-01-2022 23:29
Varşova

Duda, Ukrayna ile Rusya ortada gerginlik üzerinde esbak Polonya'nın güneyindeki dinlence beldesi Wisla'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile birlikte araya geldi.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, görüşmeye bağlı meydana getirdiği açıklamada, Ukrayna'nın, Rusya'nın muhtemel saldırısı yerinde Polonya'nın desteğine güvenebileceğini ve Ukrayna'nın Avrupa ile entegrasyonuna mükemmel dayanak noktası verdiklerini söyledi.

Duda'nın aut yöntem danışmanı Jakub Kumoch da "Avrupa Atlantik Ortaklık Konseyi, boyutu ve ölçeği ne olursa olsun değme muhtelif saldırganlığa huzur koymakla yükümlüdür." açıklamasını yaptı.

Polonya basınında Polonya ile Ukrayna ortada hususi birlikte geçek kurulmasının ve doğacak beş altı hafta süresince dü iklim cumhur reisi yardımcıları ortada hâlâ aşkın musahabe yapılmasının planlandığı olup bitenleri arsa aldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de Twitter hesabında "Polonya halkına ve Cumhurbaşkanı Andrzej Duda'ya, Ukrayna'nın arsa bütünlüğünü, egemenliğini ve Avrupa-Atlantik entegrasyonunu baştan sona desteklediği düşüncesince gönül borçlusu olduğu" paylaşımını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler