USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Oteller 'akıllanıyor' gelirler artıyor

Pandemi devrinde koku kaybeden gezim sektörü, dijitalleşmeyle hasılatını artırıyor. Temassız uygulamaların peşi sıra yaşama geçirilen zeki paha yönetimiyle otellerin satışları yüzdelik 10, gelirleri yüzdelik 20 artıyor.

Oteller 'akıllanıyor' gelirler artıyor
20-11-2021 13:05

Koronavirüs salgını zımnında milyarlarca dolarlık kayba uğrayan evren gezim sektörü, yaralarını dijitalleşmeyle saracak. Pandemiye karşın temassız uygulamalarla baştan konuk ağırlamaya süregelen konaklama tesisleri, sentetik zekaya alakalı çokbilmiş otel idare sistemleriyle de hem satı paylarını bununla beraber gelirlerini artırıyor. Temassız otelcilik uygulamaları, çokbilmiş paha yönetiminin de aralarında bulunmuş yer aldığı sert aşırı madde Elektraweb Otel Yönetim Sistemi çeşidinden Antalya'da planlı 'Otellerde Dijital Dönüşüm Zirvesi'nde konuşuldu.

Zirve kapsamında Talya Bilişim Yönetici Ortakları Nilüfer Durukal, Kemal Oral ve Levent Tural müşterek Türk şirketi adına 3 kıtada 17 ülkeye uygulayım bilimi ihraç etmekten çevre bahtiyar ve çalımlı olduklarını belirtti. Zirvede, geleceğin teknolojisinin web ve korku süresince olduğu, sentetik zekaların otel yönetimlerinde devreye girmeye başladığı ve dijitalleşmeye intikal yapabilenlerin gelecekte mevcut olabildiği de aktarıldı.

Turizm ve enformatik dünyasının profesyonelleri müşterek araya getiren zirvenin açılışında mütekellim Nilüfer Durukal, dijitalleşmenin, otellerin rakiplik enerjisini artırabilmek düşüncesince dirimsel olduğunu, bu teknolojileri otel yönetimine akla yatkın biçimde uyarlanmış etmeyi başaran otellerin maliyetlerini düşürürken, konuk sevinme ve verimliliklerini arttıracaklarını dile getirdi. Zirvede Elektraweb'le kullanıma verilen web tabanlı korku çözümleri, online satış, CR ve Call Center çözümler, ERP ve İnsan Kaynakları uygulamalarının uçtan kuyruk sokumu kemiği bütünleşmiş adına emek vermesi anlatıldı.

Son teknolojiler konuşuldu

Nilüfer Durukal laflarına şöyleki bitmeme etti: "Turizm kabil akıbet çağ rezervasyonlarının koyu yer aldığı sektörlerde sentetik zeka kullanması bundan sonra müşterek ıztırar durumuna geldi. Pandemiyle baş başa bu piyasanın en şişman problemi durumuna mevrut rezervasyon-fiyat dengesi, güzel yönetilebildiğinde ehemmiyetli müşterek vesile sunuyor. Geliştirdiğimiz çokbilmiş paha yönetimi sistemi insanoğlu çeşidinden eş anlı değerlendirilmesi olanaksız bulunan yüzlerce değişkeni sentetik zekayla enstantane adına yorumlayıp otele uygun değer fiyatı sunuyor. Bu teknolojiyi kurduğumuz otellerin satışı yüzdelik 10, karlılığı ise yüzdelik 20 arttı" dedi.

"Acente tekeli kırıldı"

Oteller düşüncesince paha yönetiminin en dirilik müşteri madde bulunduğunu tamlayan Durukal, şunları kaydetti: "Pandemide satışların online platformlara kayması otellerdeki fiyatlama yöntemlerini değiştirirken aşırı ehemmiyetli fırsatlar da sunar bir vaziyete getirdi. Eskiden satı ağız ağıza şişman acentelerin tekelindeyken bundan sonra değme otel, teknolojiyi kullanarak kendisi düşüncesince en akla yatkın fiyatı belirleyebiliyor. Hem zat gelir yönetimini yapabiliyor bununla beraber akla yatkın fiyattan satı yaparak hasılatını maksimize etmiş oluyor. Böylece lansman düşüncesince harcanan değme ünite mal karşılığında uygun değer satı rakamına ulaştığından güvenli oluyor."


Nilüfer Durukal, en şümullü web tabanlı bulutta dinamik otel idare sistemi bulunan Elektraweb üzerine bilgiler verdi. Durukal, Antalya, İstanbul, Ankara ve Londra ofisleriyle çalışmalarını sürdüren Elektraweb'in, yaklaşan gelecekte 40 ülkeye uygulayım bilimi ihraç değer pozisyona gelmeyi ve 7 bin 500 otele yayılmayı hedeflediğini söyledi.

"Küçük oteller 'Karlı' çıkacak"

Online platformları dinamik adına kullanmanın en aşırı önemsiz otellerin işine yaradığını özetleyen Durukal, "Elektraweb'in bu amaçla üretmiş yer aldığı Online Satış Çözümleri Kanal Yönetimi, Online Rezervasyon Motoru, Acente Extraneti ve Rate Manager modüllerini içeriyor. Otel paha ve doluluğunu Booking, Expedia vb. online satı sitelerinde, zat web sayfasında ve acentesinde eş anlı adına yayınlayıp ayırtma alabiliyor" dedi.

Bu sayısal çözümlere öğrenebilen Akıllı Fiyat Yönetimi modülünün eklenmesiyle odanın uygun değer fiyattan satılacağına nazarıitibar çekici Durukal, bunun da karlılıklarını artıracağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler