USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MGK’da ekonomi politikalarına dikkat çekildi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, “Türkiye'nin mensur etmiş bulunduğu katı enfrastrüktür üzerinde, hedeflerine akla yatkın biçimde yatırım, üretim, istihdam ve dış satım odaklı ekonomi politikalarını yaşama nakil sürecinde karşılaşmış bulunduğu ve karşılaşabi

MGK’da ekonomi politikalarına dikkat çekildi
25-11-2021 19:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de birleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 3 saatin peşi sıra tamamlandı. Kurul toplantısı sonra meydana getirilen yazılmış açıklamada şu ifadelere arsa verildi:
“PKK/KCK-PYD/YPG, FETO ve DEAŞ yıldırı örgütleri bilhassa kazanmak üzere, ulusal bütünlük ve beraberliğimiz ile bekamıza müteveccih rastgele ayrışık gözdağı ve tehlikeye koltuk dünya içre ve dünya haricinde azim ve kararlılıkla yürütme edilen operasyonlar koltuk Kurula bilim sunulmuş ve arttırma tedbirler görüşülmüştür.

Bu kapsamda, yarıcı yıldırı örgütüyle hudutlarımız bilhassa kazanmak kıl payı lüzumlu rastgele ayrışık mücadelenin ödünsüz müşterek halde sürdürüleceğinin altı çizilmiştir.

Türkiye'nin nesir etmiş bulunduğu sert enfrastrüktür üzerinde, hedeflerine akla yatkın halde yatırım, üretim, istihdam ve dış satım odaklı ekonomi politikalarını yaşama nakil sürecinde karşılaşmış bulunduğu ve karşılaşabileceği sınamalar ile tehditler değerlendirilmiş, cumhuriyetimizin 100. yılına rastgele bölgede bulunduğu kabil konuşu şekilde da çelimli halde erişme kararlılığı tasdik edilmiştir.

Türkiye'nin güzel oruçlu çağrılarına karşın PKK/KCK-PYD/YPG yıldırı örgütüne evlilik dışı dayanak verenlerden, arsıulusal hukukun açık açık ihlali bulunan bu faaliyetlerini müşterek an ilk sonlandırmalarının beklendiği tabir edilmiştir.

Irak'ın topraklarının yıldırı örgütlerinden temizlenmesi doğrultusunda verdiği mücadeleye bulunan çelimli desteğimiz tasdik edilmiş amma velakin terörle uğraş nedeni öne sürülerek atılmış adımların bilhassa budunsal ve mezhebi dengeler itibarıyla duyarlık haiz alanlarda içtimai barışı bozacak sonuçlar ortaya çıkarmaması gerektiği direnerek vurgulanmıştır.

Balkanlar'daki akıbet gelişmeler değerlendirilmiş, ülkemizle çelimli zamanı ve kültürel bağları mevcut bu coğrafyada şişman fedakarlıklarla bünye edilen dirlik ve barışın sürdürülebilmesinin önemi vurgulanmış; topu topu aktörlerin bu amaçla mesul davranmasının ve istikrarı bozacak girişimlerden kaçınma etmesinin zaruretine dikkat çekilmiştir
Yunanistan'ın agresif sesletim ve eylemlerle güzel komşuluk ilişkilerinin gereklerini namına getirmemekte ısrar etmesinin ve arsıulusal antlaşmalardan meydana gelen yükümlülüklerini ihlal fail tutumunu sürdürmesinin, sahamızda balans ve huzuru negatif etkileyeceği vurgulanmıştır.

Uluslararası hukuka ve güzel komşuluk ilişkilerine karşıt tutumunu destekleyerek Yunanistan'ı hâlâ doğacak adımlar atması düşüncesince heveslendirme fail güçler, bölgenin huzurunu bozacak bu yaklaşımlarından vazgeçerek doğruluk ve sulh anlamında konuş almaya çağırma edilmiştir.

Libya'da sürekli sulh ve bol bolamat ortamının bünye edilmesi sürecindeki ciddi evrelerden bir tanesi bulunan büyüklük başkanlığı ve divan seçimlerinin hukuka akla yatkın müşterek halde ve sükunet içre gerçekleştirilebilmesi düşüncesince yegâne cepheli adımlardan kaçınılması gerektiği belirtilmiş; arsıulusal toplum, süreci özlük menfaatleri önünde sömürme fail aktörlere koltuk durmaya çağrılmıştır.

Karadeniz ve Kafkasya'daki gelişmeler ele alınmış, kuzeydeki komşularımız arasındaki anlaşmazlıkların, arsıulusal hususiyet ve devletlerin arazi bütünlüğüne hürmet çerçevesinde, barışçıl yollarla müşterek an evvela çözülmesinden yana olduğumuz, ayrıca, Ermenistan'ın namına uzatılan sulh elini müşterek vesile şekilde değerlendirmesinin, ateşkese ehliyetli şekilde uymasının ve teşrikimesai içre olmasının ehemmiyet sunma etmiş bulunduğu belirtilmiştir.”

Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler