USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Meme kanseri ile mücadelede birlikte kımıldamak gerekiyor'

Meme kanseri tedavisinde bir orkestra kabil birlikte hareket edilmesi ve otama sürecinde yaklaşımın insana hususi olması icap ettiğini tamlayan Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, “Her hastanın ölçün bir tedavisi yoktur. Hasta karşımıza geldiğinde, tümörün iskân yeri, tümörün iş

'Meme kanseri ile mücadelede birlikte kımıldamak gerekiyor'
07-10-2021 12:46

Medicana Çamlıca Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı, Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, emcek kanseri tedavisine bağlı açıklamalarda bulundu. Dünya istatistiklerinin hepsi gözyaşı grupları delik önüne alındığında rastgele 8 hanımdan birinde emcek kanseri geliştiğini gösterdiğini tamlayan Uzm. Dr. Selçuk Cemil Öztürk, “Sağlık Bakanlığı istatistiklerine mucibince 2017 yılı düşüncesince hanımlarda hepsi gözyaşı guruplarında hepsi kanserlerin yüzdelik 25'i emcek kanseri kendisine belirtilmektedir ve sıklığı rastgele beniz bin insanlarda tahminî 48 isim kendisine kaydedilmektedir. Halen Sağlık Bakanlığı devletimizde hanımlara 40-70 gözyaşı arası 2 yılda bir kez tarama gayeli mamografi önermektedir. 20-40 gözyaşı arası hanımlara da 2 yılda bir ve 40-70 gözyaşı arası yılda bir kez kazanmak az daha de hekim muayenesi önermektedir. Yine türkiye istatistiklerine mucibince emcek kanseri hastalarının tahminî yüzdelik 90'ı emcek yahut emcek ile aşağı mahalle dibine sınırlıdır, sadece tahminî yüzdelik 10'u geçmiş tanılama alelacele ırak yayılım göstermektedir. Hastalığın nispetle er etapta yakalanması, kalan ve acemi geliştirilen ilaçların da tesiri ile emcek kanserinde katışıksız kalımlar ve maraz tekrarındaki oranlar derece derece düzelmektedir” sanarak konuştu.

"Ne denli er saptanırsa o denli hazırlop tedavisi yapılmaktadır"
Her hastanın ölçün bir tedavisi olmadığının altını çizen Uzm. Dr. Öztürk, “Hasta karşımıza geldiğinde, tümörün yerleşme yeri, tümörün işlemeyen özellikleri, hastanın yaşı, hastalığın etabı denli nice faktörü önümüze koyarız ve ayrıntılı bir planlama yaparız. Bu planlama insana has olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Meme kanserini öz içre 4 etaba ayırdıklarını tamlayan Uzm. Dr. Öztürk, “Evre 1 ve 2 er derece olarak, derece 3 ise gelecek derece kendisine tanımlanmaktadır. Vücutta yayılım var ise derece 4 kendisine bahsederiz. Meme kanseri teşhisi konulduğunda geçmiş yapılması müstelzim kanserin etabını belirleyebilmek düşüncesince görüntüleme tomografi, MR, PET, mızrap sintigrafisi denli bir kol şekillerinin yapılmasıdır. Hastaya mucibince ne inceleme uygunsa onları yeğleme etmekteyiz. Evreleme otama açısından baş döndürücü mühim bir şeydir ve en güzel otama planı düşüncesince gerekmektedir. Diğer taraftan er kişileştirme düşüncesince rastgele eş emcek muayenesini rastgele ay kendisi yapmalı ve yılda bir mamografi çektirmelidir. Erken kişileştirme demek, tümörün henüz er saptanması demektir" sanarak konuştu.

"Meme kanseri ağız ağıza bulunmayan edilme şansı faziletkâr bulunan bir hastalıktır"
Sadece emcek kanserinde değil bugünlerde kanser tedavilerinde insana hususi otama yaklaşımına akıllıca ilerlendiğini tamlayan Uzm. Dr. Öztürk, “Günümüzde 'kişiselleştirilmiş tıp, hastaya mucibince şekillendirilmiş tıp' dediğimiz yaklaşımla bireyin ur özelliklerinin genetik-kimyasal analizlerle belirlenerek 'hedefli/akıllı ilaçlar' dediğimiz tedavilerden intifa payı artmakta ve katışıksız kalımlar henüz da uzamaktadır. Meme kanseri metastatik/yaygın maraz etabında olsa güçlü aynı şeker hastalığı gibi, hipertansiyon denli vakayiname emraz kategorisine yaklaşmaktadır. Hastalarımıza bağlı gözlemlerimiz bazısı hanımefendilerin memesinde bir yığın ayırt etse de ayrımlı nedenlerle hekime gitmekte gecikme, ihmal, önemsememe zımnında gitmeleri ve hastalığın tekâmül ihtimalidir. Tüm hanımlar ayda yahut dü ayda bir kez kendiliğinden kontrol yapmalı, en küçük şüphede hekime başvurmaları gerekir. Artan er taramalara uyum, kendiliğinden muayene, derece derece hastalığın er ayırt edilmesine ne olarak, emcek kanseri hayat sürelerini uzatmakta, katı baş döndürücü hastada maraz ağız ağıza bulunmayan edilmektedir ve kür sağlanabilmektedir. Tekrar esasen vurgulamak icap eder ki; emcek kanseri ağız ağıza bulunmayan edilme şansı faziletkâr bulunan bir hastalıktır. Meme kanserinde cerrahi, radyoterapi, hormonal tedavi, kurnaz ilaç, hedefli ilaç, immunoterapi denli seçeneklere rastgele güneş bir yenisi ilave edildikten sonra otama alternatifleri büyümekte, kür edici yaklaşımlar çoğalmaktadır. Meme kanserine yakalanmak, rastgele koşulda, dimdik ve derinliğine yıllarınız bulunmadığı anlamına gelmemektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler