USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Mehmet Akif Üstündağ baştan Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi

Türkiye Voleybol Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu'na bir tane sözlü giren Mehmet Akif Üstündağ, baştan başlığa getirildi.

Mehmet Akif Üstündağ baştan Voleybol Federasyonu Başkanlığı'na seçildi
26-10-2021 14:45
Ankara

JW Marriot Otel'de meydana gelen umumi kurulda çalışkanlık ve denetleme raporları aklama edildi.

Kullanılan 164 dubara 159'unu alarak baştan reis seçilen Üstündağ başkanlığındaki federasyonun dalavere kurulunda toprak meydan esame şöyle:

Alper Sedat Aslandaş, Ahmet Göksu, Selahattin Süleymanoğlu, Bahar Mert, Ayşe Nihan Salkaya, Suat Baylan, Mustafa Alpaslan, Metin Mengüç, Ersin Yılmaz, Ergün Güler, Yavuz Ölken, Kazım Şahin Gürkan, Bülend Atalar, Ali Osman Özdemir.

Baykan: "Voleybol ülkemize baş döndürücü iri şenlik ve başarılar yaşattı"

Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, açım konuşmasında, voleybolun Türkiye'deki branşlar içinde ehemmiyetli birlikte yerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Voleybol ülkemize baş döndürücü iri şenlik ve başarılar yaşattı, yaşatmaya da bitmeme edecek. Çünkü esas sağlam. Bina sağlam, yapının ihtimam ve onarımı baş döndürücü elleme birlikte halde yapılıyor. Voleybol, Mehmet Akif Üstündağ'ın önderliğinde baş döndürücü kandırıcı fasıl geçirdi. İnşallah önümüzdeki devirde bu başarılar artarak bitmeme etsin."

Üstündağ: "Milli takımlarımızın başarısıyla bu arada çocuklarımız uçan top korkmak istiyor"

Mehmet Akif Üstündağ, 2016'daki seçimli umumi kurulda verdiği lafları hesabına getiren birisi olmaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi.

O çağ dalavere kurulundaki dostlarıyla "Hepimiz bire birlikte takımdayız." niteleyerek yola çıktıklarını tamlayan Üstündağ, şu halde bitmeme etti:

"Bugün geldiğimiz noktada, ulusal takımları katılmış olduğu rastgele organizasyonda sandalye düşüncesince uğraş eden, enfrastrüktür organizasyonuyla topu topu ülkeye yayılan, lisanslı sportmen sayısı rastgele sabık çağ artan, kulüpleşmede rastgele sabık çağ büyüyen, çalıştırıcı ve yargıcı eğitimlerini daim kılmış, sponsorların uyanıklık odağı durumuna gelmiş, arsıulusal organizasyonlara ev sahipliği karşıcı birlikte federasyonuz. Milli takımlarımızın başarısıyla bu arada çocuklarımız uçan top korkmak istiyor. Aileler çocuklarını voleybola yönlendirmek istiyor. Her sabık çağ büyüyen ve gelişen 'Fabrika Voleybol' organizasyonumuzla çocuklarımızı voleybolla buluşturuyoruz. Fabrika Voleybol hareketi kapsamında ülkemizin ayrımlı şehirlerinde nice mini uçan top şenliği düzenledik. Bu şenliklerde 20 bine yaklaşan çocuğumuzu ve ailesini uçan top ile tanıştırdık."

"Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği dair korkusuz adımlar attık"

Herkesin kip gösterdiği uçan top lisesinin henüz da gelişim göstermesi ve amacına kavuşması düşüncesince protokoller imzaladıklarını tabir fail Üstündağ, "Sporcularımızın korunma ve egzersiz tesislerini geliştirdik. Voleybolun hemen sponsoru değil paydaşı bulunan sponsorlarımızla sporcularımıza yanıtsız burs olanakları sağladık. Nitelikli sporcunun kalifiye antrenörler kabilinden yetiştirilebileceği gerçeğinden yola çıkarak, antrenörlerimizin eğitimine iri ehemmiyet verdik." sanarak konuştu.

Her devir kulüplerin birlikte olduklarına ayraç fail Üstündağ, liglerin monitör kanallarını daim bir vaziyete getirdiklerini vurguladı.

Geçen 5 yılda kulüplere aktardıkları sponsorluk gelirinin katbekat arttığına dikkati çekici Üstündağ, şunları tabir etti:

"Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği dair korkusuz adımlar attık. 2019 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık. Bugüne denli birleşen en erdemli izleyici sayısına ulaştık. Salonlara sığmadık taştık. Parklarda, bahçelerde dev ekranlar kurulmasını sağlayacak denli ülkemizi uçan top çevresinde birleştirdik. Organizasyon becerimizle arsıulusal kuruluşlardan ölçüm ve teşekkürname aldık. Organizasyon yeteneğimizin hemen ülkemizle hudutlu olmadığını 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları elemeleri düşüncesince gittiğimiz Hollanda'da gösterdik. Olimpiyat vizesiyle ülkemize döndük.

Katıldığımız rastgele organizasyonda madalya düşüncesince uğraş ediyoruz. 2017, 2019 ve 2021 Avrupa şampiyonalarında art arda 3 kat madalya kazandık. Milletler Ligi'nde madalyalar kazandık. Bugün 'sürdürülebilir başarıya' kip oluşum ediyor. Erkek Milli Takımımız art arda 2 kat Avrupa Altın Ligi şampiyonu oldu. Avrupa şampiyonalarına daim paydaşlık gösteriyoruz ve rastgele seferinde henüz doğacak gidiyoruz. Bugün 1998'den beri geçmiş el evren şampiyonasına iltihak hakkı kazandık. Alt gözyaşı ulusal takımlarında 23 gözyaşı altı kızlar evren şampiyonluğu, 16 gözyaşı altı kızlar Avrupa şampiyonluğu, 19 gözyaşı altı kızlar Avrupa şampiyonluğu, 17 gözyaşı altı kızlar Avrupa ikinciliği yaşadı."

"Her turnuvada madalya hesabı yaparak bu camiaya müstahak olmaya çalışmamız lazım"

Üstündağ, başkanlığa baştan seçildiği düşüncesince bahtiyar bulunduğunu belirterek, şu halde konuştu:

"Bizim buralara seçilmemiz, mesnet almamız, buradaki mesnet dediğimiz elbiseyi giymemiz baş döndürücü ehemmiyetli değil. Bunun hakkını hasretmek baş döndürücü önemli. Eğer bu mesnet bizlere birlikte giysi derece sunulduysa, bunun içini doldurup dolduramayacağımız önemli. Eğer tığ bu camiaya müstahak olup bu rolü en elleme halde yapar, hedeflerimizi henüz iri noktalara taşırsak ne bahtiyar bize. Artık rastgele turnuvada madalya hesabı yaparak bu camiaya müstahak olmaya çalışmamız lazım. Emeği sabık ve bizlere dayanak verenlere teşekkürname ediyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler