USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Mali müşavirlik hizmeti dijitalleşti, işletme danışmanlığına dönüştü'

Dijital teknolojilerdeki çabuk gelişme; pandeminin de etkisiyle iş etme biçimlerini ve meydana getirilen işleri ağırbaşlı biçimde değiştirdi.

'Mali müşavirlik hizmeti dijitalleşti, işletme danışmanlığına dönüştü'
14-02-2022 10:41

Dijitaldeki gelişmelerin en efdal kurda etkileyeceği bildirme edilen hizmetlerin ortada ‘mali müşavirlik' hizmetlerinin de arazi aldığını kail Pazarlama Uzmanı Prof. Dr. Cemal Yükselen, “Maliye Bakanlığı'nın elektronik uygulamaları yaşama geçirmesi süreci hızlandırdı. Mali müşavirlik işinde bugüne denli algılanan ve bildirme edilen ‘kayıt, parasal raporlama ve bildirge hazırlama' işlerinin, dijital teknolojiler çeşidinden meydana getirilen hizmetler arasına girmesine hastalık oldu; bu proses çabucak bitmeme ediyor” sanarak konuştu.

“Meslek danışmanlığa ve denetme yöneldi"
Dünyadaki topu topu parasal müşavirlik cümle örgütlerinin, mesleğin müşavirlik ve denetime yöneldiğini anlatım fail Prof. Dr. Cemal Yükselen, “Finansal raporlamalar denli parasal sıfır raporlamalar da bundan böyle ehemmiyet iktisap sürecinde. Meslek çalışanlarının dünkü yetkinliklerine ve dünkü iş sahalarına IFAC (Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu) ve ACE (Avrupa Muhasebeciler Federasyonu) üyesi diyar cümle örgütleri özellikle peyda etmek az daha ilgi çekiyor” dedi.

Prof. Dr. Cemal Yükselen konuşmasını şu halde sürdürdü:
“Beyanname odaklı saymanlık adına alıcıya kâr ve bedel sunan, inanma mahsus işletme danışmanlığına dönüşen meslek, bu bağlamda gayeye hazineyi değil, müşteriyi koymayı gerektirmekte; bu ise, alıcıya bedel sunan marketing ile müşavirlik hizmetlerine yönelmeyi gerektiriyor.”

“Müşterilere çıkarlarını bildirme yol açmak durumundalar”
Konuyla ilgilendiren meydana getirilen tetkikat için bilgelik verici Beykent Üniversitesi İşletme Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Cemal Yükselen, “Araştırmalar, iş insanlarının, parasal müşavirlerinden bu yönde beklentileri bulunduğunu ortaya koyarken, cümle mensupları, kamusal hizmeti adına getiren görevliler konumunda akıntı ediyorlardı. Şimdi, bahis konusu hizmetin gereklerini dijital uygulayım bilimi yaparken, cümle mensupları, buradan elde ettikleri detayları kullanarak, işletme faaliyetlerini yönetenlere, değişmeyen verenlere dayanak ek bilgilerle bedel arz etmek az daha çıkarlarını ve hizmetlerini müşterilerine bildirme yol açmak yerinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

“İletişim bedel arz etmek bağlamında sürdürülmeli”
Pazarlamanın reklam olmadığına aksan karşılayıcı Pazarlama Profesörü Yükselen akıbet olarak, “Mali müşavirler müşteriyle iletişimi onlara bedel arz etmek bağlamında bitmeme etmek bulunduğu görüşünü benimsemeli. Hizmetlerini çeşitlendirmeleri, bu yönde marketing faaliyetlerini planlayıp uygulamaya almaları ehemmiyet taşıyor. Her güzeşte gündüz bu ihtiyaç, şimdi ağır halde kendini gösterecektir” halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler