USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19'un işeme güçlüğü ve hacet kaçırmaya defa açtığına bağlı bulgular araştırılıyor

Kontinans Derneği Başkanı Prof. Dr. Özkürkçügil, Kovid-19 sonrası işeme güçlüklerinde, hacet kaçıran hastalarda yahut yoğun pıtrak idrara revan ve sonsuz tekâsüf hissi canlı hastalarda artım bulunduğunu belirterek, bu mevzuda emek vermek yapıldığını bildirdi.

Kovid-19'un işeme güçlüğü ve hacet kaçırmaya defa açtığına bağlı bulgular araştırılıyor
03-11-2021 11:46
Antalya

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, "7. Ulusal fonksiyonel Üroloji ve Kadın Ürolojisi Kongresi"ne eklenmek düşüncesince geldiği Antalya'da AA muhabirine, eş hastalarda gereklilik kaçırmanın tek yaşta alışılagelen olmadığını söyledi.

Hangi yaşta olunursa olunsun gereklilik kaçırmanın müşterek iş bulunduğunu aktaran Özkürkçügil, hayat kalitesinin artırılması düşüncesince müşterek bevliye uzmanıyla görüşülmesi icap ettiğini dile getirdi.

İdrar ika güçlüğü çekici koca hastalara yer veren Özkürkçügil, "Her işeme güçlüğü çekici baylarda illa de prostata ilişkin müşterek dert yoktur. Bu baş döndürücü hata bildik müşterek noktadır. Her parasız işeme güçlüğü görmüş bulunduğu devir kendisinde müşterek kestanecik rahatsızlığı bulunduğunu düşünüp ön yargıyla doktora gidiyor. İşeme güçlükleri baş döndürücü değişik sebeplere ilişkin olabilir." dedi.

Çocukların gereklilik kaçırmasının altında muhtelif sebeplerin yatabildiğini özetleyen Özkürkçügil, bu evlatların başarıyla otama edilebildiğini, on paralık fikir edilmeden ait uzmanlara başvurulabileceğini kaydetti.

Kovid-19 sonrası gereklilik kaçırma hastalıkları arttı

Özkürkçügil, Kovid-19 sonrası hanımlarda ve baylarda gereklilik kaçırma rahatsızlıklarının arttığını belirterek, şöyleki konuştu:

"Kongremizde planlı görüşmede bu vaziyeti destek sunar söylemlerde bulunuldu. Her bir tanesi değişik alanda etkin meslektaşlarımız ayrımsız ifadeyi yeniden yeniden söylediler. Ben de ayrımsız şeyi söylüyorum. Kovid-19 sonrası işeme güçlüklerinde, gereklilik kaçıran hastalarda yahut kalın pıtrak idrara revan ve sonsuz tekâsüf hisseden hastalarda müşterek artma bulunduğunu izliyoruz. Deneyimlerimize mucibince bu durumun Kovid-19 ile müşterek birlikteliği bulunduğu yönünde. Elimizde veriler toplanıyor. Bu verilerin toplanması ve analizleri kararı hem devletimizde bununla birlikte dünyada baş döndürücü hâlâ kesin neticelere ulaşabileceğiz. 'Ben sağlıklıyım, bana müşterek bilinçlilik olmaz, vitamin alırım geçer.' kabilinden fikriyat baş döndürücü hata müşterek yaklaşım. Kısa ve etraflıca dönemdeki etkilerini fikren herkese, aşınızı olun tavsiyesinde bulunuyoruz. Kovid hastalığının getirisinin nasıl biteceğini tığ hekimler adına kestiremiyoruz."

Sosyal mesafeye ve hijyene nazarıitibar gösterilmesi icap ettiğini vurgulayan Özkürkçügil, "Bu vaziyeti hakeza değerlendirip, lütfen aşınızı olun. Hem kendinizi bununla birlikte topluluğu koruyun." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler