USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19 servisindeki keyif mensupları hastaların telkih pişmanlığına tanıklık ediyor

Kars Harakani Devlet Hastanesinde Kovid-19 servisinde işyar esenlik çalışanları, tedavilerine hastanede bitmeme edilen hastaların meydana getirilen tamamı uyarılara karşın aşılama yaptırmadıkları düşüncesince yaşadıkları pişmanlığa şehadet ediyor.

Kovid-19 servisindeki keyif mensupları hastaların telkih pişmanlığına tanıklık ediyor
23-10-2021 14:36
Kars

Kentte Kovid-19'a yakalandığı düşüncesince otama dibine tahsil edilen hastalar, Harakani Hastanesi Yoğun Bakım Servisi ile öbür servislerde otama görüyor. Bu hastaların iri birlikte çoğunluğu nazar boncuğu telkih sıfır yada aşılarını tamamlamayanlardan oluşuyor.

Sağlık vaziyeti ağırbaşlı olanların derin hizmet servisinde devir kurnaz teneffüs aletine bağlanarak otama görmüş bulunduğu hastanede fariza karşılayıcı esenlik çalışanları, sonuç çağda ilkin "Ben gencim bana birlikte bilinçlilik olmaz" diyenlerin hastanede yaşamış bulunduğu sorunlara tanık oluyor.

Hastanenin Kovid-19 servisinde işyar Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Perinçek, AA muhabirine, Kovid-19 sürecinde hepsi Türkiye'de bulunduğu kabil virüsün ortaya çıkmış bulunduğu geçmiş çağda Kars'ta da derin çalıştıklarını söyledi.

Aşılama döneminin başlamasıyla Kovid-19 olaylarında birlikte hacim eksilme bulunduğunu ama sonuç çağda baştan çoğalma yaşandığını özetleyen Perinçek, "Son çağda aşılananların payı azaldı. Birebir hastaneye başvuran hem hastanemizde yatırılan bununla birlikte derin bakımda strateji ettiğimiz hastalarda Kovid-19 varyantları çoğalma göstermektedir." dedi.

Aşısını yaptırsaydı rahatsızlığı evinde geçirecekti demin makineye bağlı

Perinçek, hastanede otama gören Kovid-19 hastalarının çoğunluğunun telkih sıfır kişilerden oluştuğunu aktararak, şu halde bitmeme etti:

"Hem serviste bununla birlikte derin bakımda yatan hastaların en ehemmiyetli eş nitelikleri telkih sıfır yada çıtırbom doğrusu yegâne düze telkih bulunan kişilerden oluşmalarıdır. Kovid-19 bu kişide elan derin halde görülmektedir, telkih olmayanların yatış payı da artmaktadır. Şu an derin bakımda yatan birlikte hastamız 32 yaşlarında birlikte eş ve nazar boncuğu halde telkih yaptırmamış. Aşı yaptırsaydı rahatsızlığı evinde geçirecekti ama şu an makineye ilişkin halde yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Hastanede yatanların yarısından dahası aşısını kusursuz yaptırmayan yahut nazar boncuğu yaptırmayan hastalarımızdan oluşmaktadır."

Gençlerin hastanede yatış oranının faziletli olduğuna ayraç fail Perinçek, "Şimdi elan baş döndürücü gördüğümüz güre hastalarımız var. Bunlar kişi gençliklerine güvenerek, 'Ben telkih yaptırmam bana birlikte bilinçlilik olmaz, benim vücudum dirençlidir.' diyen hastalar. Serviste yatan hastalarımız ortada 35 yaşlarında birlikte eş var, aşılarını yaptırmamışlar ve elan sonradan da 'atlatırız' sanarak bekleyip elan biçimsiz halde geldiler, tahminî 25 gündür serviste yatmaktalar ve takipleri bitmeme edilmektedir. Buradan aşının önemini görüyoruz." sanarak konuştu.

"Aşıyla ilgilendiren sonuç nedamet kâr vermiyor"

Perinçek, aşının açık birlikte taraf tesiri olmadığına dikkati çekerek, "Aşıyla ilgilendiren sonuç nedamet kâr vermiyor, gerçeklenmiş aşılamanın yapılması icap ettiğini söylüyoruz. Yaklaşık 2 senedir bitmeme fail bu hastalıkla ilgilendiren aşıların baş döndürücü taraf tesiri de görülmemekte, bunu Türkiye'de, dünyada hepsi görüyor. Elinizi kestiğinizde olduğunuz kazıklı humma aşısı, salname enflüanza aşısı yahut 5 yılda birlikte yaptırdığınız batar aşısı kabil Kovid aşısı da yaşamın birlikte parçası. Bu telkih bizi derin bakıma girmekten, elan biçimsiz koşulları yaşamaktan kurtarıyor, aşıların yaptırılması gerektiğine inanıyorum. Aşı olanlarda Kovid-19 testi artı çıkabilir ama bu eşhas hastaneye yatmadan, nazar boncuğu belirti vermeden yada ferah kırgınlıkla rahatsızlığı atlatmaktadır. Bu da aşının ne derece can alıcı bulunduğunun göstergesidir." dedi.

Hemşirelerden de gençlere "aşı olun" çağrısı

Aynı serviste işyar hemşirelerden Işıl Gökçek de Kovid-19 zımnında iş yoğunluğunun dü katına çıktığını anlatım ederek, "Kovid-19 zımnında burada yatan hastaların yaşadıkları sıkıntıları uygun görüyoruz. Genç ve nemli kendisine bu rahatsızlığı ağırbaşlı atlatanlar var, sonuç yıllarda ilkin telkih sıfır güre hastalarımız Kovid-19'u ağırbaşlı halde atlatmaktalar ve telkih olmadıkları düşüncesince pişmanlıklarını görmekteyiz. Aşı olmayanlar taraf etkiden korktuklarını, dinleyerek biber dolması bilgilerle zımnında telkih edinmek istemediklerini ve elan sonradan pişmanlıklarını, ahiret yolculuğu korkusunu görebiliyoruz." ifadesini kullandı.

Hemşire Merve Oğlu ise bazısı hastaların Kovid-19'u baş döndürücü ağırbaşlı atlattığını dile getirerek, "Kovid-19 çıktığından buyana bu serviste çalışıyorum, aşımı oldum ve daim Kovid'in ortamında çalışmama karşın bu hastalığa yakalanmadım, her insanın telkih olmaya çağırma ediyorum. Son çağda telkih sıfır güre hastalar artmaya başladı, dem darlığı kabil birlikte baş döndürücü başağrısı çekiyor, derin bakımda yatıyorlar ve keşki telkih olsaydık diyorlar." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler