USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kosova Cumhurbaşkanı Sadriu: Türkiye ile ilişkileri elan gelecek noktaya taşımalıyız

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu, "Türkiye ile Kosova arasındaki tecim münasebat enine boyuna zait fakat değme devir bu ilişkileri yetiştirmek henüz encam noktalara kullanmak mümkün." ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Sadriu: Türkiye ile ilişkileri elan gelecek noktaya taşımalıyız
26-02-2022 17:46
İstanbul

İki ülkeden iş insanlarının katılarak iş fırsatlarını konuşmuş bulunduğu Türkiye-Kosova İş Konseyi Çalışma Yemeği İstanbul'da Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yemekte mütekellim Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmanı Sadriu, "Türkiye'ye bulunan ziyaretimizin ticari ilişkilerin henüz da güzel noktalara taşınması açısından ehemmiyetli eş aşama olmasını dilek ediyorum. Kosova'yı ve Türkiye'yi henüz da yaklaştırmak ve iş birliğimizde nite henüz güzel noktalara taşırız niteleyerek bellemek düşüncesince Türk ve Kosovalı iş insanlarını itaat etmek istiyoruz.Türkiye ve Kosova ortada göz kamaştırıcı eş gizil mevcut bunu kullanmalıyız" dedi.

Türkiye'nin ve Kosova'nın dü tarafın iş kullanıcılarını düşüncesince aşırı ehemmiyetli pazarlar bulunduğunu anlatım fail Sadriu, şunları kaydetti:

"Özellikle Kosovalı firmaların Türkiye pazarına girmesi ve Türk şirketleri düşüncesince ise Kosova'daki fırsatları henüz eş tomar icat etmek açısından dü diyar arasındaki tam eş meydan var. Bunu burada iş insanlarımız konuşacak.Ben burada Kosova'nın tam eş alışveriş bulunduğu mesajını baştan vurgulamak neredeyse bulunuyorum. Kosova etraflı iş kullanıcılarını düşüncesince tam envestisman fırsatları barındıran eş pazar."

Sadriu, dü ülkenin sonuç basamak müspet seyreden ticari ilişkilerine dikkati çekerek "Türkiye ve Kosova arasındaki tecim ilişkileri enikonu artı fakat değme devir bu ilişkileri imar etmek henüz gelecek noktalara atmak mümkün. Bugün de burada henüz güzel ve henüz eş tomar eş tecim düşüncesince eş aradayız." değerlendirmesinde bulundu.

Sadriu, Kosova'nın icra ettiği anlaşmayla beraberce Avrupa Birliği pazarına başıboş erişim sağladığını belirterek, bunun aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Kosova'nın Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması (STA) imzaladığını hatırlatan Sadriu, ülkenin pozisyonu ve yaşama geçirdiği anlaşmalarla Kosova'nın berk kazançlı büyümesini sürdürdüğünü anlatım etti.

Sadriu, bu sene bakımından Kosova'ya meydana getirilen aracısız ecnebi yatırımlarda ağır eş çoğalma bulunduğunu kaydederek, "Bu yatırımlar çoğu kez Almanya, İsviçre ve Türkiye'den geliyor. Yatırımcıların Kosova'ya bulunan hevesi ise daim artmaya bitmeme ediyor." dedi.

Kosova'nın ithalata bağımlılığını düşürmek neredeyse ülkenin dış satım odaklı yatırımları öncelediğini anlatım fail Sadriu, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bizim gayemiz dış satım odaklı yatırımlar. Doğru yatırımların yapılabilmesi düşüncesince mukteza ortamın sağlanması yerine gayrimenkul süresince ve gayrimenkul haricinde aşırı ağır halde çalışıyoruz. Burada da bu amaçla bulunuyoruz. İş dünyasını itaat etmek ve bunu Türk iş dünyasıyla beraberce gerçekleştirmenin en güzel yöntemini bellemek yerine eş araya mevrut bulunuyoruz."

Sadriu, Kosova'nın talimli insanoğlu kaynağına ve Avrupa'nın en gailesiz nüfusuna eş bulunduğunu belirterek, Kosova'da ehemmiyetli dış satım fırsatları bulunduğunu söyledi.

"Daha eş tomar Türk yatırımcının Kosova'ya envestisman yaptığını görmekten aşırı mutluyuz"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kosova İş Konseyi Başkanı Merve Özer Yılmaz da konuşmasında, Kosova delegasyonunu Türk İş insanlarını eş araya getirmekten dolayı büyüklük duyduklarını belirtti.

2005 yılından beri Kosova'da iş önleyen eş iş insanı bulunduğunu kaydeden Yılmaz, "Kosova'nın evvel Türk endüstri yatırımcısı şekilde kazançlı ilişkilerin geliştirilmesinin alanda hususi bu piyasanın güçlendirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyorum. Hem kuma tarihimiz ve kültürümüz bununla beraber kazançlı ilişkilerimiz açısından Kosova bizim düşüncesince hususi eş ciddiyete sahiptir. Maalesef düet kazançlı ve ticari ilişkilerimiz potansiyelinin altında kalıyor." değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, dü diyar arasındaki tecim kütlesinin sonuç 5 yılda aceleci eş halde arttığını görmekten kıvançlı olduklarını dile getirerek laflarını şöyleki tamamladı:

"Türkiye'nin Kosova'nın yekûn ithalatındaki oranı yüzdelik 13 civarındadır. Türkiye bu göre Kosova'nın ithalatında Almanya'dan sonraları ikinci tam arazi almaktadır ve bundan alım çalım duyuyoruz. Türkiye ile Kosova arasındaki tecim kütlesinin artmasının yanı sıra, değme sene henüz eş tomar Türk yatırımcının Kosova'ya envestisman yaptığını ve envestisman gerçekleştirmek istediğini görmekten aşırı mutluyuz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler