USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kasım ayı indirim çılgınlığında dijital reklamların rolü

Kasım ayında meydana gelen indirimlerin esas olup olmadığı, fenomenlerin ve reklamların vatandaşları ne kadar etkilediği için Dr. Öğr. Üyesi Duygu Kotan Türkden açıklamalarda bulundu. Türkden, “Son zamanlarda başta Kasım ayında daima indirim konuşuyoruz. Biz bahsetmek istemese

Kasım ayı indirim çılgınlığında dijital reklamların rolü
20-11-2021 12:45

Kasım ayı bilhassa edinmek az daha değişik devir dilimlerinde hepsi medyayı tesiri dibine meydan indirim furyası iyice pop bir duruma geldi. Kasım ayı ve indirimin taraf yana gelmesinin en esas nedenini Amerika'da ‘Black Friday' şekilde aşina ve herhangi müşterek sene 23-29 Kasım haftasına emsal mevrut iskontolu alıntı satım çılgınlığı şekilde değerlendiren İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Duygu Kotanlı Türkden, “Çılgınlık diyorum zira bu sürede hepsi manzume satın kabul etme yada satın aldırma motivasyonuyla çalışıyor. Sosyal iletişim araçları kullanımının artması, e-ticaret alışverişinin yaşantımızda elan baş döndürücü toprak etmesiyle bundan sonra Türkiye'de de Kasım, indirim ayı oldu” dedi.

Sosyal medyanın dü esas tesiri bulunduğunu kail Dr. Öğr. Üyesi Türkden, “İlk tesiri bambaşka kullanıcı deneyimlerini görebiliyor olmamız bilhassa influencer tavsiyeleri satın kabul etme kararını hızlandırıyor, ikincisi ise markaların/satış platformlarının dijital platformlarda özen alanlarımıza müteveccih kişiselleştirilmiş reklam içerikleri sunabiliyor olması. Düşünün, Google'da müşterek nesil aramışsınız, sonra aradığınız nesil indirim mesajlarıyla daima Youtube'da, Instagram'da önünüze çıkıyor. Bence müşterek talih verirsiniz” ifadelerini kullandı.
Dr. Öğr. Üyesi Türkden, toplumsal medyada belirtik takipçi sayısına kazanmış ve takip edenleri üstünde ağırlık gücü bulunan eşhas şekilde tanımlanan influencer/fenomenlerin bundan sonra piyasaya marketing ara bulucu bulunduğunu belirtti.

“Sistemin haricinde kalacaklarını düşünüyorlar”

Türkden ayrımsız sürede olay ve influencerların tüketiciler üstünde yaptığı satın kabul etme tesiri karşı da, “Onların tanıttığı ürünleri takip edenleri elden satın kabul etmek ve bakmak istiyor. Zaten manzume satın aldırtma davranışı dair kurulu. Bir baş döndürücü toplumsal iletişim araçları kullanıcısı salt müşterek olay -influencer haber ediyor niteleyerek gereksinimi olmasa ayrım o ürünü kabul etmek istiyor. Çünkü satın almazlarsa, o ürünü kullanmazlarsa sistemin haricinde kalacaklarını düşünüyorlar” dedi.

Reklamları salt toplumsal iletişim araçları şekilde sınırlamamak icap ettiğini kail Türkden, “Aslında dijital reklam yatırımları herhangi müşterek güzeşte çağ elan baş döndürücü artıyor. Bunun esas sebebi amaç kesime kişiselleştirilmiş mesajlarla vusul imkanı. Dijital platformun veriye ilgili yapısı buna olanak veriyor. Bir de yapmış olduğunuz reklam yatırımının art dönüşünü acilen görüyorsunuz. Tüketici mesajınıza elden cevap veriyor; satın almaktadır yada almıyor. Dolayısıyla markalar bilhassa güre amaç kesime iktiran etmek düşüncesince dijital reklama elan baş döndürücü envestisman yapıyor şayet hakkıyla bütçeleri var ise televizyonu sponsor müşterek yatak şekilde kullanıyor” halinde konuştu.

“Yıl zarfında alabileceğimiz fiyatlar uygulanıyor”

İndirim oranlarının başlıca olup bulunmadığı sonuç zamanların sık sık tartışılan konusu bulunduğunu dile getiren Türkden, “Dev reklam bütçeleri harcanan indirim dönemlerinde ayrım genellikle ‘dağ sıçan doğuruyor'. Belli çivi kategorilerde gine mahsus çivi biraz üründe kayda bedel indirim oluyor. Diğerlerinde genellikle sene zarfında alabileceğimiz fiyatlar uygulanıyor. Ama burada tüketicide açılan idrak ‘fırsatı kaçırmamalısın, elden satın almalısın, çabuk etmezsen sana kalmayacak.' Bir ekip tüketicide bu sansasyonel olmakta fakat sonuç yıllarda vaziyeti ayırt fail şuurlu son kullanıcıların sayısı da küçümsenmeyecek ölçüde” niteleyerek konuştu.

Fiyat artışlarının arz-talep birlikteliği bulunduğunu dile getiren Türkden, “Özellikle etkileşimi ve ağırlık gücü erdemli fenomenlerin sundukları mahsulat çabucak tükeniyor. Piyasada verim sorunu olmaya başlayınca fiyatlar yükseliyor. Ama müşterek bambaşka gestalt elan var. Bir fenomenin tanıttığı, tüketiciyle buluşturduğu markalar, tüketicinin zihnindeki konumlarını ve yanı sıra fiyatlarını yükseltebiliyor. Çünkü bundan sonra onları fenomenler yeğleme ediyor” dedi.

“Pazarlama iletişimi ilmiahlak bilimi olmalı ve denetlenmeli”

Ticaret Bakanlığı'nın indirimler karşı uyarma durumunda izah yapmasını da değerlendiren Türkden, “Ticaret Bakanlığı namına gıcırı bükme sayımsız dilekçe, meydana getirilen sayımsız müracaat ve dair meydana getirilen araştırmalar böylecene bu açıklamayı yapıyor. Zaten nice forum, mahveden yakınma platformu ayrıca toplumsal iletişim araçları hesaplarında da görüntülük görüntüleri ve linklerle bu hediye aldatmacalarının paylaşıldığını görüyoruz. Bu da bizlere müşterek defa elan gösteriyor ki, marketing iletişimi ilmiahlak bilimi olmalı ve denetlenmeli fakat tüketicinin şuurlu ve tetik olması da müşterek o denli önemli” ifadelerini kullandı.

“Satın almaya ihtiyacımız olduğuna inandırılıyoruz”

Son şekilde da zamlar dolayısıyla son kullanıcıların istedikleri herhangi müşterek şeyi almalarının kabil olmadığını kail İstanbul Arel Üniversitesinden Dr. Duygu Kotanlı Türkden, “İnsanların alıntı gücünün çoğalması herkesin isteği. Ama buradaki başlıca maslahat mahveden neyi bozukluk satın kabul etmek istiyor. Sosyal medyanın en baş döndürücü tetiklediği obje dört dörtlük da bu. Sürekli ifna ihtiyacı. Sürekli müşterek şeyler almalıyım duygusuyla cereyan ederiz ve en kötüsü buna ihtiyacımız olduğuna kendimizi inandırıyoruz” niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler