USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Kadın Yunuslar' hep görevinin başında

Emniyet Genel Müdürlüğü içerisinde Asayiş Şube Müdürlüğüne ilişkin Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde memur avrat polisler, Başkent'in hayat ve güvenliğini getirmek düşüncesince aralıksız görevinin başında.

'Kadın Yunuslar' hep görevinin başında
31-12-2021 11:08

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) içinde Asayiş Şube Müdürlüğüne ilişkin Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde görev özne eş polisler, Başkent'in hayat ve güvenliğini gelmek düşüncesince geceleyin gündüz, kar kış, rahmet çamur, demeden görevini sürdürüyor.

Öte yandan, yunus manşet iktisap etmek talip ortak kişinin, 28 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Erkeklerde 1.75, hanımlarda ise, 1.70 epope şartı bulunuyor. Motosiklet sürüşü düşüncesince ehliyetli fiziki özelliklere eş olması ve esenlik şekilde da rastgele ortak engelinin bulunmaması gerekiyor.

Tüm bu nitelikleri haiz Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Akademisi mezunları, planlı mülakatları değerli ortak biçimde geçtikten sonraları 4 maaş ortak tahsilden geçerek yunus manşet olabiliyor.

“Polis iktisap etmek benim çocukluk hayalimdi”
Yunus manşet iktisap etmek düşüncesince aranan koşulları karşılayan şahısların 4 maaş ortak yetişek sürecinden geçtiğini tamlayan yunus manşet Canan Göl, “Vatandaşlar kabilinden ‘yunuslar' şekilde da tanıdık Motosikletli Polis Timler Amirliğinde görev yapıyorum. 14 senedir bu meslekteyim. Mesleğime evvel şekilde da yunuslarda başladım. Çeşitli vilayetlerde ve birimlerde görev yaptıktan sonraları akıbet 4 senedir baştan yunuslarda görevimi sürdürmeye başladım. İlk ilkin elhak manşet iktisap etmek çocukluk hayalimdi benim. Polis olduktan sonraları ‘motosikletli polis' olma düşüncem de motosikleti sevdiğim için. Zaten 14 sene ilkin bu sonucu vermiştim. O günden bugüne derece da bu sevgim tek azalmadı. Bu görevi yapmakla da alım çalım duyuyorum. Ben size motosikletli manşet olmanın şartlarından az buçuk bahsedeyim. evvel fiziki sürücü belgesi imtihanlarından geçiyorsunuz. Kadınlarda 1.70, baylarda 1.75 uzunluğunda olmanız bunun düşüncesince ehliyetli oluyor. En az 4 haftalık ortak yetişek sürecinden sonraları değerli olanlar düalist ortak sınavdan da geçtikten sonraları yunus manşet olmaya adalet kazanıyor. Biz de o şanslılardan biriyiz” ifadelerini kullandı.

“Eğitim bizim düşüncesince tek devir bitmiyor”

Dört maaş eğitiminin daha sonra sahadaki eğitimin de daim şekilde bitmeme ettiğini vurgulayan Göl, “Bizler kursu bitirdikten sonraları göreve çıkıyoruz. Ama yetişek bizim düşüncesince tek devir bitmiyor. Çeşitli aralıklarla da bu bitmeme ediyor. Gerek alanda olsun, icap de karşımıza çıkan vakalarda olsun bu eğitimler daima bitmeme ediyor. Uygulamalar yapıyoruz, bu uygulamalarda vasıtalar ne aranır, vatandaşa alın ne davranmamız gerekiyor bu mevzulara hem öz bununla beraber vatandaşların güvenliği açısından mukteza hassasiyeti gösteriyoruz. Narkotik eğitimler alıyoruz” halinde konuştu.

“Mesleğimi gururla yapıyorum ve bu üniformayı gururla taşıyorum”

Şu an 8 yaşlarında ortak kızının bulunduğunu ve namına imrendiğini, kızını da ilerleyici süreçte bu resmî elbise içinde görmekten alım çalım duyacağını kail Göl, “Ben evvel mesleğe başladığımda bekar şekilde başladım. Bu 14 salname proses içinde evlendim, çocuğum oldu. Eşim de yunuslarda görev yapıyor. 8 yaşlarında ortak kızım mevcut şuan da. Hem annesini bununla beraber babasını motor üzerinde, bazı bazı noktayı vardığında görevlerde görmüş bulunduğu senelerde o da alım çalım duyuyor bizimle. Bu yayıncı ki aşırı dobra ortak şey. Bir ana şekilde çocuğumun benimle alım çalım duyması, benim düşüncesince de alım çalım donör ortak olay. Her meslekte bulunduğu kabilinden bizim de zorluklarımız olmuyor değil. Özellikle çocuklu ortak ana iseniz bunun zorluklarını başkaca yaşadığımız ahval oluyor. Bazen uyuduğu devir yanlarında olamıyoruz. Ben motor binmesini hakkıyla aşırı seviyorum. Mesleğimi gururla yapıyorum ve bu üniformayı gururla taşıyorum. İnşallah artık da taşımaya bitmeme edeceğim. Kızımın da motor sevdası olmasını isterim. Normalde nice ana ağababa bundan çekinir. Ama hem eşim olsun hem ego olayım kızım bizlerden alışkan bulunduğu düşüncesince aşırı da zorlanacağını zannetmiyorum. Ama bu görevi ona aktarmak isterdim” niteleyerek konuştu.

“Bu görev benim hayalimdi”

Polislik mesleğinin ortak vakitler buyana imgesel bulunduğunu tamlayan yunus manşet Demet Koç, “2018 senesinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ilişkin Motosikletli Polis Timler Amirliği'nde görevime başladım ve hala burada görevimi sürdürüyorum. Benim hayalimdi ve bu proses evvel şekilde ortaöğretim 2'nci sınıfta başladı. PMYO imtihanlarına girdim ve burada yeteneksiz olunca üniversiteye gittim. Nevşehir Üniversitesi'nde tutum bölümünden yetkilendirilmiş oldum. Üniversite okurken de daima aklımdaydı. Üniversiteden sonraları POMEM sınavına girdim ve kazandım. 4 ay yetişek aldım. Ondan sonraları Ankara'da göreve başladım” açıklamasında bulundu.

“Önceliğimiz öz güvenliğimiz”

Yunus polislerin görev sahalarından da bahseden Koç, “Yunus polisler Asayiş Şube Müdürlüğü'ne ilişkin bulunduğu düşüncesince inhibütör görev şekilde görev alıyor. Kalabalık ortamlarda karakol görevlerini yapıyoruz. Sabit noktalarda umuyoruz ve çirkin vasıtalar üstünde infaz yapıyoruz. Genelde pratikte görmüş geçirmiş ortak personelimiz çirkin görmüş bulunduğu uzlaştırıcı çevirir ve kılıç kontrol gerçekleştiriyoruz. Ama önceliğimiz öz güvenliğimiz. Çevre dulda nöbetçisi mukteza düzenlilik önlemlerini aldıktan sonraları kılıç uygulamamıza bitmeme ediyoruz” dedi.

“Biz mesleğimizi sevdiğimiz düşüncesince aşırı zorlanmıyoruz”

Yunus üniformasının ve motosikletlerin yurttaşlar kabilinden ilişik ile karşılandığını, evlatların motosikletler ile ışık gocunmak istediğini kail Koç, “Normalde yunus üniforması öteki meslektaşlarımızdan değişik bulunduğu düşüncesince aşırı ilişik çekiyor. Bir de bilhassa eş yunus manşet gördükleri devir ilgilerini çekiyor. Ankara'da eş yunus manşet aşırı nadirdir. Yüzde 2 kabilinden ortak dilimi oluşturuyoruz. Genelde evlatların ve eş vatandaşların beğenisini çekiyoruz. Nasıl yunus olduğumuzu soruyorlar. Gelip ışık gocunmak arzu edenler oluyor. Aslında yunus manşet kuvvet müstelzim ortak meslek. Çünkü motor üzerindeyiz ve muhtemelen ortak kuvvet gerektiriyor. O nedenden dolayı hanımlar düşüncesince mütekait ortak meslek. Ama kılıç mesleğimizi sevdiğimiz düşüncesince aşırı zorlanmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Utku Şimşek - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler