USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İnme er kişileştirme konulursa otama edilebiliyor

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Öztürk, inmenin er kişileştirme konulması şeklinde ameliyatsız otama edilebildiğini, türlü yöntemlerle daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın inme geçirmesinin önlenebildiğini söyledi.

İnme er kişileştirme konulursa otama edilebiliyor
29-10-2021 14:16
İstanbul

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, 29 Ekim Dünya İnme Günü'nde AA muhabirine icra ettiği açıklamada, bozukluk tanısı koyulan hastalanmış düşüncesince önceki 4,5-6 saatin medikal tedavinin yapılabilmesi düşüncesince fazla altın birlikte devir dilimi bulunduğunu belirtti.

Bu devir aralığında pıhtı eritici derman uygulaması yahut önceki 8 saatte girişimsel namına tıkanan damarın içerisindeki pıhtının çıkarılması yolu ile tedavinin beklenen bulunduğunu dile getiren Öztürk, "Koldan derman vererek düzelmeyen hastalar düşüncesince girişimsel nöroradyoloji kadrosu kasık damarından girerek birlikte kateter desteği ile tıkanmaya illet bulunan pıhtıyı çıkararak damarı açılış tedavilerini başarıyla uygulamaktadır." niteleyerek konuştu.

Öztürk, akla yatkın nöroradyolojik görüntüleme olanağı bulunan merkezlerde otama döneminin 24 saate denli beklenen olabildiğini laflarına ekleyerek, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Ekipler, dair spesifik pedagoji bilimi almış radyolog, nörolog, kimi merkezlerde kardiyologlar ile bu arada beniz akıyla fariza sunmakta ve bellek huy rahatsızlıkları fazla elan az riskle otama edilmekte. Bu işlemleri mestur bellek huy cerrahisi namına tanımlayabiliriz. Girişimsel nöroradyolojide, kasık damarlarından girilerek bellek damarlarına ulaşılır ve fazla hususi malzemeler kullanılarak tedaviler yapılır. Sonuç olarak, inmenin er kişileştirme konulması şeklinde ameliyatsız otama edilebildiğini, türlü yöntemlerde daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın sekte geçirmesinin önlenebildiğini vurgulamak istiyoruz."

Beyin huy hastalıklarıın tedavisinin birlikte grup işi bulunduğunu özetleyen Öztürk, Sağlık Bakanlığının "Akut İnme Tedavi Modeli"ni başarıyla uyguladığını anlattı.

"Sağlık Bakanlığı, bozukluk nâkil hastalar düşüncesince koskoca birlikte örgütlenmeyi başardı"

Beyin Sağlığı ve Hasta Derneği (BEYİNDER) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Dilcan Kotan Dündar ise tababet dalında akıbet senelerde yaşanmış bulunan fazla gelişmelere karşın inmeye ilişkin ölümlerin nice ülkede üçüncü, kimi devletlerde ise ikinci tam toprak aldığını belirtti.

Halk ortada sekte namına bildik inmenin, emeksiz beyinin huy hasebiyle birlikte bölüm görevlerini kaybetmesi namına tanımlandığını kail Dündar, sekte kararı ferdî mağduriyetlerin, karı dramlarına ve iri konuşu kayıplara illet bulunduğunu kaydetti.

Dündar, yüzün simetrisinin anide bozulması, konuşmada bozulma, konuşamama yahut konuşulanları anlayamama, boş boş konuşma, bünyenin dizi ve dip kısmında anide ihtisas ve güç kaybı ve gevşeklik kabil sebeplerin en yoğun rastlanan mesail ortada toprak almış olduğu bilgisini vererek, "İnme hastalarında huy tıkanıklığına yol açan pıhtı üçte ikisinde kalpteki problemlerden kaynaklanmışken, üçte birlikte hastada ise el ortada huy kireçlenmesi namına bildik boyundaki huy şiddeti ve müzayaka ümranlı damarlardan kaynaklanır." niteleyerek konuştu.

İnmenin gözyaşı kabil değiştirilemeyen sebeplerin yanında, faziletli tansiyon, şeker hastalığı hastalığı hastalığı, sigara kullanımı, şişmanlık, fiziki aktivitelerin azalması kabil oranla arama edilebilmekte nedenlerle ortaya çıktığını aktaran Dündar, BEYİNDER namına halkı bu riskleri indirmek düşüncesince hız göstermeye ve en önemlisi harekete geçmeye çağırma ettiklerini dile getirdi.

Dündar, vaktiyle inmenin biçare birlikte maraz namına onama gördüğünü ve bozukluk nâkil hastaların itici su dibine tutulduğunu anlatarak, "Artık oyunun kuralı değişti. Bu meyus tablonun bundan böyle tedavisi mümkün. Erken ayırt edilen, akla yatkın sürede ve akla yatkın dahil edilen hastalarda bulguların hepsi yada birlikte bölümü geriye dönebilir. Sloganımız, bozukluk vakte gönül rahatlığı birlikte yarıştır. Sağlık Bakanlığımız, bozukluk nâkil hastaların en aceleci halde kişileştirme ve tedavilerini düzenleyebilecek şifahane ve hekimlere kavuşması düşüncesince koskoca birlikte örgütlenmeyi kazanmış durumda."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler