USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İnme er canlandırma konulursa otama edilebiliyor

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Öztürk, inmenin er canlandırma konulması biçiminde ameliyatsız otama edilebildiğini, muhtelif yöntemlerle daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın inme geçirmesinin önlenebildiğini söyledi.

İnme er canlandırma konulursa otama edilebiliyor
29-10-2021 14:16
İstanbul

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, 29 Ekim Dünya İnme Günü'nde AA muhabirine icra ettiği açıklamada, nüzul tanısı koyulan hastalanmış düşüncesince önceki 4,5-6 saatin medikal tedavinin yapılabilmesi düşüncesince fazla altın müşterek devir dilimi bulunduğunu belirtti.

Bu devir aralığında pıhtı eritici çare uygulaması yahut önceki 8 saatte girişimsel adına tıkanan damarın içerisindeki pıhtının çıkarılması yolu ile tedavinin beklenen bulunduğunu dile getiren Öztürk, "Koldan çare vererek düzelmeyen hastalar düşüncesince girişimsel nöroradyoloji kadrosu kasık damarından girerek müşterek kateter desteğiyle tıkanmaya niçin bulunan pıhtıyı çıkararak damarı açılış tedavilerini başarıyla uygulamaktadır." diyerek konuştu.

Öztürk, akıllıca nöroradyolojik görüntüleme olanağı bulunan merkezlerde otama döneminin 24 saate derece beklenen olabildiğini laflarına ekleyerek, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Ekipler, dair spesifik terbiye almış radyolog, nörolog, birtakımı merkezlerde kardiyologlar ile bu arada beniz akıyla işlev sunmakta ve akıl haslet rahatsızlıkları fazla şimdi az riskle otama edilmekte. Bu işlemleri gizli akıl haslet cerrahisi adına tanımlayabiliriz. Girişimsel nöroradyolojide, kasık damarlarından girilerek akıl damarlarına ulaşılır ve fazla hususi malzemeler kullanılarak tedaviler yapılır. Sonuç olarak, inmenin er canlandırma konulması şeklinde ameliyatsız otama edilebildiğini, muhtelif yöntemlerde daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın nüzul geçirmesinin önlenebildiğini vurgulamak istiyoruz."

Beyin haslet hastalıklarıın tedavisinin müşterek cenah işi bulunduğunu özetleyen Öztürk, Sağlık Bakanlığının "Akut İnme Tedavi Modeli"ni başarıyla uyguladığını anlattı.

"Sağlık Bakanlığı, nüzul nâkil hastalar düşüncesince koskoca müşterek örgütlenmeyi başardı"

Beyin Sağlığı ve Hasta Derneği (BEYİNDER) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Dilcan Kotan Dündar ise tababet dalında sonuç zamanlarda yaşanmış bulunan fazla gelişmelere karşın inmeye ilişkin ölümlerin nice ülkede üçüncü, birtakımı devletlerde ise ikinci tam arazi aldığını belirtti.

Halk ortada nüzul adına tanıdık inmenin, emeksiz beyinin haslet haysiyetiyle müşterek dönem görevlerini kaybetmesi adına tanımlandığını kail Dündar, nüzul kararı zatî mağduriyetlerin, familya dramlarına ve şişman konuşu kayıplara niçin bulunduğunu kaydetti.

Dündar, yüzün simetrisinin ansızın bozulması, konuşmada bozulma, konuşamama yahut konuşulanları anlayamama, boş boş konuşma, bedenin dizi film ve dip kısmında ansızın kalp ve güç kaybı ve gevşeklik kabilinden sebeplerin en kalın rastlanan mesail ortada arazi almış olduğu bilgisini vererek, "İnme hastalarında haslet tıkanıklığına yol açan pıhtı üçte ikisinde kalpteki problemlerden kaynaklanmışken, üçte müşterek hastada ise el ortada haslet kireçlenmesi adına tanıdık boyundaki haslet şiddeti ve sıkıntı mütekâmil damarlardan kaynaklanır." diyerek konuştu.

İnmenin gözyaşı kabilinden değiştirilemeyen sebeplerin yanında, efdal tansiyon, şeker hastalığı hastalığı hastalığı, sigara kullanımı, şişmanlık, fiziki aktivitelerin azalması kabilinden nispetle arama edilebilmekte nedenlerle ortaya çıktığını aktaran Dündar, BEYİNDER adına halkı bu riskleri düşürmek düşüncesince hız göstermeye ve en önemlisi harekete geçmeye çağırma ettiklerini dile getirdi.

Dündar, vaktiyle inmenin devasız müşterek dert adına bildirme gördüğünü ve nüzul nâkil hastaların ilgisiz su dibine tutulduğunu anlatarak, "Artık oyunun kuralı değişti. Bu meyus tablonun bundan sonra tedavisi mümkün. Erken ayırt edilen, akıllıca sürede ve akilane dahil edilen hastalarda bulguların hepsi yahut müşterek bölümü geriye dönebilir. Sloganımız, nüzul vakte gönül rahatlığı müşterek yarıştır. Sağlık Bakanlığımız, nüzul nâkil hastaların en aceleci halde canlandırma ve tedavilerini düzenleyebilecek sayrılarevi ve hekimlere kavuşması düşüncesince koskoca müşterek örgütlenmeyi ulaşmış durumda."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler