USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere Sağlık Bakanı: Yeni Kovid-19 varyantı arsıulusal iri endişe kaynağı

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, yeni sima koronavirüsün (Kovid-19) geçmiş kat Güney Afrika'da belirleme edilen "B.1.1.529" varyantının "uluslararası iri ortak endişe kaynağı" bulunduğunu belirtti.

İngiltere Sağlık Bakanı: Yeni Kovid-19 varyantı arsıulusal iri endişe kaynağı
26-11-2021 15:36
İngiltere

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Kovid-19 salgınına bağlı parlamentoda icra ettiği konuşmada, yeni varyant dolayısıyla evvel yolculuk kısıtlaması getirilen 6 Afrika ülkesinden Güney Afrika ve Botsvana'da varyantın belirleme edildiğini, gayrı 4 ülkenin ise hazırlık gibi al listeye eklendiğini belirtti.

Yeni varyantın iri olasılıkla gayrı devletlere de yayıldığını kail Javid, akıbet 48 sayaç süresince ise arsıulusal adına biraz yeni varyant olayının belirleme edildiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Javid, "Parlamentoya, şu anda İngiltere'de bu varyantın belirleme edilmiş bulunduğu rastgele birlikte olay bulunmadığı dair garanti hasretmek istiyorum. Ancak bu varyant arsıulusal iri birlikte endişe kaynağı." ifadelerini kullandı.

Yeni varyantın Delta'dan "daha bulaşıcı" olabildiği değerlendirmesinde bulunan Javid, Kovid-19 aşılarının ve ilaçlarının da "daha az etkili" olabileceğini bildirdi.

Yeni varyantın el sağlığı düşüncesince "önemli riziko oluşturabileceğinden" endişe duyduklarını kail Javid, İngiltere'nin yeni varyantın "potansiyel tehdidini" belirleyen ve arsıulusal ortakları münebbih evvel diyar bulunduğunun altını çizdi.

Bakan Javid, Kovid-19 salgınından tahsil edilen derslerden birinin, gibi bulunan en çelimsiz müddette hızlıca harekete devrolmak olduğuna dikkati çekerek, yeni varyantın her insana salgının bitmekten baş döndürücü ırak bulunduğunu hatırlattığını dile getirdi.

İngiltere yeni Kovid-19 varyantı dolayısıyla 6 Afrika ülkesine yolculuk kısıtlaması getirdi

Sağlık Bakanı Sajid Javid, evvel Twitter'dan icra ettiği açıklamada, İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansının (UKHSA) yeni birlikte varyantı araştırdığını belirterek, hâlâ birlikte tomar data icap ettiğini fakat demin tılsım almaya başladıklarını belirtmişti.

Javid, bu önlemler kapsamında, 6 Afrika ülkesi Güney Afrika, Namibya, Lesoto, Botsvana, Esvatini ve Zimbabve'nin al listeye ekleneceğini ve uçuşların eğreti adına askıya alınacağını belirterek, İngiltere yolcularının da karantinaya katılması icap ettiğini anlatım etmişti.

UKHSA da yeni varyanta bağlı icra ettiği açıklamada, "şimdiye denli gördüğümüzün en kötüsü" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yeni varyant

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da, Kovid-19'un baş döndürücü sayıda mutasyona uğramış, "B.1.1.529" adına adlandırılan yeni birlikte varyantına rastlandı.

Güney Afrika'dan Hong Kong'a yolculuk fail 1 insanlarda tanıdık ve "süper varyant" adına vasıflandırılan türün 32 mutasyona cemaat bulunduğu anlatım ediliyor.

Uzmanlara göre, bulunan aşıların bu varyanta dirlik can alıcı olup bulunmadığı hâlâ bilinmiyor. Nadir görünmesi dolayısıyla varyantın baş döndürücü bulaşan bulunmadığı kestirim ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler