USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere Parlamentosunun dünkü yasama sürecinin açılışı yapıldı

İngiltere Parlamentosunun 2022-2023 acemi yasama zamanında hükümetin, ekonomiyi büyütmeye odaklanacağı ve hayat maliyetlerinin hafifletilmesi düşüncesince çalışacağı belirtildi.

İngiltere Parlamentosunun dünkü yasama sürecinin açılışı yapıldı
10-05-2022 16:42
İngiltere

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 59 sene sonraları önce defa keyif sorunları zımnında açılışa katılmama sonucu aldı.

Kraliçe'nin hesabına mülakat metnini en şişman oğlu Galler Prensi Charles okudu. Böylelikle Prens Charles, önce defa İngiliz Parlamentosunun yasama yılının açılışını yaptı.

Prens Charles'ın oğlu Cambridge Dükü Prens William ve benzeri Cornwall Düşesi Camilla da parlamentonun açılışında toprak aldı.

"Hükümet, ekonomiyi büyütmeye ve ailelerin dirim maliyetini hafifletmeye evleviyet verecek"

Prens Charles, iktidardaki Muhafazakar Parti hükümetinin dünkü yasama dönemi programında toprak meydan 38 yasa tasarısını açıklamış olduğu konuşmasına, "Hükümetin önceliği ekonomiyi büyütmek, yükseltmek ve ailelerin dirim maliyetini hafifletmeye asistan olmak." laflarıyla başladı.

Bakanların, İngiltere Merkez Bankasını para şişkinliği hedefine döndürmesi düşüncesince destekleyeceğini vurgulayan Charles, hükümetin henüz ucuz, bembeyaz ve emniyetli enerjiye geçişi gelmek üzere erke kanun tasarısı getireceğini bildirdi.

Prens Charles, bu yasa tasarısının güzeşte sene Glasgow'da planlı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi 26. Taraflar Konferansı (COP26) başarısı üstüne mensur edileceğini söyledi.

Hükümetin, ülkenin herhangi ortak durumunda fırsatları artıracağının ve henüz ortak tomar insanoğlunun çalışmasına dayanak noktası olacağının altını çizen Charles, ayrıca, sokakların henüz emniyetli bir duruma getirilmesi ve Kovid-19 salgını sonrası Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) üstündeki yığılmanın azaltılmasının hükümetin öncelikleri ortada bulunduğunu kaydetti.

Boris Johnson hükümetinin diyar genelinde ulaşımı iyileştirmeyi hedeflediğini kaydeden Prens Charles, güçlü yolu hizmetlerinin modernize edilmesi ve yolcuların güvenliğinin artırılması düşüncesince mevzuat getirileceğini bildirdi.

"Hükümet, Brexit'in fırsatlarını değerlendirmeye bitmeme edecek"

Rusya'nın Ukrayna’ya başlatmış olduğu muharebeye da atıfta mevcut Prens Charles, İngiliz hükümetinin evren çapında demokratlık ve özgürlüğü savunmada kılavuz gösteriş oynayacağını kaydetti.

Prens Charles, Brexit'e de değinerek, "Majestelerinin hükümeti, kazançlı büyümeyi müzaheret buyurmak düşüncesince İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) infirak fırsatlarını değerlendirmeye bitmeme edecek. İşletmelerle ilişik tensikat yürürlükten kaldırılacak ve baştan düzenlenecek." ifadelerini kullandı.

Yasa dışı hat geçişleriyle savaş edilecek

Prens Charles, İngiltere'nin tamamının başlamış bulunan başarısı ve bütünlüğünün, İngiliz hükümeti düşüncesince şişman önem taşıdığının altını çizerek, "Majestelerinin hükümeti, geçmişin mirasını ele kabul buyurmak düşüncesince mevzuat yolu müdahale Belfast Anlaşması'na (Hayırlı Cuma) ve kurumlarına yardıma evleviyet verecek." dedi.

İngiliz hükümetinin, ülkenin hudut bütünlüğünü koruyacağını ve halkının güvenliğini sağlayacağını kail Prens Charles, "Bakanlarım, kazalı ve gayrikanuni hat geçişlerini karşılamak düşüncesince harekete geçecek ve bunları kolaylaştırmaktan menfaat sağlayıcı kabahat çeteleriyle savaş edecek." sanarak konuştu.

Sembolik tören

İngiltere'de Kraliçe'nin dünkü yasama dönemlerinin başlangıcında parlamentoya değişik hükümetin ortak salname programını özetlediği hitabı simgesel ortak törenle gerçekleştiriliyor.

Buckingham Sarayı'ndan mevrut Kraliçe ve namına haremlik fail ferdin Lordlar Kamarasındaki tahtlara oturmasının ardından, Kraliyet yetkilisi parlamentonun ast kanadı bulunan ve bakanlar ile milletvekillerinin bulunmuş olduğu Avam Kamarasına giderek, milletvekillerini Lordlar Kamarasına, Kraliçeyi dinlemeye çağırma ediyor.

Bu davette Kraliçenin temsilcisi, milletvekillerini haykırmak düşüncesince Avam Kamarasına akilane yürüyor fakat kamaranın kapısı Kraliyet temsilcisinin yüzüne kapanıyor, dil avcısı ise kapıyı üç defa çalıyor. Bunun üstüne bap açılıyor ve Kraliçenin asası alınarak, Lordlar Kamarasına geçiliyor.

Tören, parlamentonun ve siyasetin monarşiden bağımsızlığını simgeliyor. Kraliçenin parlamentoda bulunmuş olduğu müddet süresince ise zamanı Westminster Sarayı'nda Birleşik Krallık bayrağı alegori monarşinin bayrağı dalgalanıyor.

Keçi derisinden kapak ve tirşe kağıdı

Başbakan ve milletvekillerinin Lordlar Kamarasına geçmesinin arkası sıra ise Kraliçe 2. Elizabeth konuşmasına başlıyor. Kraliçenin konuşmasını okumuş olduğu kağıt, tirşe kağıdına el yazısıyla yazılıyor ve mürekkebinin kuruması minimum üç gündüz sürüyor. Konuşmanın kitapçığı ise inatçı derisinden mamul kapak ortamında taşınıyor.

İngiltere'de tasarıların yasalaşması düşüncesince Kraliçenin onayı gerekiyor. Kraliçe 2. Elizabeth'in konuşmasını aşırı sayıda lord, bakan, mebus ve dış ilişkiler uzmanı dinliyor. Törenin böylece ise Kraliçe Buckingham Sarayı'na dönüyor.

Kraliçe Elizabeth, 59 sene sonraları önce defa parlamentonun açılışına katılmadı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, İngiliz parlamentosunun dünkü yasama yılının açılışına 59 sene sonraları önce defa katılamadı.

Buckingham Sarayından evvel meydana getirilen açıklamada, Kraliçe'nin epizodik çabukluk sorunlarının bitmeme etmiş olduğu ve doktorlarına danışarak, parlamentonun açılışına katılmamaya değişmeyen verdiği belirtilmişti.

96 yaşındaki Kraliçe, keyif sorunları zımnında sonuç senelerde çecik açıkça ortak kol programını bozma buyurmak durumunda kalmıştı.

Kraliçe Elizabeth, tahtta bulunmuş olduğu müddet boyunca, şimdiye denli çabucak 1959 ve 1963'te hamileliği zımnında dü defa parlamentonun açılışına katılamamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler