USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hobisini işe dönüştürüp, modelleme hamuru ihracına başladı

Ankaralı Nurhan Durukan, 'Evde akşam yarıları uyanıp yeniden gene ayrıksı reçeteler hazırlamaya başladım. O reçetelerin kararında baş döndürücü iyi müşterek hamur elde ettim.' dedi. -

Hobisini işe dönüştürüp, modelleme hamuru ihracına başladı
16-11-2021 11:31
Ankara

Hobi adına ilgilenilmiş bulunduğu antipatik seramik sanatında makbul ithal hamurları ehliyetsiz ve fiyatlı bulan Ankaralı Nurhan Durukan, ilkin öz modelleme hamurunu geliştirdi, sonra da ülke dışına satmaya başladı.

Durukan, öz geliştirdiği modelleme hamurunu imal ederek ihraç etmeye başlamasının öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Seramik sanatıyla ortak belediyenin açmış bulunduğu kursla tanıştığını ve bu sanatı aşırı sevdiğini tamlayan Durukan, emekleri esnasında aşırı ortak tomar hamur tükettiğini aktardı.

Kullanılan hamuru Türkiye'de olmadığı düşüncesince fakat erdemli fiyatlarla ülke dışından alabildiğini tamlayan Durukan, bunun ilişkin modelleme hamuru istihsal kılmak düşüncesince evde çalışmalara başladığını dile getirdi.

Bu çalışmayla ülke dışından mevrut hamurlardaki nice eksikliği de gidermeyi hedeflediğini tabir fail Durukan, evimizdeki denemeleri esnasında ilkin benzeri iktisap buyurmak kıl payı ailesinden şişman dayanak noktası gördüğünü kaydetti.

Durukan, eşinin iş durumunda etkin mühendislerle ortak Ar-Ge emek harcaması başlattığını belirterek, şunları söyledi:

"Evde şeb yarıları uyanıp gine gene bambaşka reçeteler hazırlamaya başladım. O reçetelerin kararında aşırı dobra ortak hamur elde ettim. Türkiye'ye mevrut nice hamurun, fırında meydana getirilen polimer killerin ve bizim yaptığımız seramik hamurun, nice hamurun reçetesini birleştirerek hepsini kullanılabilir şekle getirdim. Kimin, ne gerçekleştirmek istiyorsa benim hamurumdan yapabileceğini imtihan ettim ve bu hedefime de gelince KOSGEB'e başvurdum."

"60 yaşlarında onlardan aşırı hâlâ elleme ortak hamur yaptım"

Durukan, geliştirdiği ürünün nice testten geçerek ilkin "oyuncak kaynaşma belgesi" iktisap buyurmak üzere, aşırı sayıda millî ve arsıulusal sertifikaya ehil bulunduğunu vurguladı.

Ardından geliştirdiği modelleme hamurunu üretmeye başlayarak Türkiye'de bunu yapmayı başaran ilkin erkek bulunduğunu kail Durukan, "akıllı hamur" söylediği ürününü şu şekilde anlattı:

"2 sene derece sergen ömrümüz var. Kırılmıyor, esnek, dayanıklı. Havada kuruyor, fırınlanmıyor. O nedenden dolayı kullanması aşırı ortak tomar hâlâ rahat. Esnek bulunduğu düşüncesince etraflı icraat aşırı hâlâ havadan yapılabiliyor. Bu bizim elbette ayrıcalığımız. Diğer etraflı araştırdığım hamurların bütünü kesinlikle fırınlanıyor yahut aşırı kırılgan oluyor."

Durukan, elde etmiş bulunduğu hamurun ülke dışındaki benzerlerinden aşırı hâlâ erdemli özelliklere ehil bulunduğunu söyleyerek, "Ben ortak Türk hanımı adına 60 yaşlarında onlardan aşırı hâlâ elleme ortak hamur yaptım." dedi.

Ürününü 5 ülkeye ihraç etmeye başladı

Üretim düşüncesince ortak tomar tutumsuzluk etmeden "yalın" ortak üretimlik kurduğunu aktaran Durukan, 8'i eş iktisap buyurmak kıl payı 12 şahsiyet ortak kadro oluşturduğunu belirtti.

Durukan, ilkin ilkin sadece anne renklere ehil hamurlar ürettiklerini ve böylece 28 nitelik yelpazesine ulaştıklarını paylaşarak, şimdiye derece 5 ülkeye dış satım yaptıklarını ve bunlardan en büyüğünü Rusya'ya gerçekleştirdiklerini tabir etti. Durukan, Rusya haricinde Hollanda, İspanya, Ukrayna ve Azerbaycan'a da dış satım yaptıklarını belirtti.

Amacının, ürününü ilkin Avrupa ve Amerika iktisap buyurmak kıl payı ahali dünyaya ihraç buyurmak bulunduğunu kaydeden Durukan, şunları söyledi:

"Neden ortak Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk mülkü orada raflarda olmasın? Benim hayatımda tek devir ara vermek yok. Kendi imal da bunu yansıtıyor işimde. Sürekli çalışkanımdır. Bir obje istihsal kılmak düşüncesince daim araştırı yaparım. Ben normalde güre ortak insanoğlu değilim. Herkesin tekaüt bulunduğunu yaşta ego işe başladım ve pandeminin en biçimsiz eskiden başladım."

Kullanım endüstrisi aşırı geniş

Modelleme hamurunun kullanma sahasının aşırı serbest bulunduğunu özetleyen Durukan, hamurun möble sektöründe, çiçek aranjmanında, dekorasyonda, hulliyat tasarımında, minyatür, mozaik ve yontu sanatında ve hâlâ nice değişik bölgede kullanılabildiğini dile getirdi.

Farklı kullanma sahalarına hususi gereç takımları üreteceklerini tabir fail Durukan, ürününün ülke içi ve ülke dışındaki nice sanatçıdan dört dörtlük hamiş aldığını laflarına ekledi.

Durukan, modelleme hamuruyla meydana getirilen işlerden kişilerin yarar sağlayabildiğine ayraç ederek, bunun artması düşüncesince toplumsal hata projeleri yaptıklarını ve aşırı elleme art dönüşler aldıklarını da bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler