USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Bizlerin en ehemmiyetli önceliği efdal nema olmayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı vazifesini Lütfi Elvan'dan devralan Nureddin Nebati, "Bizlerin en ehemmiyetli önceliği efdal repo olmayacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Bizlerin en ehemmiyetli önceliği efdal nema olmayacak
02-12-2021 17:20
Ankara

Bakanlıktaki zaman teyit töreni milletvekilleri, bürokratlar ve görü personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Nebati, buradaki konuşmasında, "Makamlar gelip geçici. mühim bulunan yaptığımız hizmetler. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şahsıma bu rolü budala edecek derece güvenilmiş yer aldığı düşüncesince teşekkürname ediyorum. Milletimize ve devletimize hakeza ortak makamda görev kılmak şişman ortak hata gerektiriyor. Bundan sonradan inşallah bu sorumluluğun gereklerini namına getirmeye mücahede edeceğiz." niteleyerek konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM'de kasem etti

Salgının en dip periyodunu şişman ortak başarıyla geride bıraktıklarına ayraç fail Nebati, Türkiye'nin müstevli sürecinde en aceleci toparlanan ülkelerden birisi durumuna geldiğini söyledi.

Nebati, kazançlı namına kusursuz ari ortak Türkiye vizyonuyla toy ortak yola girildiğini belirterek, şu biçimde bitmeme etti:

"Bu süreçte göreve gelirken bizlerin en ehemmiyetli önceliği efdal getiri olmayacak. Yatırım istihsal ve dış satım artışını tetiklemek, bu sayede akan belirgin ve aut namus borcu denli vakayiname sorunları ağız ağıza giderilmiş etmek, istihdamı artırmak, sevap artışını sağlamak, Türkiye'nin iç dinamiklerini de dikkate kabul kılmak kaydıyla millî ve arsıulusal hepsi ilişkileri gözeterek fakat katiyen kulağını sokaktan, işten, iş adamından, çalışandan ırak tutmayarak gereğini gerçekleştirmek olacaktır."

Artık "işçinin de kendisini çalıştıran namına hissettiği" ortak söyleyiş geliştirdiklerini özetleyen Nebati, çakılı gelirlilerin, emeklilerin enflasyona ezdirilmemesinin, iş dünyasının ihtiyaçlarının aceleci ve proaktif biçimde karşılanmasının öncelikleri ortada arazi aldığını söyledi.

"Öngörülebilir ortak bu sahanın hâlâ ağıt kazanılmış yer aldığı adımlar atacağız"

Nebati, kişilerin rüçhan yer aldığı ortak tutum siyasal anlayışı benimseyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Doğru olacağız, saydam olacağız, öngörülebilir ortak piyasanın, ekonominin hâlâ ağıt kazanılmış yer aldığı adımlar atacağız. Kafalarda oluşabilecek herhangi ortak muhtelif kuşkunun giderildiği, atılacak adımların paydaşlarıyla daim namına baş başa değişmeyen alındığı, yönetişimin en fevk seviyede olduğu, icap milletvekillerimizle icap içerisinden geldiğim iş dünyasıyla, çalışanlarla kesin suretle herhangi ortak muhtelif düşünüm alışverişin en dip namına yaşandığı ortak devri daim bu arada gerçekleştireceğiz."

"Güçlü, güvenilir, kararlı, istençli ve ait hepsi gurur firmaların tamamının eşgüdüm ortamında çalıştığı, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın belirlediği politikalar çerçevesinde adımların atılmış yer aldığı ve bu adımların uygulanması noktasında da herhangi ortak muhtelif özverinin ortaya konduğu süreci daim baş başa yaşayacağız." diyen Nebati, millete müstahak olma düsturuyla çalışacaklarına dikkati çekti.

Nebati, bakan yardımcılığı vazifesinde bulunmuş yer aldığı 3,5 sene süresince hem Berat Albayrak bununla birlikte Lütfi Elvan'ın kadrosuyla kupkuru ortak enformasyon kurduklarını vurguladı.

Bundan sonradan da işleri ayrımsız kararlılıkla yürüteceklerini dile getiren Nebati, Elvan'a teşekkürname etti.

"Hazine kasamızı zamanı efdal seviyede teyit ediyoruz"

Elvan da 10 Kasım 2020'de göreve başladığını anımsatarak, göreve adım atar başlamaz ekonomide güvenlik ortamını ve öngörülebilirliği hâlâ da bırakmak düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli adımlar attıklarını söyledi.

Kamu maliyesi alanında, hepsi giderleri, gelirleri ve oluşabilecek riskleri yeniden alçak gözden geçirdiklerini özetleyen Elvan, mihman gelirleri artırıcı ve giderleri azaltıcı sert baş döndürücü tedbir aldıklarını ve 2021 yılı bütçesinde yüzdelik 4,3 namına belirlenen bütçe açığını, yüzdelik 3,5'e incizap sonucu aldıklarını anlatım etti.

Elvan, sene süresince toy yüz koronavirüs (Kovid-19) salgının etkilerine müteveccih icra ettikleri destek sunar hariç, mali disiplinden katiyen vazgeçmediklerine ayraç ederek, "Bu sene sonu bakımından mahsus yüzdelik 2 yöresinde ortak bütçe açığı öngörüyoruz. Bununla da yetinmeyip inşallah bu sene getiri dışarı bütçe dahası vereceğiz." dedi.

Borçlanma açısından da enikonu kalburüstü ortak sene geçirdiklerini tamlayan Elvan, şu biçimde bitmeme etti:

"Sağladığımız bütçe disiplini sebebiyle Hazinemiz piyasadan 155 bilyon teklik hâlâ az borçlandı. Enflasyonla mücadeleye dayanak noktası özgülemek ve yurttaşlarımızın yükünü hafifleştirmek düşüncesince 150 bilyon liranın üstünde gelirimizden feragat ettik. Hazine kasamızı da zamanı efdal seviyede çelimli ortak akça rezerviyle Sayın Bakanı'mıza teyit ediyoruz."

Yüksek gelişme performansına karşın akan dengede de baş döndürücü ehemmiyetli iyileşmeler sağladıklarını dile getiren Elvan, bu yılı efdal gelişme performansına karşın ulusal gelirin yüzdelik 1'i yöresinde ortak akan açıkla kapatacaklarını kaydetti.

Elvan, istihdamın da 2020'nin ikinci yarısından itibaren ehemmiyetli seviyede arttığına dikkati çekerek, "Böylece Türkiye, OECD üyeleri ortada salgının istihdam üstündeki yıkmacı tesirini telafi edebilen mahdut devletler ortada arazi aldı. İşte erbap olduğumuz bu totaliter ayn açısı, çelimli ortak gelişme performansını da baş başa getirdi." niteleyerek konuştu.

"Vatandaşımızdan aldığımız verginin ortak tane ortak kuruşunu bile tutumsuzluk etmedik"

Görev bölgesine giren herhangi ortak mevzuda ellerinden gelenin en iyisini hazırlamaya çalıştıklarına yer veren Elvan, şunları kaydetti:

"Kendi kontrolüm altında bulunan amme maliyesi tarafında, baş döndürücü çelimli ortak amme maliyesi bilançosu bırakıyorum. Vatandaşımızdan aldığımız verginin, ortak tane ortak kuruşunu bile tutumsuzluk etmedik, gine vatandaşımız düşüncesince kullandık. Bana güvenip, bu makamı budala etmiş yer aldığı düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı sunma kılmak istiyorum. Devlet Planlama Teşkilatında yetik ortak formalist olarak, bugüne derece hepsi mevzulara daim fen manada yaklaşmaya baş döndürücü şişman dikkat gösterdim."

Elvan, baş başa çalışmış yer aldığı bakan yardımcılarına, umumi müdürlere, görü personeline, çalışma arkadaşlarına ve özlük ailesine teşekkürname etti.

Görevi devralan Bakan Nebati'ye de başarılar isteyen Elvan, laflarını "Makamlar hakkıyla gelip geçici, ehemmiyetli bulunan devletin devamlılığıdır." niteleyerek sonlandırdı.

Devir teyit esnasında herhangi ortak dü bakan da birbirlerine çiçek tanıtma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler