USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Çocuklarda en sık görülen beslenme kaynaklı sorunlardan biri öğün atlama'

Okul çağındaki evlatların müstevli zamanında beslenme düzeninin nite olması gerektiği ile ait açıklamalarda mevcut Dr. Dilek Özçelik Ersü, çocuklarda en sık görülen beslenme kaynaklı problemlerin başlangıcında öğün atlama bulunduğunu söyledi.

'Çocuklarda en sık görülen beslenme kaynaklı sorunlardan biri öğün atlama'
07-12-2021 09:18

Okul çağı, aceleci büyüme, evolüsyon ve öğrenme süreçlerini kapsayan, bu yüzden de mıhlı beslenmenin iri ehemmiyet taşımış bulunduğu bir fasıl şekilde biliniyor. Okula revan çocuklarda mıhlı beslenme ile bedensel, duygusal, ekol başarısı ve toplumsal hareket müspet yönde etkileniyor.

Salgın rahatsızlıkların çoğaldığı çağda okula revan evlatların beslenme düzenleri de değişti. Okul çağlarında edinilen beslenme alışkanlıkları, yetişkinlik dönemindeki trendleri da etkiliyor. İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Dilek Özçelik Ersü müstevli zamanında evlatların beslenme düzeninin elbette olması gerektiği ile ilgilendiren bilgilendirmelerde bulundu.

Günümüzde hala bitmeme fail ve sonuç adım bulaşan bir dert bulunan koronovirüs ve oluşturduğu pandemi başta evlatları aksi etkilediğini kail Öğr. Üyesi Dr. Dilek Özçelik Ersü, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine gereğince büyümekte bulunan nice ülkede füru ehliyetsiz beslenmektedir. Bu da onları müstevli hastalıklara ve er ölümlere dirlik elan savunmasız bir vaziyete getirir. Özellikle okula revan çocuklarda müstevli rahatsızlıkların görülme sıklığının erdemli bulunduğu bilinmektedir. Çocukların rejimleri değişik türden, türlü ve tam besinler ile desteklendiğinde nice hastalığın seyrini iyileştirdiği ve salah süresini kısalttığı bilinmektedir. Koronovirüs kabil müstevli rahatsızlıkları önlemede ve otama etmede bağışıklığın çelimli tutulmasının önemi büyüktür” dedi.

“Yeterli likit katılması da enine boyuna önemlidir”

İstanbul Arel Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, okula revan çocuklarda en sık görülen beslenme kaynaklı sorunlardan birinin öğün atlama olduğunu, başta bu gözyaşı grubunda kahvaltının en sık atlanan öğün şekilde bilindiğini belirtti.

Sağlıklı beslenme alışkanlığı vermek ve evlatların müstevli hastalıklara dirlik elan mukavim olmalarını iletmek neredeyse günde 3 anne öğün ve 2-3 kat de açıklık öğün verilmesi icap ettiğinin altını çizen Ersü, “Çocukların tam ve muvazeneli beslenmesi, öğünlerde gıda çeşitliliğini bırakmak hastalıklara dirlik muafiyet sistemini destelemek düşüncesince önemlidir. Bu sebeple rastgele güneş 2-3 porsiyon genişliğinde mevsimine gereğince türlü ve değişik renklerdeki meyve, göveri ile protein kalitesi erdemli besinlerin tüketilmesi gerekmektedir” biçiminde konuştu.
Besin kıymeti ceninisakıt fakat erke kıymeti erdemli eşya ve içeceklerin tüketiminin ise sınırlandırılması icap ettiğini anlatım fail Ersü, “Okula revan evlatların rastgele güneş 3 porsiyon motorin ve ürünleri tüketmesi ehemmiyetli oranda kalsiyum ve protein sağlamaktadır. Çocuklarda gövde fonksiyonlarının alegori getirilmesi düşüncesince tam likit katılması da enine boyuna önemlidir. Ayrıca müstevli rahatsızlıkları karşılamak hesabına içilen suyun tehlikesiz ve temiz, su kabının insana hususi olması ve başkasıyla paylaşılmaması gerekmektedir” dedi.

Ersü, aşındırmak hizmeti maruz okullarda çocuğun muafiyet sistemini sübvanse etmek neredeyse çıkarılacak menülerin 4 gıda grubunu da içerecek çeşitlilikte ve bebek beslenmesi dalında bilgi, repertuvar ve yetişek sahibi diyetisyenler kabilinden hazırlanması, mektebinde aşındırmak hizmeti sıfır küçüklere ise kesinlikle besleyen kıymeti erdemli besinlerle beslenme çantası hazırlanması icap ettiğini söyledi.

Son şekilde beslenme çantasında ise evde mücehhez sandviç/tost vb. ile havuç, hıyar kabil jale sebzeler, taze/kuru meyveler ve badem/ceviz/fındık vb. kuruyemişler ile ayran, motorin kabil içecekler bulunmasının önemini vurgulayan Ersü, “Salgın boyunca evlatların rejiminin başta B12 ve C vitaminleri ile demir, tutya kabil minerallerce zenginleştirilmesi bağışıklığı güçlendirmeye ve başta enfeksiyonları önlemeye asistan olacaktır” ifadelerini kullanarak laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler