USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bitlis'te üniversite öğrencileri açıklık tatilde köy okulunu onardı

Bitlis'te Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ilişkin Bitlis Erkek Yurdunda artan öğrenciler, aralık tatilde fahri kendisine müşterek köy okulunu yeniledi.

Bitlis'te üniversite öğrencileri açıklık tatilde köy okulunu onardı
22-11-2021 12:20
Bitlis

Üniversite öğrencilerinin bilimsel niteliği bulunan gelişimlerine yardım getirmek gibi başlatılan "Kredi ve Yurtlar Akademisi Gönüllülük Faaliyetleri" kapsamında Bitlis'teki birlikte köy okulu dünkü çehresine kavuştu.

Merkeze 45 kilometre uzaklıktaki Düz köyüne revan üniversite öğrencileri, tekniker ve dünya idarecileri, köy mektebinin alıngan bap ve pencerelerini onardı, camlarını değiştirdi.

Sınıfları boyayan, soba borusu ve kovalarını da yenileyen, bozma bulunan bölgeleri onaran öğrenciler, 3 günce çalışmayla okulu dünkü çağa anık bir duruma getirdi.

Yurt yöneticileri de nötr haldeki hurdalarla bitirdikleri minyatür kaleleri, okulun bahçesine yerleştirdi.

Öğrenciler, çalışmaların tamamlanmasının peşi sıra kardeşlerinin hâlâ hıfzıssıhha ortamda pedagoji bilimi görmesi gibi sınıfları yıkayarak dezenfekte etti.

Bitlis Gençlik Merkezi gönüllüleri de arka inkılap emekleri kapsamında sınavların peşi sıra topladıkları kalem, çeşit yülüme ve silgileri, öğrencilerin masasına bıraktı.

"Çok dobra birlikte aktiflik oldu"

Yurt pedagoji bilimi sorumlusu ve çalışkanlık koordinatörü Cihat Duygu, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlığının emirleri ve hasbilik faaliyetleri kapsamında üniversite öğrencileriyle Düz köyündeki okulda emek vermek yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının üniversite gençleriyle köylerde okuyan evlatların eğitimine dayanaklık etmek arz etmek bulunduğunu tabir fail Duygu, şöyleki konuştu:

"Okulda tebeddülat yaptık ve sınıfları boyadık. Gençlerimizin duyarlılığını ölçüm ediyoruz. Etkinliğe gençlerimizin aşırı birlikte tomar hevesi oldu. Onların fahri adına bu faaliyetlere alınması bizi bahtiyar ediyor. Önceden okula gelmiş şekilde eksikliklerini belirleme ettik. Camlarının fay bulunduğunu gördük ve bunları değiştirdik. Okulun bap kollarını ve gözenek kollarını değiştirdik. Yeni soba boruları aldık. Yurdumuzda nötr malzemelerden minyatür kaleler yaparak okulun bahçesine bıraktık. Sınavlardan birleşen kırtasiye malzemelerini öğrencilerimize armağan adına getirdik. Bu da arka dönmüşümün en dobra örneği. Çok dobra birlikte aktiflik oldu."

Duygu, aralık tatilde öğrencilerle okulu dünkü çağa hazırladıklarını belirterek, "Gençlerimiz, evlatların gönlüne temas etmek düşüncesince ellerinden geleni yapıyorlar. Bundan sonraları da aralık aralık okullarımızın iş ve onarımını yapacağız. Küçük evlatların gönüllerine dokunup yüzlerinde gülücük olmaya çalışacağız. Yurt idaresi adına bu janr etkinliklerin çoğalmasını ve gençlerimizin hasbilik kapsamında bu etkinliklere katılmasını istiyoruz. Gençlerimizin pozitif yaklaşımları bizi bahtiyar ediyor." dedi.

"Kendimi aşırı bahtiyar hissettim"

Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Güvenlik Bölümü talebesi Ahmet Kavut ise bu cins etkinliklere katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Okul etrafına çam ağacı diktiklerini, okuldaki eksikleri giderdiklerini özetleyen Kavut, "Öğrencilerin hâlâ elleme koşullarda pedagoji bilimi görmesi düşüncesince uğraşıyoruz. Yurt yönetimi aşırı dobra birlikte aranjman düzenledi. Arkadaşlarımızla irtical katıldık. Böyle toplumsal planların zarfında mevcut olmak hem bizim aynı zamanda türkiye düşüncesince dobra birlikte şey. Çocukların bahtiyar olacağını biliyoruz." sanarak konuştu.

Öğrencilerden Yusufcan Kırın ise köydeki ayrıntılar düşüncesince dobra birlikte müstevi hazırladıklarını tabir ederek, "Bunları gerçekleştirmek aşırı dobra birlikte duygu. Kendimi aşırı bahtiyar hissetim. Bu emek vermeyi gerçekleştirmek dil işi. İyi ki buradayız. Emek harcayan ve dayanaklık etmek sağlayan her insana teşekkürname ederim." ifadesini kullandı.

Sınıf öğretmeni Behzat Alabalık da okula bitirdikleri emek vermeden ötürü dünya yönetimi ve öğrencilere teşekkürname etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler