USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bilim Kurulu Üyesi’nden BioNTech’te 4. doz açıklaması: 'Karar vereceğiz'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, BioNTech'te mümkün 4. doz aşılamaya ilişkin, ''Yeni gelişigüzel birlikte değişke düşüncesince düşünce etmeye lazım yok, bunların bilge değişke

Bilim Kurulu Üyesi’nden BioNTech’te 4. doz açıklaması: 'Karar vereceğiz'
16-11-2021 09:39

Pandemiyle mücadelede hikâye ve ahiret yolculuğu sayıları yüksekliğini korurken uzmanlar rastgele birlikte fırsatta aşı, peçe ve mesafenin önemine özen çekiyor.

Bu kapsamda BioNTech 2 doz aşılama olup üstünden 6 ay güzeşte yurttaşlar düşüncesince evleviyet gruplarına uyarınca 3. doz aşılama randevuları da açılırken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, müstevli süreci ve BioNTech'te muhtemel 4. doz ihtimali üzerinde konuştu.

“Yeni rastgele birlikte tek değişke düşüncesince ide etmeye icap yok"

Pandemide sonuç hale bağlı açıklamalarda mevcut Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, “Bu dalganın farkı dip görev hastalarımız az buçuk asıl seyrediyor, o nedenden dolayı de aşısız peyda etmek bu dalavere düşüncesince az buçuk cesaret. Şu an aşırı şükür birlikte tığ bunu 30 bin bandında kesebildik. Yukarı tırmanış trendini durdurabildik. Yeni rastgele birlikte tek değişke düşüncesince ide etmeye icap yok, şurası gitmek lazım; virüsler temelli dünkü mutasyonlarla varyantlar ortaya çıkarabilir ama bunların bilgili değişke olacağının garantisi yok. Çok sayıda ismi üstelik konulmamış varyantlar bahis konusu oldu. Alfa ve çatal ağız varyantı halis muhlis dünyada bilgili değişke biçimine gelebildi. Yeni birlikte varyantla virüs zat kendini sonlandırabilir. Bu birlikte olasılık de var, beklenti ederiz hakeza birlikte nesne olur. Çıkacak bulunan ilaçların fiyatlarının aşırı efdal olma ihtimali var, ne denli müddette halis muhlis dünyanın kullanımına geçecek, ast yapı, hızlı istihsal bunları devir gösterecek ama elimizdeki aşı, şu an en sansasyonel formül ve maliyet yerine da en onama edilebilmekte yöntem. Aslında aşıya aykırı birlikte dünya değiliz, çocukluk aşılarından biliyoruz. Halkımız bu mevzuda aşırı güzel ahenk gösteriyor. Çocuk nüfusumuz aşırı büyük, bebek kişi da işin içerisine girmiş bulunduğu devir ülkenin bütünsel muafiyet payı az buçuk ceninisakıt birlikte rakama iniyor” dedi.

“4. doza gerekseme olacak mı bunu devir söyleyebilir”

BioNTech aşısında muhtemel birlikte 4. doz ihtimali üzerinde açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Nurettin Yiyit, laflarını şöyleki sürdürdü: “Pandeminin ahir dönemini bir; bizim çabamız, dü de virüsün ne tarafa akilane evrileceği belirleyecek. 2 doz aşılama bizi enikonu güzel korudu ama bundan sonradan 2 doz olanların birlikte kısmının üstünden aşırı levent boylu devir geçti, bundan sonradan koruyan antikorlarında birlikte sukut zamanı geldi. Düşen antikorlarının birlikte hatırlatmaya gereksinimi var. Grip aşısını düşünelim gerçekte rastgele birlikte sene birlikte anımsatma dozu oluyor. Eğer bu biçimde giderse rastgele birlikte ayrım Şayet olmazsa güneş tacı virüsün de mahsus ki birlikte devir sonradan olasılık anımsatma dozları enflüanza üzere olabilir, sezonluk birlikte hastalığa kan dolaşımı ihtimali aşırı yüksek. Bunun şu anki pandeminin bastırılması yönünde 4. doza gerekseme olacak mı bunu devir söyleyebilir. Niye söylüyorum bunu tababet kanıta alakalı birlikte bilimdir, dünkü veriler, kanıtlar ortaya çıktığında tartışılıp değişmeyen verilir. Pandeminin kere başlangıcında tığ mRNA aşısı düşüncesince birlikte anımsatma dozu gerekebileceğini ama zamanını bilmediğimizi tabir etmiştik. Büyük çalışmaların verileri yayınlanmaya başlandı, bizlerden esbak devletlerin de kere yürüyüşlerine bakınca gördük ki 6 ay sonradan mRNA aşısı olanların da birlikte hatırlatmaya gereksinimi bulunduğu kanaatine vardık. Ama birlikte 4. doz gerekecek mi onu ilerleyici zamanda, bizim önümüzde revan devletler mevcut onların niteliğine bakacağız. Bir de bu mevzuda meydana getirilen çalışmaların da verilerini göreceğiz. Yani müteaddit ay sonradan antikorlar düşmeye başlıyor bunların hepsini masaya yatıracağız. Ülke yerine değişmeyen vereceğiz ama şu an düşüncesince gündemde 4. doz diyerek birlikte nesne yok”

“Bilim Kurulu'nun dünkü birlikte hacir gündemi yok"

Zaman devir gündeme mevrut hacir konusunu değerlendiren Prof. Dr. Yiyit, “Bilim Kurulu'nun dünkü birlikte hacir gündemi yok. Biz gerçekte şu an nice tedbire koyuverme vermiş birlikte görüntüyle gidiyoruz. Aşının gücüne az buçuk tasdik reşit birlikte halimiz var. Aslında zait olayları düşürmenin yolu da maske, mesafeye uyumdan geçiyor. Burada dü sıkıntımız var. Birincisi vatandaşımız 1,5 senedir yoruldu, birlikte bambaşka nesne de aşılama olanlarda asıl özgüven oluştu. Aşı olanlarda peçe takmamaya değgin birlikte meyil başladı. Bunları fevk üstüne üstlük koyunca efdal zait olaylarımız çıkıyor. Aslında az buçuk dişimizi sıksak bu sayıları esasen küçük sayılara indirebiliriz üzere gözüküyor. Bilim Kurulu'nun en önce öğrenime esasen durmak üzere tek niyeti, hevesi yok. Hiçbir devir da gündeme gelmedi. Aksine sürdürülmesi düşüncesince neler yapılmalı bunlar konuşuluyor. Sanat, spor hayatını, iş dünyasını esasen ara vermeye itecek yönde rastgele birlikte gündemi veya girişimi yok. Ne denli hikâye çıkacağını vatandaşımız belirliyor gerçekte onlar bizlere araştırma görevlisi kabil el verirse tığ bu işi kazasız belasız düzeltebiliriz ve dölleme oranında şayet efdal sayıları hedefliyorsak bu gene vatandaşımızın bizlere yardımı ile olacak. Hastane yatış ve dip görev yönünde aşırı nesne başardık. Ölüm oranlarını aşağıya indirmemiz gerekiyor. Bunun da yolu aşıyla tanışmamış birlikte gurubumuz var, o grubun sayısının azalması gerekiyor. Bazen peçe aksesuara dönüyor, aut ortamda takıyoruz. Eve girdiğimizde birlikte yere asılacak kaşkol muamelesi görmeye başladı” halinde konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler