USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'BDDK Beşinci Stratejik Planı' açıklandı

BDDK Başkanı Akben, "Bu dönem, yatırımları, istihdamı, ihracatı ve döviz getirilerini arttıran, ithalatı ise ezici velut bölgelerde kullanılmasına müteveccih seçmeli cesaret uygulamalarının öne plana çıkacağı müşterek devre olacak." ifadelerini kullandı.

'BDDK Beşinci Stratejik Planı' açıklandı
31-12-2021 16:29
İstanbul

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Beşinci Stratejik Planı (2022-2024)", BDDK'nin umumi ağ sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Bankacılık Kanunu ile BDDK'ye mevdu mevcut görevler ve sorumlulukların çalışan ortak halde gerçekleştirilmesine müteveccih eleştiri nitelikteki adımların belirlenmesi ve gerçekleştirilmesi gibi hazırlanmakta bulunan "BDDK Beşinci Stratejik Planı"nda; düzenleme, denetleme ve yürütüm faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması, parasal piyasalarda güvenlik ve istikrarın sürdürülmesine bağlı politikalar uygulanması, kurumsal binanın güçlendirilmesi ve parasal verim ve hizmetlerden yararlananlara müteveccih uygulamaların güçlendirilmesi anne amaçları altında 11 ast garaz ve 35 takip belirlendi.

Kurumun gelecekteki faaliyetlerinin umumi iktisadi siyasa ve başka ilişik kurumların faaliyetleri ile düzgün olması gelmek üzere, Stratejik Plan’da arazi meydan amaç, garaz ve stratejiler 2019- 2023 yıllarını havi 11'inci Kalkınma Planı ve 2022-2024 yıllarını havi Orta Vadeli Program’a mevzun halde oluşturuldu.

Dördüncü Stratejik Plan dönemi

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben'ın mesajı Beşinci Stratejik Plan'ın antre kısmında arazi aldı. Akben, Beşinci Stratejik Planı'nı, BDDK'nin kombinezon ve denetleme faaliyetlerindeki amaç, garaz ve stratejilerini ortaya koyan ortak kere haritası kendisine hazırlandığını belirtti.

Dördüncü Stratejik Plan (2019-2021) zamanında meydana getirilen düzenleme, denetleme ve yürütüm faaliyetlerinin, bahis konusu planda arazi meydan maksat ve hedefler çerçevesinde gerçekleştirildiğinin altını çizen Akben, bu kapsamda büyüklenme içi iş tanımları ve iş akın planlarının oluşturulduğunu, kol oranı ehemmiyet sunma fail bankaların denetleme sıklığı ve kapsamının artırıldığını, paydaşlık para kuruluşları düşüncesince faizsiz para kurumsal yönetişim sisteminin organizasyon edildiğini tabir etti.

Akben, yazı zamanında bankalarda riziko bazlı denetleme süreçlerinin etkinliğinin geliştirildiğini, kamuoyuyla paylaşılan verilerin şümul ve sıklığının arttırıldığını bildirdi.

Aynı yazı zamanında sayısal bankacılığa geçişe müteveccih altyapıların oluşturulduğunu aktaran Akben, parasal sektördeki sistemik risklerin izlenmesi ve arama edilmesine müteveccih lazım kombinezon ve denetleme enfrastrüktür çalışmalarının yapıldığını tabir etti.

"Uygulama rehberleri ve talimatlarımız, cüret piyasasının henüz çalışan çalışmasına yardım sunacak"

Mehmet Ali Akben, 2022-2024 sürecini havi Stratejik Plan'da, başta dünyada ve Türkiye'de gerçekleşmekte bulunan sayısal dönüşüme koşut kendisine sayısal (şubesiz) bankacılığa ve servis modeli bankacılığına bağlı mevzuat altyapısının oluşturulması, parasal inovasyonun motivasyon edilmesi, parasal kapsayıcılığın artırılması ve bankacılık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılmasının rüçhan hedefler kendisine ortaya çıktığını belirtti.

Benzer şekilde, yeşil mutabakatın toptan gündemin merkezine oturması ve imzalanan arsıulusal anlaşmalarla beraberce hava ve mekân irtibatlı risklerin topu topu evren ekonomilerinde ortak mecburi inkılap çerçevesi biçimine gelmesi kapsamında ülkede para piyasasının bu dönüşüme mevzun bir duruma gelmesinin doğacak zamanın asliye hedeflerinden bir tanesi olacağının altını çizen Akben, şu halde bitmeme etti:

"Bu çerçevede, 2019-2021 sürecini içeren Dördüncü Stratejik Plan zamanında çalışmalarına başlamış olduğumuz mekân ve hava irtibatlı risklerin ölçülmesi ve sayısallaştırılması çalışmalarına dünkü devirde kalan ortak çabucak bitmeme edilecektir. Bu kapsamda önümüzdeki devirde hava ve mekân irtibatlı risklerin de birer parasal riziko unsuru kendisine tanımlanması ve parasal şirketlerin kombinezon çerçevesinde ve denetleme süreçlerinde bu unsurlara arazi verilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, Beşinci Stratejik Plan dönemi, tasarrufların ve başka parasal kaynakların yatırımları, istihdamı, ihracatı ve döviz getirilerini arttıran, ithalatı ise ezici doğurgan bölgelerde kullanılmasına müteveccih seçmeli cüret uygulamalarının öne plana çıkacağı ortak çevrim olacaktır. Kurumumuzun mevzuya bağlı hazırlamış bulunduğu dobra yürütüm rehberleri ve vermiş bulunduğu emirler önümüzdeki süreçte cüret piyasasının aşırı henüz çalışan ortak halde çalışmasına yardım sunacaktır."

Yeni Stratejik Plan, başka planlardaki garaz ve amaçlarla uyumlu

BDDK Başkanı Akben, Stratejik Plan'da arazi meydan amaç, garaz ve stratejilerin, eskiden önemli yazı dönemlerinde bulunduğu gibi, ekonomideki ilişik başka yukarı siyasa metinleri ile mevzun olacak halde belirlendiğini tabir etti.

Bu çerçevede, Stratejik Plan'da arazi meydan maksat ve hedeflerin (2019-2023) sürecini havi 11'inci Kalkınma Planı, (2022-2024) sürecini havi Orta Vadeli Program, Ekonomi Reformları Eylem Planı ve Yeşil Mutabakat Eylem Planı'ndaki garaz ve stratejilerle koşut kendisine hazırlandığının altını çizen Akben, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni Stratejik Plan döneminde, parasal kuruluşlara müteveccih bilginin çalışan ve sakıncasız kullanımına müteveccih altyapıların geliştirilmesi, kamuoyuna açıklayan verilerin şümul ve sıklığının arttırılması, parasal şirketlerin kombinezon altyapısının güçlendirilmesi, denetimde riziko odaklı basar açısı, paydaşlık bankacılığı ve faizsiz para piyasasının geliştirilmesi, sistemik kırılganlıkların çözümleme edilmesine bağlı kapasitenin ve riziko yönetimi politikalarının etkinliğinin arttırılmasına müteveccih maksat garaz ve stratejiler gündemimizde olmaya bitmeme edecektir. Şeffaflık ve matematik verilebilirlik prensipleri çerçevesinde esbak devirde meydana gelen faaliyetlere bağlı kamuoyunu ve ilişik başka paydaşlarımızı ışıklandırmak ve kurumumuzun doğacak zamanına bağlı amaç, garaz ve stratejilerini ortaya bırakmak maksadı ile hazırladığımız BDDK Beşinci Stratejik Planının (2022-2024) ister halkoyu gerekse topu topu paydaşlarımız açısından faydalı ortak sağlıklı olmasını dilek ediyor, ülkemize faydalı olmasını diliyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler