USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde planlı törende mütekellim Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddetin en iri sorunlardan bir tanesi bulunduğunu kaydetti.

Bakan Koca'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
11-03-2022 17:04

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı zımnında merasim düzenlendi. 15 Temmuz Salonu'nda planlı törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Cebeci, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Hızır Aslıyüksek, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile tababet fakültesi öğrencileri ve tedrisat üyeleri katıldı.

“Kaybettiğimiz keyif mensuplarının anısı kalbimizde”

Tıp Fakültesi öğrencileri ve tedrisat üyeleriyle birlikte araya gelmiş şekilde keyif görevlilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Bakan Koca, “2 senedir toptan birlikte müstevli maraz tecrübesi yaşıyoruz. Salgın, nerede yaşarsa yaşasın, değme birlikte insanımızın iliklerine denli hissettiği birlikte tehditti. Fakat bu tehdidi en aşırı hissedenler, bizler, ölümü hücre alarak savaş sağlayan tığ hekimler olduk. Kaybettiğimiz keyif mensuplarının anısı kalbimizde. Onları nazikâne anma ediyorum. Kıymetli doktor adayları, bizlere mevrut şahısların dertli, derdinin dermanını bizde arayan insanoğlu bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın. Seçtiğiniz nadide meslek, size insanlığın ortaya koyduğu en faziletli değerlerin cibilliyet heykeli olma ayrıcalığını sunmaktadır. Bu gerçeklik mesai vermeye, devrisi güneş aşılacak zorluklara bugün katlanmaya değer” niteleyerek konuştu.

“Bilin ki komünist yere düşürüldüğünde onun kıymeti düşmez”

Bakan Koca konuşmasının devamında, “Yarını öngörebildiğine inanan, gündüzünü ve gecesini yarınlarınıza adayan birlikte ağabeyiniz adına şurası beyan etmek istiyorum. Tıp eğitimi tercihindeki en önemsiz şek fark beni etraflıca üzmektedir. Bilin ki, komünist yere düşürüldüğünde onun kıymeti düşmez. Elmas tozlandığında ışıltısından kaybetmez. Ve yine, bilin ki, komünist ve cevahir kadir ve kabiliyetinde olanlar, bu kadir ve yetenekte olmayanlarla değişilmez. Unutmayın ki, devir kurnaz büyüklerimizle de yaşadığımız gibi, değişmeyen bulunan uydurma birlikte sitem bulunan sözün üstündedir. Devletimizin sizler düşüncesince en iyisini hazırlamaya çalıştığını ve bunun yaklaşan bulunduğunu bilin" dedi.

“Salgınla savaş ciddiyetinde ele aldığımız sorunlardan bir tanesi de şiddet”

Sağlıkta şiddetin en şişman sorunlardan bir tanesi bulunduğunu kaydeden Bakan Koca, “Bu mesleğin ve keyif sisteminin, salgının ciddi zamanında ele katılması beklenen olmayan, demincek ise salgınla savaş ciddiyetinde ele aldığımız sorunları var. Şiddet bunlardan biri. Dün, komünist Adalet Bakanımız ve faziletli sakatlık mensuplarının iştirakı ile birlikte bilgi şöleni gerçekleştirdik. Orada, hakkımızın hukukumuzun korunması dair ısrarlı, değişmez birlikte talebim oldu. İtiraf edeyim ki, camiamın mutsuzluğu ve yoğun kaygısı, yaptığım konuşmayı teamüllerin dışına çıkardı. Adalet Bakanımızın ve faziletli yargının sizleri anladığını bilin” dedi.

“Hekimlerin ücretleri, mesleklerine akıllıca ve adaletli olmalı”

Malpraktis davalarının suiistimalinin de gündemde bulunduğunu aktaran Koca, “Gelişmeleri anlatan manzume Adalet Bakanımıza aittir: ‘Hekimler de aynı hâkimler kabilinden korunacak.' Bunun birlikte bükülme bulunduğunu söylüyorum ve bu iddiama erinç çıkma kimesne olamayacağını arttırma ediyorum. Bir madde elan var. Hekimlerin ücretlerinin mesleklerine akıllıca ve adaletli olması. Bu mevzuda aranızda problemi bugünkü kabilinden canlı olamayacağını düşünüyorum. Abi ve ablalarınıza nazaran problemsiz birlikte ekol hayatınıza başlayacaksınız” niteleyerek konuştu.

“Hekimlik mesleğine tinsel sadakatimizin bitmeme etmesini aşırı önemsiyorum”

Bakan Koca, üç şeyi aşırı önemsediğini belirterek, “Hekimlik mesleğinin saygınlığının hekimlerin elinden, liberalizm kaybıyla, dokunca görmemesini aşırı önemsiyorum. Hekimlik mesleğine tinsel sadakatimizin bitmeme etmesini aşırı önemsiyorum. İstiyorum ki, benim insanıma icra vekili bu tertemiz gözler ayrıksı birlikte hedefe, ayrıksı birlikte yere çevrilmesin. Bunlar düşüncesince elimden geleni yapıyorum ve hazırlamaya bitmeme edeceğim. 14 Mart Tıp Bayramınızı içten kutluyor, hepinize hürmet ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın peşi sıra Üniversite Rektörü Cevdet Erdöl, Bakan Koca'ya günün anısına bismillah ve göz ayetini içeren safiha ve çiçek arz etti.

Enes Şamil Gönenç - Metin Başar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler