USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg: Asıl hedef Rusya’yı kapatmak olmalı

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, "21. yüzyılda tek son askeri saldırganlıklarla değişmemeli, arsıulusal hususiyet ayaklar dibine alınmamalı." dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg: Asıl hedef Rusya’yı kapatmak olmalı
16-03-2022 11:35
Antalya

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısına bağlı "Asıl erek Rusya’yı kapatmak olmalı. 21. yüzyılda uğur boncuğu son askeri saldırganlıklarla değişmemeli, arsıulusal ahbaplık ayaklar dibine alınmamalı." dedi.

Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" bulunduğu Antalya Diplomasi Forumu 2022'ye (ADF) dahil bulunan Schallenberg, AA muhabirinin sorularını yazılmış namına cevapladı.

Schallenberg, ADF kapsamında "Orta Doğu’da kuma eş mefruşat arayışı" başlıklı panelde konuştuğunu hatırlatarak, "Bu eksiksiz aranjman ve misafirperverlik düşüncesince Türk ev sahiplerimizi kutlama ediyorum." dedi.

Orta Doğu’nun Avrupa güvenliği düşüncesince de ehemmiyetli eş semt olduğuna ayraç fail Schallenberg, ADF kapsamında düet görüşmeler ika şansı da bulduğunu kaydetti.

Schallenberg, Rusya-Ukrayna savaşının da forumda ehemmiyetli eş arazi tuttuğunu belirterek, "Putin’in Ukrayna’ya müteveccih saldırganlığı, diplomasiye gelişigüzel zamankinden hâlâ eş tomar ihtiyacımız bulunduğunu ateş eş halde gösteriyor. ADF’nin ‘Diplomasiyi baştan kurgulamak’ anne teması, yaklaşan Avrupa tarihinin ehemmiyetli dönüm noktalarından bulunan 24 Şubat sonrası hâlâ da atasözü kazandı." değerlendirmesinde bulundu.

ADF’nin bu çağa akıllıca bulunan diyalog ve diplomatlık mesajını verdiğini de kail Schallenberg, iştirakçilerin da bu savaşın eş an evvela bitmesi dair oydaş bulunduğunu gözlemlediğini kaydetti.

Schallenberg, Türkiye-Rusya-Ukrayna müselles dışişleri bakanları toplantısına değinerek, "Asıl erek Rusya’yı kapatmak olmalı. 21. yüzyılda uğur boncuğu son askeri saldırganlıklarla değişmemeli, arsıulusal ahbaplık ayaklar dibine alınmamalı." dedi

"Türkiye’yi diplomatik çabalarından çevre ölçüm ediyorum"

Rusya’ya Ukrayna’dan çekilme, müzakerelere start ve diyalog ile diplomasiye kader ita çağrısı karşıcı Schallenberg, "ADF marjında gerçekleşen müselles bakanlar toplantısı konkre neticeleri olmasa da hâlâ önceki adımdı. Umarım diyalog bitmeme eder." ifadelerini kullandı.

Schallenberg, acele mütareke anons edilmesi ve acıların dinmesi düşüncesince sürdürülebilir insanca koridorların oluşturulması gerekliliğine de aksan yaparak, "Türkiye’yi bu konudaki diplomatik çabalarından çevre ölçüm ediyorum." diyerek konuştu.

Türkiye ile Avusturya arasındaki düet ilişkilerin derinliğine zamanı geçmişi bulunduğunu hatırlatan Schallenberg, "Cumhurbaşkanlarımız yaklaşan sürede düet ilişkilerimizdeki artı ivmeyi onaylayan aşırı dobra eş telefon görüşmesi gerçekleşirdi." dedi.

Schallenberg, düet ticaretin 4 bilyon avroyu bulduğunu ve Türkiye’de envestisman karşıcı Avusturyalı kuruluşların 12 binden eş tomar istihdam oluşturduğunu kaydetti.

Kültür ve bilgi dalında da küsurat eş teşrikimesai bulunduğunu özetleyen Schallenberg, “Salgın evveliyat tahminî 300 bin Avusturyalı gezmen Türkiye’yi görüşme etti. İnanıyorum ki Avusturyalı turistler, seyahatlerin kolaylaşmasıyla hâlâ iri sayıda Türkiye’ye dönecek.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye, nice kuma menfaat dalında AB'nin anahtar ortağıdır”

Schallenberg, Batı Balkan ülkelerinin AB’ye katılımının gelişigüzel zamankinden hâlâ ehemmiyetli ve acele bulunduğunu belirterek, “Bizim düşüncesince AB'ye eklenmek talip kâffesi devletlerin bire eş kriterleri namına getirmesi esastır. Hızlı eş paydaşlık süreci öngörülmemiştir. Türkiye, hesaplı iş birliği, göç, terörle mücadele, hava değişikliği kabil nice kuma menfaat dalında AB'nin anahtar ortağıdır. Ancak bildiğiniz gibi, Türkiye ile paydaşlık müzakereleri tanıdık nedenlerle eğleşme noktasına geldi ve Avusturya'nın bu konudaki tutumu açıktır.” ifadelerini kullandı.

Avusturya’nın harp dolayısıyla ülkesini vazgeçme fail Ukraynalılarla el donanması ortamında bulunduğunu kail Schallenberg, AB’nin 17,5 milyon avroluk insanca iane desteği sağladığını belirtti.

Schallenberg, Ukrayna’ya başkaca tıbbi gereç desteği sağlandığını da anımsatarak, “Avusturya, Ukrayna'daki savaştan kaçan eşhas düşüncesince iare himaye dair AB düzeyinde yegâne tip eş düzenlemenin olmasını getirmek düşüncesince çalışıyor. Bu bağlamda, Avusturya mutluluk kurumları, belediyeler, STK'lar ve vatandaşlar, sığınmacıları ibate kılmak ve onlara iane kılmak düşüncesince yaklaşan teşrikimesai ortamında çalışmaktadır.” dedi.

“Yaklaşımımız gelişigüzel devir sığınmacıların ülkelerine geçenlerde bakılması halinde olmuştur”

Schallenberg, Avrupa’nın savaştan kaçan Ukraynalılara gösterdiği hassasiyeti Suriyelilere göstermediği eleştirilerine de katılmadığını belirterek şunları söyledi:

“Avrupa'da Suriye'den mevrut sığınmacılar düşüncesince enli eş dayanaklık kılmak ve himaye var. 2015 ve 2016 yıllarında hoppadak Avusturya'da Suriye'den 100 binden eş tomar insanoğlu geldi. Ayrıca Türkiye'nin ve Türk halkının Suriye'den mevrut sığınmacılar düşüncesince yaptıklarını ölçüm ediyoruz. Yaklaşımımız gelişigüzel devir sığınmacıların ülkelerine en yaklaşan yerde bakılması halinde olmuştur. İhtiyacı bulunan eş komşuya iane kılmak aşırı iri eş sıkıntı ve bire eş sürede belirgin eş sorumluluktur. Ukrayna sınırındaki AB örgen ülkeleri en yaklaşan emin limandır. Deneyimler gösteriyor ki yardım, icap Ukraynalı icap Suriyeli sığınmacılar düşüncesince olsun, sığınmacıların anne vatanına yaklaşan eş yerde sağlandığında en velut halde oluyor.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler