USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Araştırmacı Uğur Akkafa: 'Anne babanın çocuğun karakterinde etkisi büyük'

Araştırmacı Uğur Akkafa, bebek gelişimi ve ebeveynlerin çocuklarla kurmuş oldukları iletişim, kuşkusuz elden herhangi bir ana babanın en aşırı uyanıklık etmesi müstelzim unsulardan birisi bulunduğunu belirterek, yeni yetmelik devrinde ana ve babaların çocuklarına en dobra biçi

Araştırmacı Uğur Akkafa: 'Anne babanın çocuğun karakterinde etkisi büyük'
30-12-2021 09:33

Uğur Akkafa bebeklikten ergenliğe genişliğinde çocuğun verdiği hepsi tepkilerde ana ve babalarının tesirinin bulunduğunu belirterek uyarılarda bulundu. Akkafa, "Özellikle akil baliğ yaştaki evlatları ile enformasyon sıkıntısı canlı ana babalar bana yazdıklarında, geçmiş ayırt ettiğim konu, o ana babaların daim şekilde “Benim çocuğum aşırı sarp başlı, benim oğlum aşırı inatçı, benim evladımın biçimsiz trendleri var, benim çocuğum aşırı iskele babası vb.” ifadelerle çocuklarını suçlamaları. Sanki o ana babalar üstlerine sakıt evlat yetiştirme işini kusursuz yapmışlarda evlatlarının da kusursuz olması istiyorlar" dedi.

“Anne ve baba geçmiş evvela geriye dönecek ve Kendini sorgulayacak”

Anne ve babaların çocuğun aksiyon dönemindeki herhangi müşterek davranışında ince ehemmiyetli tesirleri bulunduğunu tamlayan kandırıcı araştırman Akkafa, “Konuya başlamadan bunu yeniden belirtmeliyim ki, "Önce ana ve babalar düzelmeli ki yetiştirdikleri evlatlar, nesiller aklık olsun'. Bir ana babanın, bebekliğinden yeni yetmelik yaşına genişliğinde birlikte bulunan, az henüz herhangi müşterek anı bu arada yaşadıkları evladının karakterinin şekillenmesinde etkisi olmadığını buyurmak bol ilimden, mantıktan ırak müşterek düşüncedir"” şeklinde ifadeler kullandı. Çocukların yeni yetmelik dönemindeki ailelerin davranaşlarının sorgulanması icap ettiğini özetleyen Akkafa, “Yani yeni yetmelik çağına mevrut evladıyla problemler yaşan o ana baba geçmiş evvela geriye dönecek ve kendini sorgulayacak. “Biz çocuğumuzun bu yaşına genişliğinde evde elbette müşterek ana atalık sergiledik. Bizdeki ne kusur davranışlar, ne aksi laflar ve kaygılar onu bu bir vaziyete getirdi” diye. Çünkü herhangi müşterek insanoğlu psikoloji yönden dosdoğru müşterek halde büyüyebilmek düşüncesince rahat ve inanma mahmul müşterek ev boyunca büyümeye muhtaçtır. Her ana baba da gerçeklenmiş çocuğunu gürültü ve gürültüden ırak erinç ve inanma mahmul müşterek ortamda mübalağa etmek zorundadır" ifadelerine arazi verdi.

"Ergenlikte psikoloji mesail ortaya çıkabilir"

Çocukların aksiyon sürecini rahatsız ve menfaatlerini güvende hissetmedikleri müşterek ortamda geçirmeleri biçiminde türlü psikoloji sorunlarla hakkında karşıya kalabileceğini tamlayan Uğur Akkafa, "Yaşadığı ev içre Anne babasının daim kavgasına şehadet fail çocuklarda ergenliğe ilerleyici zamanlarda psikoloji düşünce kûhi ve mutsuzluk, his boyut bozukluğu, depresyon, intihar, kişilerarası ilişkilerde problemler, henüz da ilerleyici yaşlarda dünyaevi problemleri, eşine hakkında hüküm eğilimi, öz bağımlılığı ve kabahat işleme, belalı müşterek denyo durumuna bürünme üzere tavırlar ortaya çıkmaktadır” İfadelerini kullandı.

Özellikle anlaşma sıkıntısı canlı anne babalara müteveccih önerilerden mevcut Akkafa, “Anne babasının daim kavgasına tanık bulunan çocukta yaşama ve şahıslara hakkında müşterek emniyetsizlik oluşur. Neden mi? Çünkü müşterek insanoğlu düşüncesince en ehemmiyetli figür ailedir. Aile ile münasebat ne genişliğinde dosdoğru olursa; bebek kendini o genişliğinde güvende ve erinç mahmul hisseder. Kavga fail ve birbirlerine daim taşlama eden, sövgücü müşterek ana babası bulunan çocuk, canlılık bilimsel şekilde dertli olacaktır. Çünkü aşırı bedel verdiği ve yaşamı deneyimlemesinde ve anlamasında namına delil olacak gösteriş manken olacak bulunan dü ehemmiyetli figür bulunan ana ve baba öz içlerinde uzlaşamıyorlar" şeklinde konuştu.

"Gençlik damarı akıldan fazla hissiyatı dinler”

Gençlerin, ergenlerin ve aksiyon dönemindeki evlatların ebeveynler çeşidinden akilane anlaşılması icap ettiğini tabir fail Uğur Akkafa açıklamalarında; “Anne ve baba öz aralarında sıkıntı yaşıyorlar ve bunun çözümünü gürültü ederek arıyorlar ve bunu evlatlarının aksi yönde etkilenmesi pahasına yapıyorlar. Böyle müşterek ev boyunca büyüyen müşterek çocuğun eke müşterek fert olduğunda çevresindeki şahıslara inanma sema ilişkin sıkıntı yaşaması aşırı normaldir. Çiçekler su ile beslenir, çiçeğe su namına arıtıcı dökmeniz yerinde çiçeği kuruması elbette kaçınılmazsa, gayrisıhhi müşterek ev boyunca büyüyen müşterek çocuğunda psikoloji yönden çökmesi de bire müşterek miktarda kaçınılmazdır" dedi.

Ebeveynlerin çocuklarını başkalarıyla kıyaslamasının akıbet aşama tehlikeli neticeler doğurabileceğine uyanıklık çekici Uğur Akkafa, “Anne baba kavgaları içre büyüyen müşterek çocuk, eke bireylerin sorunlarını uzlaşarak çözemediklerini, hastalıkların gürültü ile çözülebileceğini ve şahısların gürültü edilerek canının acıtılabileceği fikrini geliştirecektir. Çünkü, cahillik damarı akıldan fazla hissiyatı dinler. His ve eğilim ise kördür, âkıbeti görmez. Bu satırları okuyunca “eyvah bundan böyle meydana getirecek müşterek nesne yok” demeyin kalbi kırık olmayın. Madem yavrunuzun elleme müşterek insanoğlu olmasını istiyorsunuz. Bugünden itibaren kendinizi değiştirmeye başlayacaksınız. İlk hassaten evladınızı suçlamayı, hassaten de onun birlikte onu başkasına kötülemeyi bırakacaksınız. Evladınızın elleme hasletlerini ön plana çıkararak onu ölçüm edeceksiniz. Evdeki gerginliği ortadan bozmak düşüncesince ilişkilerde en ehemmiyetli otama uzlaştırıcı bulunan sevginizi kullanacaksınız. Evladınıza sarılacak onu öpecek koklayacaksınız" ifadelerini kullandı.

"Evladınızın ruhunda etkileme edecek cümleler kurmaya alışacaksınız"

Ebeveynlerin çocuklarına elbette yaklaşması gerektiğine müteallik önerilerde de mevcut Akkafa, şu şekilde bitmeme etti:
"Onunla onun sevilmiş olduğu hoşlanacağı ve sizinle enformasyon kurmasına punt olacak içtimai ortamlarda bu arada olacaksınız. Onun fikirlerine ehemmiyet verecek absürt atmaca müşterek düşünüm güçlü bildirme etse sinirlenmeyip sabırla dinleyecek husus üstünde körpe müşterek geveze ortamı olmasını sağlayacaksınız. Ondan müşterek iş yapmasını istediğinizde egemenlik şeklinde “bunu yap, şurası yapma” niteleyerek seslenme etmeyip, “canım yaparsan aşırı sevinirim, aşırı bahtiyar olurum” üzere içre muhabbet barındıran ve yavrunuzun ruhunda etkileme edecek cümleler kurmaya alışacaksınız. Çocuklar daim öğrenmeye aç müşterek varlıktır ve herhangi müşterek duyduğu, herhangi müşterek görmüş olduğu şeyden etkilenir. Mesela ana babasını daim Televizyon başlangıcında ve telefonla çalışır gören müşterek bebek sizin üzere davranmaya başlayacaktır. Siz de bu alışkanlıklarınızı bundan böyle azaltmalı ve ona ev içre taraf verecek eylemler sergilemeniz gerekmektedir. Sizin içre geç değil, im okuyan ana ve baba olmak. Unutmayın, lisan-ı hâl, lisan-ı kalden henüz üstündür. Yani halimizin dili, konuşmamızdan henüz tesirlidir."

Ebeveynlerin en aşırı duygudaşlık yapmayı alışkınlık durumuna getirmesi icap ettiğini tamlayan kandırıcı araştırmacı, bire müşterek sürede ana ve babanın çocuklarına izah yapmaktan kaçınmaması gerektiğine aksan yaptı. Akkafa değerlendirmelerini; “En ehemmiyetli bölümde çocuklarınızdan müşterek nesne yapmasını istediğinizde tek üşenmeden o dilediğiniz şeyi sebep yapması gerektiğini, yaparsa ne üzere yararları olacağını, yapmazsa ne üzere zararları olacağını kesinlikle anlatın. Bir duygudaşlık yapın, sizden bazıları size tek izah yapmadan birtakım şeyler yapmanızı istese nedenini kazara gerçekleştirmek hoşunuza masraf mi? Elbette gitmez “neden?” niteleyerek sorarsınız. Unutmayın! evladınız bundan böyle müşterek fert ve onlara da izah gerçekleştirmek zorundasınız. Her ne genişliğinde sizin gözünüzde onlar hala bebek olsalar da" niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler