USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Antarktika bilgi seferinde kullanılacak olan ulusal teknolojiler, defa kadrosuna konfirmasyon edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde gır sahibi olmaktır." dedi.

Antarktika bilgi seferinde kullanılacak olan ulusal teknolojiler, defa kadrosuna konfirmasyon edildi
20-01-2022 19:07
Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, domestik imkanlarla geliştirilen nice teknolojik ürünü imtihan yapılmak neredeyse Antarktika kere kadrosunun hizmetine sunduklarını belirterek, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde yalan sahibi olmaktır." dedi.

"6. Ulusal Antarktika Bilim Seferinde Kullanılacak Milli Teknolojilerin Tanıtım ve Teslim Töreni", Ankara Valisi Vasip Şahin'in de katılımıyla TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleşti.

Bakan Varank, burada meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'yi gelişigüzel bölgede kılavuz gemisi ülkelerden bir tanesi gerçekleştirmek neredeyse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde planlı planların hepsi hızıyla bitmeme ettiğini söyledi.

Savunma sanayiinden sayısal teknolojilere, elektrikli araçlardan feza çalışmalarına derece ayrımlı bölgelerde iri ve çelimli Türkiye'yi bina eylemek neredeyse çalıştıklarını vurgulayan Varank, polar araştırmalarının da bu vizyonla yürüttükleri ehemmiyetli faaliyetlerin ortada arazi aldığını kaydetti.

Varank, 2017'den buyana kıtaya ilkokul ilim seferi düzenlediklerini anımsatarak, "Hedefimiz Antarktika Anlaşmalar sisteminde 'Danışman Ülke' statüsü kazanarak, Beyaz Kıtada bayrağımızı savurmak ve kıtanın geleceğinde yalan sahibi olmaktır." ifadesini kullandı.

"Bugün müşterek icra vekili Antartika'ya gitse, 'tatile gitti' derler"

İki güneş sonra, 20 şahsiyet müşterek ekiple altıncı sefere çıkacaklarını bildiren Varank, şöyleki konuştu:

"Bunun polar bilimine lisan verenler düşüncesince baş döndürücü cümbüş donör müşterek proses bulunduğunun farkındayım. İnanın ego de minimum sizler derece heyecanlıyım. Çok istememe karşın bu kadroya müdahale olmadım. Belki bakanlıktan sonradan baht olur. Biliyorsunuz Türkiye'de siyasa zor. Bugün müşterek icra vekili Antarktika'ya gitse 'bakan kutuplara dinlence hazırlamaya gitti' derler. Onun düşüncesince şimdilik hoppadak ekibimizi destekliyoruz."

Varank, saf müşterek laboratuvar hüviyetinde bulunan kutupların dünyanın tarihine de bugününe de foto dokunabilecek müşterek yapıya cemaat bulunduğunu dile getirdi.

Kıtada yapılacak gelişigüzel müşterek keşfin doğanın, canlıların ve yerkürenin anlaşılması noktasında baş döndürücü bulunmaz bulunduğunu anlatım fail Varank, diyar değişikliği ilkin peyda eylemek neredeyse nice probleminin çözümünün esasta kutuplarda duyurulmayan bulunduğunu belirtti.

Varank, hepsi dünyayı raci neticeler doğurabilecek bu çalışmalarda, Türkiye'nin en ön sıralarda arazi almasından hakkıyla alım çalım duyduklarını vurguladı.

Ekibi kestirmece müşterek buçuk maaş kuvvetli müşterek yolculuğun beklediğini anlatım fail Varank, Kovid-19 önlemleri ve hepsi dünyada yükselen vakaların, seferin zorluğunu elan da artıracağını söyledi.

"Türkiye'yi ilim ve uygulayım bilimi yarışında gelişigüzel daim en ön sıralarda tutmaya himmet edeceğiz"

Varank, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nasıl ki bugün polar araştırmacılarımızı sefere uğurluyorsak, DOĞRU gelecekte feza muayeneleri meydana getirecek insanlarımızı da uğurlayacağız. Biz buna inanıyoruz. Birileri bu gösterimi ortaya koyduğumuzda, ulusal feza programından bahsettiğimizde kendi kendilerine küçümsemeye çalışabilirler ancak tığ onların bu tavırlarına alıştık. Artık bu tavırlarına şaşırmıyoruz. Zamanında İHA'lar için, TOGG için, Turcornlar düşüncesince gelişigüzel daim aynısını yaptılar ancak hedefler birer birer gerçekleşince susup kaldılar. Bu sebepten dolayı biz, onların ne söylediğine aldırış etmeyeceğiz, kişi işimize odaklanacağız."

Türkiye'yi ilim ve uygulayım bilimi yarışında gelişigüzel daim en ön sıralarda tutmaya himmet edeceklerini anlatım fail Varank, ekibin arazi bilimleri, deli dolu bilimleri denli ayrımlı alanlardaki 14 plan kapsamında araştırı yapacağını söyledi.

Bakan Varank, bahis konusu planların 29 kurumun iş donanmasında yürütüleceğinin bilgisini verdi.

Bu sefere ilgili arsıulusal iş birliklerinden de bahseden Varank, "Biri Portekiz'den bir tanesi de Bulgaristan'dan peyda eylemek neredeyse 2 ecnebi araştırman kere ekibimize müdahale edildi. 2 Türk araştırman da doğrusu halihazırda Güney Kore'ye ilgili polar istasyonunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu gidiş acemi başladığımız polar araştırmalarında ne derece ara kaydettiğimizi de esasta gösteriyor. Ama bu seferi giranbaha kılan ehemmiyetli müşterek madde elan var. Milli uygulayım bilimi hamlesi ruhuyla, domestik imkanlarla geliştirilen nice teknolojik ürünü imtihan yapılmak neredeyse kere kadrosunun hizmetine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Varank, bu adımı polar çalışmalarının ve öbür nice ilmî araştırı projesinin geleceği açısından baş döndürücü bulunmaz bulduğunu söyledi.

"Bunlar erdemli teknolojili fiyatlı ürünler"

Kutuplardaki çalışmaların baş döndürücü kuvvetli diyar koşulları altında gerçekleştirildiğini tamlayan Varank, ekibin güvenliği ve çalışmaların kalitesi açısından kullanılacak bulunan araba ve teçhizatın yetkinliğinin baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Makine donatı dair dışa yayımcı olunması yerinde çalışmaların sürdürülebilirliğinin riziko dibine gireceğini dile getiren Varank, şunları kaydetti:

"Bunlar erdemli teknolojili fiyatlı ürünler. Sürekli dışardan aldığınızda ağırbaşlı müşterek maliyet ortaya çıkarıyor. Daha da önemlisi, bu teknolojik ürünleri gerçekleştirme ettiğiniz bölgeler baş döndürücü ferah ferah size tedariği sonlandırabilir. Savunma uran ilkin peyda eylemek neredeyse nice bölgede tığ bu yaklaşımları şahsen yaşadık. Kutup muayeneleri da hem üretebileceği hesaplı bedel aynı zamanda ilmî saygınlık itibarıyla iri müşterek potansiyele sahip. Bu sebeple burada da dip müşterek arsıulusal rakiplik yalan konusu. İşte tığ de ülkemizin, bu bölgede ego de varım iddiasını pekiştirmek düşüncesince polar çalışmalarımızı ulusal uygulayım bilimi vizyonumuzla harmanlıyoruz. Ülkemizi önemlice teknolojilerin hoppadak pazarı değil üreticisi ika hedefiyle atığımız adımlara polar çalışmalarını da müdahale ediyoruz."

Varank, seferlerde ekiplerin kullanacağı erdemli teknolojili araba ve teçhizatı domestik ve ulusal imkanlarla geliştirmeye ve üretmeye bitmeme edeceklerini söyledi.

Seferde kullanılacak bulunan mahsulat üzerine ilim veren Varank, ASELSAN'nın kere kadrosunun yazışma ihtiyacını istikbal kılmak düşüncesince telsiz ve parçalı hareketli tekrarlayıcı telsiz gerçekleştirme edeceğini bildirdi.

ASELSAN kabilinden geliştirilen mobil melez kuvvet dayanak biriminin de çarpıcılık altyapısının bulunmadığı Antarktika'da ilim insanlarına erke desteği sağlayacağını anlatım fail Varank, firmanın öbür yeteneklerini de kıtaya giymek istediklerini aktardı.

Varank, TÜRKSAT'ın da "uydu telefonları" ve BGAN (Broadband Global Area Network) cihazları ile araştırmacılara telefon ve genel ağ hizmeti sağlayacağını bildirdi.

HAVELSAN da bu kere düşüncesince ulusal müşterek küresel konumlandırma sistemi müşterek GNSS alıcısını ürettiğini bildiren Varank, "Kutup emek harcamaları düşüncesince acemi özellikler ve donanımlar eklenmiş bulunan bu ürün, araştırmacılarımıza asıl zamanlı konum, çabukluk ve devir bilgisi ile akıcı düzentileme performansı elde etmiş olacak." dedi.

Varank, TÜBİTAK SAGE'nin de geliştirip ürettiği termik batarya teknolojisi ile kuvvetli Antarktika koşullarında araştırı kadrosuna suhulet sağlayacağını söyledi.

Söz konusu pilin, kadrosunun aceleci hallerde gerekseme duyacağı istinas ve likit su ihtiyacını da karşılayabileceğine aksan karşıcı Varank, TÜBİTAK SAGE'nin bu uygulayım bilimi ile Türk defans sanayiinin emlak dışına bağımlılığını ortadan kaldırdığını kaydetti.

Varank, hepsi bu teknolojik verim ve hizmetlere ek yerine Anadolu Ajansı'nın da yapacağı yayınlarla kere kadrosunun yapacağı emek harcamaları ve bu serüvenini her insana aktaracağını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler