USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'nın dünkü Başbakanı Scholz, hükümetinin NATO'ya bağlılığını vurguladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hükümetinin Almanya'nın NATO'ya taahhütlerine ilişkin bulunduğunu ve bu çerçevede kuma düzenlilik düşüncesince çalışacağını söyledi.

Almanya'nın dünkü Başbakanı Scholz, hükümetinin NATO'ya bağlılığını vurguladı
10-12-2021 23:35
Brüksel


Scholz, görevdeki 3'üncü gününde Brüksel'e düzenlemiş olduğu görüşme kapsamında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile hissedar araya geldi.

Görüşmenin arkası esna planlı kuma matbuat toplantısında mütekellim Scholz, acemi hükümetin NATO'yu ve transatlantik ortaklığını aşırı önemsediğini belirtti. Scholz, "Herkes acemi hükümetin gündemine itimat duyabilir. Ortak asayiş düşüncesince elimizden gelenin en iyisini yapacağız." dedi.

Amerikan çekirdeksel silahlarının Almanya'dan çekilmesi konusu

Alman hissedar gazetecinin "koalisyon mutabakatında NATO'nun defans bütçesi düşüncesince yüzdelik 2'lik maksat ve çekirdeksel paylaşım ile ilişik açıkça üstenme olmadığı ve Amerikan çekirdeksel silahlarının Almanya'dan çekilmesi icap ettiğini dile getiren sesler olduğu" yönündeki sorusu üstünde Scholz, şunları aktardı:

"Herkes şerik yönetim hükûmeti mutabakatından ve ihtiva ettiği dilden memnun. ​​​​​​​Dolayısıyla size bahis konusu belgeye hâlâ yakından bakmanızı referans ediyorum. Nükleer paylaşım mevzusundaki dilin, özetlediğiniz denli olmadığını göreceksiniz. Federal silahlı güçleri ehliyetli halde sövmek düşüncesince tabii elimizden ne gelirse yapacağız."

NATO: Almanya'nın taahhütlerine bağlılığından memnunuz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Scholz'a hitaben, "Sizinle emek vermeyi hakkıyla dört gözle bekliyorum. Transatlantik ittifakının sadık, azimli ve çelimli hissedar destekçisi olduğunuzu biliyorum." dedi.

Stoltenberg, görüşmelerinde Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağını ele aldıklarını belirterek "Rusya'yı diplomasiye dönmeye, gerilimi azaltmaya ve Ukrayna'nın egemenliği ile arazi bütünlüğüne hürmet duymaya çağırıyoruz." sanarak konuştu.

Almanya'nın çekirdeksel paylaşım da karışma iktisap etmek az daha NATO'ya taahhütlerine sadakatli kalmasından sevinme duyduğunu dile getiren Stoltenberg, NATO'nun ekonomik durumuna yapacağı katkılar düşüncesince sabırsızlandığını kaydetti.

NATO, üyelerin defans harcamalarının ulusal gelire oranının minimum yüzdelik 2 olmasını istiyor. NATO üyesi devletlerin 2020'deki defans harcamaları, 1,1 trilyon dolara yükselmiş, Almanya, Amerika ve İngiltere'nin arkası esna 59 bilyon dolarla üçüncü tam arsa almıştı.

Almanya Başbakanı Scholz: "Ukrayna-Rusya sınırındaki vakalardan koyu akıl duyuyoruz"

Görevdeki 3'üncü gününde Avrupa Birliği (AB) kurumlarına görüşme düzenleyen Scholz, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile değişik görüşmeler yaptı.

Von der Leyen ile düzenlemiş olduğu kuma matbuat toplantısında mütekellim Scholz, Almanya’nın AB’nin kalbinde duran ve mesuliyeti mevcut hissedar iklim bulunduğunu belirterek, "Kenarda durup bulunan bitene değerlendirme yapmakla yetinemeyiz. Her şeyin içre olmalıyız. Avrupa’da geleceğin ak pak bulunmasına ve ilerlemeye katkıda bulunmalıyız." dedi.

Scholz, "Kurulan hükümetteki topu topu ortakların Avrupa yanlısı hissedar gündemi bulunduğunu düşünüyorum. Muhalefetimizin de şişman bölümü Avrupa yanlısı." sanarak konuştu.

"Her şeyden önce, salgınla ilişik topu topu deneyimlerimize dayanarak, Avrupa'nın hissedar arada durması ve yaklaşan teşrikimesai içre cereyan etmesi önemlidir. Tabii ki önceliklerimiz hâlâ erdemli ilkah payı ve aşılamayı hacısı hocası düşüncesince erişilebilir ve çeken eylemek olmalı." diyen Scholz, "iklim değişikliğini durduracak ve ekonomiyi büyütecek sınai modernizasyonun" da ehemmiyetli ruzname maddelerinden bulunduğunu dile getirdi.

Scholz, Rusya ile ilişik de "Ukrayna-Rusya sınırında gelişen vakalardan tabii etraflıca akıl duyuyoruz. Herkesin kişi sınırları içre güvende hissetmesini, Avrupa'daki gayrı sınırların dokunulmazlık ve katı olmasını ısmarlamak bizim sorumluluğumuz olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

"Demokratik sıfır ülkelerle de güzel alışveriş kurmalıyız"

Almanya Başbakanı Scholz, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüşmesinin arkası esna planlı matbuat toplantısında da sonuç 50-100 senenin tersine dünyanın doğacak zamanlarda dü kutuplu değil, aşırı kutuplu olacağını, nice acemi zorla ortaya çıkacağını anlatım etti.

Artık Amerika ve Rusya’ya ek yerine Çin, Hindistan, Japonya, Malezya denli Asya ülkelerinin de çelimli devletler ortada arsa alacağı öngörüsünü paylaşan Scholz, Avrupa’nın çelimli kalmasını ısmarlamak istediklerini, AB’nin çelimli ve hükümran olmasının aşırı ehemmiyet taşıdığını vurguladı.

Scholz, şunları kaydetti:

"Mesele evren ile alışveriş ihdas etmek olduğunda aşırı cepheli hissedar dünyayı hissedar araya iletmek AB’nin çabaları ortada arsa alacak. Biz demokratlık ve hukukun üstünlüğü denli değerlere ehil ülkeleriz. Ama birtakımı devletlerde gidiş hakeza değil. Bu yolu seçmeyen ülkelerle de güzel münasebat kurmamız gerekiyor. Herkes kişi şeklini seçmekte engellenmeyen ancak ehemmiyetli bulunan sulh içre yaşamamız gerekliliği. Bu havadan kaçınan ancak göğüslememiz müstelzim hissedar zorluk."

AB'den Almanya ile "çok çelimli iş birliği" mesajı

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen de "(Scholz ile) Birbirimizi beş altı senedir tanıyoruz ve yaklaşan düzentileme imkanımız oldu. Bu durum, acemi rollerimizde bizlere yarar sağlayacaktır." dedi.

Almanya'nın herhangi hissedar devir AB'nin zamanı gelişimi açısından ehemmiyetli olduğunu, Alman başbakanlarının AB'ye biçim verilmesi dair ehemmiyetli roller oynadıklarını anlatım fail von der Leyen, "Şansölyeliğinizin bu denli er hissedar çağında AB Komisyonunu görüşme etmeniz, Almanya'nın acemi hükümeti düşüncesince AB'nin ne denli ehemmiyetli bulunduğunu gösteriyor." sanarak konuştu.

Von der Leyen, "AB Komisyonunun, acemi Alman hükümetiyle sıkı ve aşırı çelimli iş donanmasına açıkça bulunduğunu söylemeliyim." sanarak konuştu ve kuma gündemlerinde salgınla mücadele, yeşil ve sayısal tahavvül denli konuların yanında aut siyasa meseleleri de olacağını belirtti.

Çin'in hem güç hissedar hesaplı rakip bununla beraber hissedar şerik bulunduğunu anlatım fail von der Leyen, Rusya'ya bağlı ise şunları söyledi:

"Rusya'dan gerilimi düşürmesini, komşularına huzur topu topu saldırganlığını sona erdirmesini, ulusların hükümran haklarına hürmet göstermesini istiyoruz. Aksi takdirde AB, yaptırımlarını yoğunlaştırmaya ve başkaca hesaplı sektörler, para sektörleri üstünden bambaşka önlemler almaya çalışacaktır. Attığımız herhangi hissedar hamle açıkça yerine ortaklarımızla anlaşarak atılıyor. Bunu banko netleştirmek istiyorum ki; Rusya ile güzel hissedar ilişkiye ehil iktisap etmek istiyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler