USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya'dan Rusya'ya gerilimi kısıntı çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmelere bağlı Rusya'ya gerilimi azaltması çağrısında bulundu.

Almanya'dan Rusya'ya gerilimi kısıntı çağrısı
20-01-2022 18:59
Berlin

Bakan Baerbock, Berlin'de Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile meydana getirdiği görüşmenin arkası sıra kuma matbuat toplantısı düzenledi.

Baerbock, "Rusya'yı gerilimi ıskat etmek düşüncesince adımlar atmaya çağırıyoruz" dedi.

ABD'li mevkidaşıyla siyasal diyaloğun krizden çıkmanın müşterek tane yolu bulunduğu dair oydaş olduklarını tamlayan Baerbock, "Bunu etme hevesi sonuç beş altı haftada aşırı kemiksiz biçimde ortaya çıktı. Ne eyvah ki Rusya değişik müşterek gönül konuşuyor." dedi.

Baerbock, Rusya'nın Ukrayna sınırına askeri bütünlük yığmasına ve Belarus'taki askeri manevralarına ilişkin, "Rusya agresif müşterek davranış takınması yerinde bunun neticeleri olacaktır. Asıl husus Avrupa'daki sulh düzeninin korumasıdır. Bu sebepten dolayı onu koruyan kalkanla korumaktan ayrıksı alternatif yok. Tedbirler Almanya ve Amerika düşüncesince kazançlı neticeler anlamına gelse bile. Her müşterek hamle buna değer." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın güvenliği ve Rusya'ya yaptırımlar dair da oydaş olduklarına ayraç fail Baerbock, "Bu yaptırımların hakkıyla çarpıcı olması da gerekir. En çarpıcı müeyyide ile gerilimin azaltılması gerekiyor." niteleyerek konuştu.

Alman Bakan başkaca gerilimin henüz müşterek tomar artarak çoğalması yerinde erke karışma iktisap etmek az daha değme muhtelif müeyyide şeklinin masada olacağını anımsattı.

NATO ile Rusya ortada 2 senedir görüşmelerin olmadığına yer veren Baerbock, demincek esasen diyalog ve görüşmelerin olmasının dobra müşterek hamle bulunduğunu kaydetti.

Baerbock, Ukrayna dair Normandiya formatının önemine dikkati çekerek, "Fransa ve ego bizzat bu formatın yaşaması düşüncesince elimizden geleni yapacağız. Fransız mevkidaşımla Ukrayna'ya bu arada görüşme gerçekleştireceğiz." niteleyerek konuştu.

Bakan Baerbock, İran'ın çekirdeksel çalışmalarına müteallik de "İran maatteessüf çekirdeksel tırmanış sarmalını müzakerelere koşut adına döndürmeye bitmeme etmiş bulunduğu düşüncesince devir azalıyor." dedi.

İran, çekirdeksel silahları sıfır müşterek dünya düşüncesince benzeri yepyeni biçimde yüzdelik 60 uranyum zenginleştirme kapasitesine ulaştığına dikkati çekici Baerbock "Bunun düşüncesince uygun müşterek izah namevcut ve İran da buna uygun müşterek izah getirmiyor. Hedef hala çekirdeksel anlaşmaya muvasalat etmek ve uranyum zenginleştirmesini durdurmak. " ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Almanya, Amerika ve garplı müttefiklerin Ukrayna ihtilafında beraberce durduklarını belirterek, gerilimin mi yok ise diplomatlık yolunun mu seçileceğinin Rusya'ya müteallik bulunduğunu söyledi.

Blinken, kuma hedefin diplomatik hal bulunması anlamında bulunduğunu tabir ederek, "Rusya ile görüşmelerimiz direkt ve açıktı. Amerika ve Avrupa arasındaki bütünlük bizlere Rusya'nın cemaat bulunmadığı gücü veriyor. Rus askeri birliklerinin Ukrayna haddini geçmesi ve Ukrayna'ya müteveccih acemi agresif eylemler gerçekleştirmesi şeklinde bunun aceleci ve kaba neticeleri olacağını açık açık belirttik." dedi.

Rusya'nın melez saldırılar ve istikrarsızlaştırma faaliyetleri az daha muhtelif vesait kullanabileceğini tamlayan Blinken, bu mevzuda koordine yanıt verilmesi düşüncesince değme muhtelif senaryoya hazırlandıklarını kaydetti.

Blinken, "Yaptırımların muktezi bulunduğu ortaya çıkarsa, bunlar birbirini tamamlayıcı, birbirini güçlendiren ve yakından koordineli olacaktır." niteleyerek konuştu.

Kuzey Akım 2 borazan hattının Moskoya'ya dirlik müşterek edisyon uzlaştırıcı bulunduğunu tabir fail Blinken, "Henüz Kuzey Akım'dan doğal doğal taş yağı lambası geçmiyor. Bu da borazan hattının Rusya düşüncesince değil Almanya, Amerika ve müttefiklerimiz düşüncesince müşterek edisyon uzlaştırıcı bulunduğu anlamına geliyor." dedi.

Blinken, Ukrayna'ya askeri iane yapılmasının Rusya'ya dirlik müşterek tahrik olmadığını vurgulayarak, askeri desteğin Ukrayna'yı kendisini savunacak bir hale getirmesi anlamında bulunduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı, ferda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile yapacağı toplantıda bu ihtilafı ıskat etmek düşüncesince diplomatik müşterek sefer bulma dair Amerika ve Avrupalı müttefiklerin kuma görüşünü asimilasyon edeceğini aktardı.

İran çekirdeksel görüşmelerine müteallik de değerlendirmede mevcut Blinken, bu mevzuda birtakım mütevazi ilerlemeler sağlandığını, fakat matlup yerde olmadıkları belirtti.

Baerbock ve Blinken, düet musahabe öncesinde Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı James Cleverly ile müşterek araya gelmişti.

Blinken ferda da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile müşterek araya gelecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler