USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Almanya defans masraflarını artıracak

Almanya Başbakanı Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı dolayısıyla defans masraflarını şişman seviyede açık açık tezyit sonucu aldığını söyledi.

Almanya defans masraflarını artıracak
27-02-2022 18:42
Berlin

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis'te planlı hususi celsede icra ettiği konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının arkası sıra defans masraflarını belirgin bariz çoğaltma sonucu aldıklarını belirterek, "Savunma masrafları düşüncesince 100 bilyon avroluk hususi birlikte görüntü kuruyoruz. Fonları lazım yatırımlar ve silahlanma projeleri düşüncesince kullanacağız." dedi.

Alman Şansölye bundan hakeza herhangi birlikte sene karışık yurtiçi hasılanın yüzdelik ikisinden fazlasını savunmaya yatıracaklarını kaydetti.

Alınan önlemlerin hürriyet ve demokrasinin korunması düşüncesince bulunduğunu anlatım fail Scholz, "Ülkemizin güvenliğine ehemmiyetli seviyede şimdi çok envestisman yapmamız gerekecek. Bu iri birlikte ulusal çaba." diyerek konuştu.

Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısını kaba biçimde kınayarak "Dünya bundan sonra ilk dünyayla bire birlikte değil" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Scholz, Putin'in bu saldırıyla demokratik ve serbest birlikte ülkeyi evren haritasından hazfetmek isteğini belirterek "Putin kendisini arsıulusal toplumda ofsayta düşürüyor." dedi.

Buradaki probleminin "gücün yasaları ihlal yazar etmeyeceği" ve "Putin'in saatleri iri güçlerin devri bulunan 19. yüzyıla arka çevirip çeviremeyeceği" bulunduğunu özetleyen Scholz, "Putin üzere harp çığırtkanlığı yapanlara sınırlar koyabilme enerjisini toparlayabilir miyiz?" ifadesini kullandı.

Tarihin akıllıca tarafındayız

Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya dayanaklık etmek vereceğini kaydederek "Demokratlar ve Avrupalılar kendisine tarihin akıllıca tarafında sizin (Ukraynalıların) yanındayız." biçiminde konuştu.

Alman hükümetinin esbak Ukrayna'ya tabanca verilmesini kararlaştırdığına ayraç fail Scholz, "Putin'in saldırganlığına ayrıksı birlikte yanıt verilmez." ifadesini kullandı.

Scholz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırıyı kınayan değişmeyen tasarısını veto ettiğini hatırlatarak, Rusya'nın burada bekâr kalmasını hicap donör kendisine niteledi.

"Putin birlikte Rus İmparatorluğu ihdas etmek istiyor"

AB'nin Rusya'ya kaba yaptırımları kararlaştırdığına ve buna makul Rus bankalarının SWIFT para sisteminden çıkarılmasının da müdahale olduğuna dikkati çekici Scholz, Putin'in kısmını birlikte gecede değiştirmeyeceğini, fakat Rus yönetiminin benzeyen vakitte ne derece iri değer karşılayacağını hissedeceğini söyledi.

Scholz, bu savaşın Ukrayna düşüncesince sıkıntı olacağını, fakat bire birlikte vakitte Rusya düşüncesince de birlikte sıkıntı olacağının görüleceğini belirterek, Avrupa'da barışın garanti dibine katılması düşüncesince gerekseme mahsus herhangi birlikte şeyin yapılacağını vurguladı.

Putin'in Avrupa kıtasındaki şartları kafasına gereğince temelden baştan ayarlamak istediğini ve bunun düşüncesince askeri hız uygulamaktan arka durmadığını vurgulayan Scholz, "Putin'in tarihselleştirdiği makaleleri okuyan, onun Ukrayna'ya harp ilanını izleyen yahut benim üzere onunla saatlerce mütekellim on paralık kimsenin ayrıksı şüphesi olmaz. Putin birlikte Rus İmparatorluğu ihdas etmek istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'nın teknolojik kendisine kadem uydurması önemli

Yatırım kararları kabul etmek icap ettiğinin altını çizen Scholz, Avrupa'nın teknolojik kendisine bir hale kadem uydurmasının ve Avrupalı ​​ortaklarla, ilkin Fransa ile acemi döl harp uçakları ve tanklar üretmesinin ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

Şansölye Scholz, "Bu planlar bizim düşüncesince en iri önceliğe sahip" dedi.

Avrupa'da üretilecek insansız iklim uzlaştırıcı (Euroa drone) düşüncesince sözleşmelerin bu hafta imzalandığını anımsatan Şansölye, "İsrail'den silahlı Heron insansız iklim aracının satın katılması düşüncesince de ilerliyoruz." dedi.

Scholz beceri ve toplumsal kendisine siber saldırılara ve dezenformasyon kampanyalarına, eleştiri enfrastrüktür ve enformasyon kanallarına müteveccih saldırılara dirlik da önlemler alacaklarını belirterek, "Avrupa'da sulh sağlanana derece dinlenmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Diplomatik kanallar belirgin kalacak

Rusya ile diplomatik kanaların belirgin tutulması icap ettiğini anlatım den Scholz, "Putin'in mücadelesi birlikte dönüm noktasıdır. Bizim aut politikamız düşüncesince de." dedi.

Şansölye Scholz, Almanya'nın izlemsel kavara rezervleri oluşturacağını belirterek, en çelimsiz müddette 2 sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminali düz yazı edeceğini açıkladı.

Scholz, "Rus katıksız gazına bulunan bağımlılığı düşürmek düşüncesince Almanya'da dü sıvılaştırılmış katıksız kavara (LNG) terminali düz yazı edeceğiz." dedi.

Terminallerin Brunsbüttel ve Wilhelmshaven kentlerinde düz yazı edileceği bilgisini paylaşan Scholz başkaca birlikte kömür ve kavara rezervi oluşturulacağını bildirdi.

Federal Meclis'teki Ukrayna mevzulu oturumu, emektar Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk de strateji etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler