USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Bu rapor gerekli mercilere verilecektir'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2009-2019 yılları arası düşüncesince meydana getirilen denetim tutanağı kendince izah yaparak, bu raporun gerekli mercilere verileceğini belirtti ve, “Bizden sonraları mevrut hacısı hocası bu denetimi yapsın ve bu ortak anane olsun” de

Ahmet Nur Çebi: 'Bu rapor gerekli mercilere verilecektir'
25-12-2021 15:59
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2019 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul'da konuştu. Beşiktaş taraftarı ve topluluğunun namına verdiği değerin rastgele şeye değer bulunduğunu tabir ederek laflarına süregelen Ahmet Nur Çebi, “En akıbet 2 arkadaşın konuşmasının adına benim konuşmam sönük kalacak. Beni eleştirmeyi üstelik rikkat ortamında yaptılar. Bugün eş ayak topu ve eş basket ekibi galip geldi. Kadınlar ön plandalar ancak kongrede aşırı azlar. Umarım rakamları artacaktır. Onlar kızlarımız, eşlerimiz, annelerimiz, rastgele şeyi doğruluk ediyorlar” açıklamasında bulundu.

“Popülist davranmamak düşüncesince bu umumi oturmuş mayısta yapmadık”

Pandemi zımnında umumi kurulları istedikleri devir yapamadıklarını kail Çebi, “Mayıs ayında 3 yürek kaldırdıktan sonradan halkçı şekilde umumi heyet yapabilirdim. Ama benim derdim sağlıktı. Mayıs ayında 3 yürek kaldıran kulübün taraftarının, haziran ve orak ayı ayında bunun keyfini çıkarmasını istedim. Camianın buna gereksinimi vardı. KPMG tutanağının teehhür sebebini de Genel Sekreter Mesut Urgancılar açıkladı. Beni evde oturup eleştirenler var. 2 kat Covid 1 kat de paradigma kırığı geçirdim.

Eleştirirken az buçuk insaf edin. Bugün burada yoklar. Sosyal medyayı kullanan ihvan kulübe dokunca vermeyecek halde eleştirilerini yapsınlar. Yarın bizim evvel yılımızla ilgilendiren finansal ve yönetsel umumi kurulumuz var. Birçok mevzuyu ferda konuşacağım. Kurullar ve hakemlerle ilgilendiren nice mevzuda konuşacağım. Sizleri gine burada giymek istiyorum. Ayrıca bugün gelemeyen arkadaşlarımız da lütfen gelip görevini adına getirsin. Sizler eleştireceksiniz, biz de sizlere hürmet duyacağız ki bu kulübü eş denli dalavere edelim” diyerek konuştu.

“Biz evimizi tutu ettirdik, gidenler 1 Lira bırakmadan gitti”

Fikret Orman ve yönetiminin, tribünler çeşidinden ‘Paralar nerede' diyerek eleştirildiği çağda gine sözlü bulunduğunu kail Ahmet Nur Çebi, “Sonrasında ‘Paralar nerede' denilirken gittiler. 2 ayda ne değişti de gittiniz. Altımızı oyuyorlar dediler, ki oyduysa açıklayın. Ben taraftara emektar gözetim oturmuş ve başkana ‘Paralar nerede' diyerek bağırtmadık. Bakın buradaki şahıslar ‘Biz bağırdık' diyorlar. Benim sizinle on paralık irtibatım evet mu? 2019 mayıs ile evvel teşrin ortada ne oldu? Eylülün böylelikle UEFA'dan bembeyaz kağıdı kabul etmek düşüncesince borçlarınızı ödeyeceksiniz ve Avrupa'ya gideceksiniz. Giderken UEFA'ya istida verdiler, ilkgüz ödemelerini yapmayacağız zira ekimde seçme mevcut dediler. Eylül ödemelerini de evvel teşrin sonuna denli 4 haset bulunan acemi yönetimin önüne koydular. Biz de elimizden geleni yaparak bu sorunu çözdük. Bunu çözerken evlerimizi tutu verdik. Gidenlerin ipoteği yoktu, 1 Lira da alacaklı gitmediler. Çay içtiniz, 50 teklik da mı bırakamadınız. Alacağı olanlar loca alıp gitti, bu locaları da başkalarına sattılar. Önümüze şişman birlikte çöküntü bırakıldı dedim, kimsenin de birlikte nesne çaldığını tez etmedim. Kapıdan giriyorsunuz kulübün CEO'su ayrılmış. Yahu beni beklesene ayrılmadan. Tazminatları da ödenmiş. İçeride 2 adet yazman kalmış, “Başkanım izin ederseniz kılıç kullanmak istiyoruz, tazminatlarımızı verin” diyor. Garibanların tazminatlarını vermemişler, kalantorların parasını ödemişler. Bu nedenle şikayetçiyim” açıklamasını yaptı.

“Bizden sonradan gelenler de bu tutanağı hazırlasınlar”

KPMG çeşidinden yanılan denetimin boyunlarının borcu bulunduğunu kail Başkan Ahmet Nur Çebi, “İbra yapılmak ve ya edilmemek, paradigma kırılır yen ortamında kalır kafasıyla gidilirse rastgele mevrut buraya dokunca verir. Başınız yalçın geleceksiniz, kulübe fariza edeceksiniz ve aklama edilmeyi de istem edeceksiniz. Rapor dair benim hiç kimseye birlikte garezim yok. Ben o çağda olmadığımı söylemedim ki, tutanağa 1 kat dahil etmedim. Belki raporda benimle ilgilendiren de mevzular var. Neyse bedeli, cezasını ödeyeceğim. Bundan sonradan bu kulübe ki gelirse gelsin, kendisinden sonradan birilerinin bilip gözaltı yapacağını bilmesi lazım. Bu bundan sonradan anane biçimine gelmeli. Bu rapor hazırlanırken neler yapıldı.

Bazı Beşiktaşlılara yakışmadı bu. Genel sekreterimizi çalıştırmadılar. Sabah gece ezanı öz hürmet suikastı yaptılar. Ne oldu, geldi burada okudu. Benim sonsuz birlikte güçlü problemim var. Bunu sonsuz yazıyorlar. Bu demirin, gerekenden az kullanıldığı uran darülfünun çeşidinden yazıldı. Demirin 3'te 2'si benden alındı. Çünkü sert yapım çıkmış olduğu düşüncesince banka, dünyalık kullanmaya izin etti. Bunun arkası sıra ferdî güçlü vermedim, vermeme gerek kalmadı.

O devre denli güçlü verdim. Vermesem ‘Beşiktaş'a güvenmedin mi?' diyeceklerdi. Bir de bina mevzusu var. Denetleme Kurulu tutanağı yazdı, sözleşmenin altında Fikret Orman'ın imzası var, ifa emirinin altında Fikret Orman'ın imzası var. Benimle ne alakası mevcut bunun. Hazırlanmış bulunan raporda kimsenin arka yeti aramamasını istirham ediyorum. İlk kalıp rastgele devir Beşiktaş'ta olmuştur, bundan sonradan dört başı mamur kulüplerde bu olacak. Rapor okunurken KVKK gereği adlar söylenmedi” dedi. Çebi akıbet şekilde SPK ile ilgilendiren mevzuat bulunduğunu ve ari teftiş tutanağının gerektiği devir müstelzim bölgelere verileceğini de laflarına ekledi.

Bozhan Memiş - Uygar Aydın


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler