USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Ahmet Nur Çebi: 'Bu açıklamalar Murat Sancak’a yakışmamıştır'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın icra ettiği açıklamalara ilişkin, “Elinde doküman ve bilim var ise savcılığa versin. FETÖ'cü iddiası ehemmiyetli birlikte suçlamadır. Ayrıca Şenol Güneş dair icra ettiği akıllıca sıfır

Ahmet Nur Çebi: 'Bu açıklamalar Murat Sancak’a yakışmamıştır'
16-02-2022 17:50
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, gündeme bağlı matbuat personellerinin sorularını yanıtladı. İlk kendisine Adana Demirspor deplasmanında yaşanmış olan ve Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın maçın peşi esna meydana getirdiği açıklamalarla dayalı mütekellim Ahmet Nur Çebi, “Adana Demirspor topluluğu ve Beşiktaş topluluğu özdeşlemiş dü camiadır. Bugüne genişliğinde dostlukları en yukarı kurda muammer camialardır. Beşiktaş tribünlerinde atkıları, taraftarımız kabilinden takılı eşsiz camialardan biridir. Sezon başlangıcında kılıç 65 adım sıcakta, onların tabiriyle ‘Güneşe mermi sıktıkları anlarda' takımımızı pik gönderdik. O günden bugüne ne evet da bu duruma geldik? Maçtan müşterek çağ ilk içtimai medyadaki tatsız, tuzsuz konuşmalar, yazışmalar oldu, bunların nedeni nedir? Birilerinin kafalarında bambaşka müşterek şeyler mi var? Beşiktaş ne dokunca vermiş? Başkan Murat Sancak'ın bunları benimle paylaşmasını istirham ediyorum.

Beşiktaş iri lokmadır, Türkiye Cumhuriyeti'nden henüz ilk müesses müşterek kulüptür. Kendimize meydana getirilen yanlışlara hürmet çerçevesinde karşılık vermeyi fariza biliyoruz. Herkes kabilinden müstehap dinç müşterek kalecimiz var. Nasıl olmaktadır da kafasına mülk atılıyor oradan? Bunu ne Adana Demirspor taraftarı yapıyor? Hangi mantıkla yapıyor? Sanki müşterek obje kurmaca kabil hissettim. Murat Sancak reis ile protokolde karşılaşma seyrediyoruz. Birden bire önümüzde göstergeç kırdı. Devlet büyüklerinin bulunduğu yerde televizyonlar bölgelere vuruluyor. 6.5 yıl ikinci başkan, 2.5 yıl de riyaset hayatımda indinde karşılaşma izlediğim başkanlara hakeza müşterek nezaketsizliğim olmadı. Bu hareketlerin peşi esna stattan çıkarken taraftarlarınız bizlere reaksiyon gösterip ağıza alınmayacak küfürler etti. Bunlar size bakılırsa akıntı ederler. Beşiktaş başkanı kendisine sıkıntı duyduğumu bildirmek istiyorum” açıklamasını yaptı.

“Elinde bilim mevcut ise savcılığa geçiş ettirmesini dileyiş ediyorum”

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın maçın peşi esna hakemler kendisince meydana getirdiği açıklamalara da yer veren Çebi, “Adana Demirspor Başkanı, hakemlerle dayalı karşılaşma başlamadan başlayan, maçta ve hemen sonra bitmeme fail müşterek şova döktü işi. Buna ne ister vardı. Anlamakta zorlanıyorum. Televizyon göstergeç gezerek, nice şeyi açıklama gereği sebep duydunuz? Kanal hat alışmak müşterek şovdur ve bu yaraşma almadı. Eğer planlıysa aşina olmak istiyorum. FETÖ diyorsunuz, hakemleri ilişkilendiriyorsunuz. Savcıları göreve çağırma ediyoruz. Elinde bilim mevcut ise savcılığa geçiş ettirmesi icap ettiğini de önemle dileyiş ediyorum. Elinde doküman varsa, en endamsız sürede yurttaş kendisine önemsediğimi belirtiyorum. Burası Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

“Şenol Hoca'yla dayalı açıklama yapması yaraşma almamıştır”

25 maçtır hakemler kendisince bazılarının birleştirme bulunduğunu anlatım ederek reaksiyon gösterdiklerini de laflarına ekleyen Ahmet Nur Çebi, “Bu süreçte Murat Sancak beyefendinin ağzını açmaması, elden Beşiktaş maçının peşi esna bunları gündeme getirmesi uyanıklık çekicidir. Adana Demirspor ile burada oynanan maçta bizim canımız yanmışken, atılmış gollerin gol olmamasına rağmen, hakkımızı ararken yanımızda durmayan Murat Sancak'ın 25 karşılaşma sonraları hakkını aramaya başlamasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bugün canınız yandıysa o çağ de hakemlerin Beşiktaş'ın hakkını yediğini söyleyerek başlasaydınız. ‘Hakemler vebal yapabilir, yapmıştır, yapacaktır. Bu sporun güzelliği içindedir' sanarak İstanbul'daki maçtan sonraları demeç verdi.

Pazartesi haset de hakemler FETÖ'cü oldular. Ondan ilk değillermiş. enteresan müşterek obje henüz var. Hızını alamıyor başkan, Şenol Güneş ile dayalı ‘Önümüzdeki vakit Beşiktaş'ta' sanarak açıklama yapıyor. Murat Sancak'ın Beşiktaş'ta henüz ilk idarecilik yaptığını hatırlamıyorum. Yönetim sözcüsü rolü yaptığını da hatırlamıyorum. Beşiktaş'ı ilişik müşterek konuda, Şenol Güneş'in imza attığına ilişikli açıklama yapması ve bunun iri müşterek asılsız olması yaraşma almadı. Şenol Güneş altın müşterek hoca.

Önder Hoca ile bitmeme edeceğimizi de söyledik. Murat Sancak'ın bunu sebep yaptığını açıklamasını istiyorum. Bunun gerekçesini aşina olmak istiyorum. Sanıyorum ki Türk ayak topu tarihinde henüz ilk müşterek pakt başkanı, bambaşka müşterek kulübün beceri direktörüyle dayalı açıklama yapmamıştı. Ben saydam olacağını söyledim. Şenol Hoca'yla bugüne genişliğinde 1 lafız konuşulmadı. Neden bunlar yapılıyor, benim hocam mevcut ve kendisiyle yola bitmeme edeceğim. Hocamın almış bulunduğu karşılaşma kararı değerlendirmelerini de akıllıcasına bulmuyorum. Yola bitmeme edeceğiz. Şenol Hoca ile dayalı telefonda bile tek barışma yapılmamıştır. Bu açıklama Murat Sancak'a yakışmamıştır. Bundan sonraları hocam ile dayalı kimsenin konuşmasını istemiyorum. Yalan anlatmaya bitmeme edilmesine izin etmeyeceğim” niteleyerek tepkisini gösterdi.

“Şu anne genişliğinde Şenol Hoca'yla emek vermeyi düşünmedim”

Mayıs ayında intihap bulunduğunu da hatırlatan Ahmet Nur Çebi, “Seçimde buraya ki gelecek, elbette olacak hiçbiri mahsus değil. Koca müşterek vakit var. Kırılganlıkla sıkıntılarla vakit geçiyor. Şu anne genişliğinde Şenol Hoca ile emek vermeyi düşünmedim, görüşmedim ve rastgele müşterek kontrat de yoktur. Bundan sonrası düşüncesince de planım yok. Hoca kıymetlidir ama ego lider Hocam ile yola bitmeme ediyorum. Önümüzdeki vakit düşüncesince de gündemimde Şenol Hoca yok. Ben defaatle bunlara karşılık özgülemek mecburiyetinde kaldım. Belki sarıklı da karşılık verecektir. Hocamız gitti, kılıç de enfrastrüktür hocamızı göreve getirdik. 1.5 ay olmuş. Beşiktaş'a dokunca özgülemek isteyenlerin bu biçimde yıprattığından şüphem yok” dedi.

Hakem hataları mevzusuna da gene yer veren Çebi, “Hakem hataları başka. Hata yapabilirler. Bunların gerisinde FETÖ mevcut eyitmek başka. Bu boyut devlete, devletin bekasına uzanıyor” sanarak konuştu.

“4-5 pare aktör alabiliriz”

Transferle dayalı kendisine da mütekellim Çebi, “Artık Türk futbolundaki krizi çoğumuz almak zorundayız. Bu saatten sonraları enfrastrüktür ağırlıklı henüz hesaplı bütçelerle, bonservis kazanarak müşterek yöntem gerisinde olmak zorundayız. Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan oynayan akıbet takımdık. Bunu kullanmak istememiz zımnında fiyatlı futbolculara yöneldik. Altyapıdan gelenlere arazi vereceğiz. Rıdvan, Ersin, Kerem, Serdar Saatçı, Emirhan ile bunu gösteriyoruz. 6-7 pare futbolcumuzu sahaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunların doğacak vakit yenileriyle bu arada henüz ön planda olacaklarını düşünüyorum. Sezon böylece erdemli ücretler meydan oyuncularımızın sözleşmeleri sona erecek. Bizim düşündüğümüz fiyatlarla anlaşırsak yola bitmeme ederiz. Aksi halde 4-5 pare aktör alacağız” dedi.

Burak Yılmaz ile dayalı suali da yanıt veren Çebi, “Burak ile dayalı müşterek tasarrufumuz yok. lider Hoca ile bitmeme ediyoruz. Olağanüstü şeyler olmazsa, dinç müşterek takımla yola bitmeme etmeyi düşünüyorum. Seçime girer ve kazanırsam ki anlaşılan seçime gireceğim, kılıç altyapıdan hocamızla barışma yaptık, bu hocamızla üşüşmek istiyoruz. İnsanlara ‘Önümüzdeki vakit Şenol Hoca ağzıyla kuş tutsa bu takımda olamaz' mı dedirtmek istiyorsunuz? Şu anne genişliğinde Şenol Hoca'yla anlaşmam bahis konusu değil. Şenol Hoca'nın yıpratılmasında ve toplumun yıpratılmasında bambaşka şeyler bulunduğunu düşünüyorum. Hocamızın motivasyonunu kıranlar hakeza bitmeme etmiş bulunduğu sürece elbette olacak bilmiyorum. Eleştirilebilir ama ‘Önder Hoca gidecek, bu gelecek' eyitmek bambaşka niyetler bulunduğunu düşündürüyor" açıklamasını yaptı.

“Cenk isterse onu kucaklarız”

Pjanic, Batshuayi ve sözleşmesi sona erecek oyuncuların indinde Cenk Tosun ile dayalı suali da yanıt veren Ahmet Nur Çebi, “Bu sorular eleştiri sorular. Bunları konuşmam akıllıcasına değil. Herkesin lige mütekâsif olmasını istiyorum ve hepsiyle yola sürdürmek isterim. Ancak oyuncuların ücretlerini kılıç belirlersek. Kabul ederlerse bitmeme edeceğiz, yok ise vedalaşacağız. Cenk Tosun şu an bambaşka müşterek takımın futbolcusu. Yorum yapmam hem onun bununla birlikte benim açımdan akıllıcasına olmaz. Bittiği devir İstanbul'da korkmak isterse kucaklayacağız onu. Tekrar art gelmesini dilek ediyorum” dedi.

Beşiktaş'ın haklarını koruduğunun da altını çizen Çebi, “Benim haklarımızı korumadığım söyleniyor. Hakemlerle dayalı kişilerle temaslarda bunuyorum. Adana Demirspor maçındaki vakalara bakıp 'Sen Beşiktaş'ın hakkını korumuyorsun' deniyor. mühim şeyleri konuşmazsak, baş döndürücü değersiz oluruz. Ben yaşama hakeza bakıyorum” sanarak konuştu.

Son kendisine seçime bağlı mütekellim Çebi, “Seçime 3 ay var. Bu, etraflıca müşterek süre. Benim hazırlanmam müstelzim müşterek proses bulunduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlar çıkarlarını bildirmek isteyeceklerdir. Ben 9 yıldır Beşiktaş'ın içindeyim. Ya ‘evet ya hayır' diyecekler. Takdir onların” niteleyerek laflarını tamamladı.

Bozhan Memiş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler