USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB'den salgında 4. dalavere uyarısı

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Von der Leyen, toy yüz koronavirüs salgınında 4'üncü dalganın başladığını belirterek, döllenme döneminin henüz da hızlandırılması icap ettiğini söyledi.

AB'den salgında 4. dalavere uyarısı
25-11-2021 16:49
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, toplumsal iletişim araçları hesabından, acemi sima koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki akıbet gidişat ve ilkah üzerine açıklamalarda bulundu.

Kovid-19'a dirlik aşılmanın Avrupa'da binlerce yaşamı kurtardığına ayraç fail von der Leyen, "Yeni ortak dalavere bizi vuruyor ve bundan dolayı aşılamayı şimdi da hızlandırmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Von der Leyen, halihazırda AB devletlerinde kifayetli oranda telkih olduğuna dikkati çekerek, bu hafta bitiminde unsur devletlere bütün 1 bilyon düze telkih tasdik edilmiş olacağını anlattı.

Aşı bulunan insanların bağışıklığının korunması icap ettiğini kail von der Leyen, "Başlangıçtaki ilkah üstünden 6 ay geçtikten sonradan anımsatma dozu yaptırmalısınız." değerlendirmesinde bulundu.

Von der Leyen, AB kuruluşlarının topu topu yetişkinler düşüncesince anımsatma aşısı önerdiğini belirterek, üçüncü dozların şimdi efdal ölçüde dulda sağlayacağını, hastaneye yatışları ve ölümleri önleyeceğini tabir etti.

Aşılanmayanların şimdi efdal riziko taşıdığını özetleyen von der Leyen, "AB'deki yetişkinlerin dörtte bir tanesi hala kusursuz yerine aşılanmadı. Daha çok insanı telkih olmaya inandırma etmeliyiz." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler