USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB'den Rus Wagner Gruba müteveccih yaptırım

Avrupa Birliği (AB), Rus yüklü askerler yerine aşina Wagner Grubunu amaç meydan yaptırımlar uygulayacağını duyurdu.

AB'den Rus Wagner Gruba müteveccih yaptırım
13-12-2021 18:15
13-12-2021 18:16
Brüksel

Avrupa Birliği (AB) Konseyinden meydana getirilen kayıtlı açıklamada, yaptırımın Rusya merkezli Wagner Grubunun beraberinde irtibatlı 8 eş ve 3 kuruluşu gaye almış olduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere arsa verildi:

"Wagner Grubu, sertliği körüklemek, katıksız kaynakları yağma etmek ve arsıulusal insanoğlu hakları hukuku da engelleme peyda etmek kabilinden arsıulusal hukuku ihlal ederek sivilleri oynatmak düşüncesince hususi askeri ajanlar topladı, eğitti ve dünyanın ciharıyek tarafındaki arbede bölgelerine gönderdi."

AB çeşidinden listelenen insanların Libya, Suriye, Ukrayna, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Amerika engelleme peyda etmek kabilinden çalışkanlık gösterdikleri birtakım devletlerde işkence, yargısız, çelimsiz yoldan yahut tadı infazlar ile öldürmeler engelleme peyda etmek kabilinden ağır insanoğlu hakları ihlallerine karıştıklarının belirtildiği açıklamada, Wagner'in tesirini Sahel sahasına de yaymış olduğu anlatım edildi.

Grubun AB düşüncesince de birlikte yıldırma sunma ettiğinin vurgulandığı açıklamada, yaptırımların AB Küresel İnsan Hakları Rejimi, Libya ve Suriye'deki durumla ilişik bulunan diyetler ve Ukrayna'nın arsa bütünlüğüne röfle düşüren eylemlere müteveccih müeyyide diyetleri peyda etmek kabilinden 4 anne başlığı ihtiva ettiği aktarıldı.

Listede aziz fertler ve kuruluşlar, AB'deki varlıklarının dondurulması ve AB'ye yolculuk yasağına sunulan kalacak. Ayrıca AB'den bu eş ve kuruluşlara müteveccih aracısız ve endirekt yollardan kaynak aktarımı yapılamayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler