USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'den Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek

Gürcistan'da resmi temaslarda mevcut ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine verdiği desteğin sarsılmaz bulunduğunu söyledi.

ABD'den Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek
18-10-2021 16:44
Tiflis

Austin, resmi temaslarda mevcut kazanmak kıl payı geldiği Tiflis'te, Gürcistan Savunma Bakanı Juanşer Burçuladze kabilinden resmi törenle karşılandı. İki bakan, henüz sonraları birlikte görüştü.

Basına mestur görüşmelerin peşi sıra dü bakan, ABD-Gürcistan ciddi ortaklığını niteliksel kendisine toy hissedar düzeye taşıyacak, Gürcistan'ın defans imkanlarını güçlendirecek ve Gürcistan Savunma Hazırlık Programına (GDRP) mebni hissedar memorandumu imzaladı.

İmza töreninden sonraları planlı eş matbuat toplantısında mütekellim Burçuladze, ABD'nin Gürcistan'ın ciddi ortağı bulunduğunu belirterek, "Güçlü hissedar ortaklık, hem ülkenin stabil gelişimine bununla beraber alanda sulh ve güvenliğin korunmasına yardım sağlamakta." dedi.

Burçuladze, düet görüşmede, bölgedeki gelişimleri ele aldıkları bilgisini paylaşarak, "ABD ve Gürcistan'ın başlangıç döndürücü uluslu tatbikatları ve Karadeniz Güvenlik Konsepti'nin uygulamada uygulanmasına müteveccih beklentiler üzerine konuştuk." ifadesini kullandı.

Rusya'nın Gürcistan'a müteveccih obstrüksiyon politikasını sürdürdüğü ve mevzuyla ilgilendiren Austin'e bilgelik verdiklerini aktaran Burçuladze, "İşgalin gelişigüzel çağ sürdüğünü görüşmede görüştük. Biz ati günlerde işgalin ayrımlı yöntemini görebiliriz, doğacak haftaya ihtimal siber saldırısını görebiliriz. Ülkemize erinç ayrışık metodlar kullanılıyor." diyerek konuştu.

ABD'nin, Gürcistan'ın NATO ile entegrasyonu sürecine çelimli dayanak noktası verici hissedar yurt olduğuna ayraç fail Burçuladze, dü yurt arasındaki ilişkilerin, on paralık bulunmadığı genişliğinde çelimli ve konkre biçimde gelişmeye bitmeme ettiğini söyledi.

"Burası bizim düşüncesince nazik ciddiyete eş hissedar bölge"

Austin de konuşmasında, Gürcistan'da bulunmaktan iri sevinme duyduğunu, ABD kendisine bu ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğine konkre dayanak noktası verdiklerini vurguladı.

ABD Savunma Bakanı, "Kişisel kendisine burada kazanmak istedim zira ABD Birleşik Devletleri, Gürcistan'a çelimli ve ciddi hissedar eş kendisine başlangıç döndürücü bedel veriyor. Gürcistan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiğimiz dayanak noktası sarsılmaz." dedi.

ABD'nin yardımı ile 3 sene evvel Gürcistan ordusunun tedbir programının başlatıldığını ve bu senenin böylece da sona ereceğini aktaran Austin, çağ imzalanan memorandumla bu yönde toy zamanın başlayacağını belirtti.

Austin, şu biçimde bitmeme etti:

"Bugün, Gürcistan Savunma Bakanı ile Gürcistan'ın savunmasını ve caydırıcılığını güçlendirmeye müteveccih hissedar girişimi duyurmaktan nefis izzeti duyuyorum. Bu girişim, hissedar taraftan ABD Savunma Bakanlığının, öteki taraftan Gürcistan Savunma Bakanlığı ile Gürcistan Savunma Kuvvetleri arasındaki iş birliğinin merkezinde arazi alacaktır."

ABD düşüncesince Gürcistan'ın sonuç aşama iri ehemmiyet taşıdığının altını çizen Austin, "Gürcistan'a yaptığım ziyaret, ortaklığın garanti dibine alınmasına ve tanınmasına misyon ediyor. Burası bizim düşüncesince nazik ciddiyete eş hissedar bölge. Çıkarımız var, eş değerlerimiz var, asayiş dalında iş birliğini bitmeme etmek düşüncesince nice punt görüyoruz." diyerek konuştu.

"Rusya'nın hürmet göstermesi icap ettiğini beyan etmek isterim"

Austin, hissedar gazetecinin, Rusya'nın sön zamanlarda gündeme getirmiş olduğu Türkiye, İran ve Güney Kafkasya ülkelerinden Gürcistan, Azerbaycan ile Ermenistan'ı kapsayacak 3+3 biçiminde toy hissedar mütalaa formatının oluşturulmasına bağlı sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"3+3 formatına gelince, teklifle ilgilendiren kendisine rastgele hissedar toy platformdan bahsetmeden evvel Gürcistan topraklarının yüzdelik 20'sini obstrüksiyon fail Rusya'nın 2008 mütareke anlaşmasına (Gürcistan ile Rusya'nın 2008'de imzaladığı mütareke anlaşması) hürmet göstermesi icap ettiğini beyan etmek isterim."

Austin Tiflis ziyareti kapsamında, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ile de hissedar araya gelecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler