USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

ABD'de Türk profesör, Kovid-19’un hepsi varyantlarına hakkında can alıcı otama yöntemi geliştirdi

Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde başlangıç araştırman Prof. Dr. Derya Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisini kullandıkları acemi otama yöntemi üstündeki çalışmalarında ehemmiyetli adım kaydettiklerini bildirdi.

ABD'de Türk profesör, Kovid-19’un hepsi varyantlarına hakkında can alıcı otama yöntemi geliştirdi
26-01-2022 11:29
New York

ABD'nin Connecticut eyaletindeki Jackson Laboratuvarı Enstitüsünde başlangıç araştırman adına fariza karşılayıcı Prof. Dr. Derya Unutmaz, Kovid-19’un tamamı varyantlarına dirlik çarpıcı olabilecek toy otama yöntemi üstünde bitirdikleri çalışmalarda ehemmiyetli etap kaydettiklerini söyledi.

30 senedir muafiyet bilimi uzmanı adına etkin Unutmaz, sentetik biyoloji teknolojisi kullanarak geliştirdikleri formül dirlik AA muhabirine bilgelik verdi.

Kovid-19’un varyantlarının bedenin geliştirdiği antikorlardan kaçabildiğini, bu yüzden aşılarını bütünleyen insanların fark virüse yakalandığını tamlayan Unutmaz, şu anda dünyada tesirini sürdüren omicron varyantının bunun son şekilde örneği bulunduğunu kaydetti.

Unutmaz, kadrosuyla beraberce “Bütün varyantlara dirlik çarpıcı olabilecek beraberinde muafiyet sistemi geliştirebilir miyiz” sorusuyla yola çıktıklarını vurgulayarak, etraflıca süredir üstünde çalışmış oldukları toy formül dirlik gelinen yeri şu halde açıkladı:

“Bunu çelimsiz müddet ilkin başardık. Nasıl beraberinde otama yöntemi? Aslında sentetik biyoloji teknolojisini kullandık burada. Virüsün yüzeyinde başak proteini dediğimiz çıkıntılar var, bunlar virüsün anahtarları. Bunları kullanarak virüs, hücrenin yüzeyindeki kilide bağlanıyor ve onu açarak cezaevi giriyor. Ondan sonradan özlük proteinlerini üretiyor, kopyalarını yaparak bambaşka hücrelere yayıyor. Bu Omicron’da başlangıç döndürücü şimdi encam noktada zira o anahtarı o denli güzel değiştirmiş ki kilide başlangıç döndürücü şimdi güzel bağlanabiliyor, ayrımsız sürede da antikorlardan da kaçabiliyor. Bizim geliştirdiğimiz formül esasta virüsü tuzağa düşürmek. Bunu nite yapıyoruz? Bu hücrenin yüzeyindeki kilidi aldık, sentetik biyoloji ile beraberinde özdek durumuna getirdik. Virüs bunu görür görmez güya hücrenin kilidine bağlanıyor zannediyor, ona bağlandığı düşüncesince de beraberinde yerde nötralize oluyor, şu demek oluyor ki bloklanıyor, hücrenin içerisine giremiyor.”

Kovid-19’un tek varyantının bu yöntemden kaçamadığını tamlayan Unutmaz, virüs kendini geliştirdikçe bu sentetik kilide şimdi da güzel bağlandığını, bu yüzden bitirdikleri çalışmanın gelecekte ortaya çıkabilecek varyantlara dirlik da çarpıcı beraberinde formül olacağını aktardı.

“Virüsün bambaşka hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz”

Unutmaz, göze yüzeyindeki kilidin özdek durumuna getirilmesinin yanı esna geliştirdikleri ikinci beraberinde defans mekanizması dirlik da şunları kaydetti:

“Bu da esasta bizim içimizdeki muafiyet ordusuna, içimizde virüse enfekte bulunan hücreleri göstermek. Biraz silahlara da benzetebiliriz bunu, şu demek oluyor ki düşmanı, enfekte ergin hücreyi lazerle yaftalamak gibi, elbette basite indirgeyerek anlatıyorum. Aynı sürede geri planda T hücresi dediğimiz muafiyet sisteminin acı nişancıları var. Bunlara ne hücrenin süresince virüs bulunduğunu işaretlemek gerekiyor. Bizim ürettiğimiz sentetik molekülün ikinci tarafı da bunu gerçekleştiriyor."

Sentetik moleküllerin T hücrelerine enfekte ergin virüslü hücreleri göstererek bulunmayan etmede asistan bulunduğunu anlatım fail Unutmaz, “Bu sayede virüsün üremesini de, şu demek oluyor ki bambaşka hücrelere yayılmasını da önlemiş oluyoruz.” dedi.

Unutmaz, bunun virüsün kaçamayacağı halde geliştirilen beraberinde formül olduğuna dikkati çekerek, bu teknolojik metodun toy çıkan virüslere dirlik da geliştirilip kullanılabileceğini söyledi.

“Şu anne denli yayınlanan reaksiyonlar başlangıç döndürücü pozitif”

Yaklaşık beraberinde senedir beraberinde öngörüyle başladıkları bu formül üstünde çalıştıklarını aktaran Unutmaz, sentetik biyoloji bölümü bulunan hücreleri programlamada laboratuvar süresince başlangıç döndürücü güzel neticeler elde ettiklerini, bundan ahir evrelerin ise efsanevi ve insanoğlu denemeleri bulunduğunu belirtti.

Unutmaz, “Hayvan çalışmalarını yaza denli bitirebileceğimizi düşünüyoruz, ihtimal az buçuk şimdi erken, şayet çabuk ilerleyebilirsek. Ondan sonradan gine çabuk beraberinde halde insanoğlu çalışmalarına başlayıp ihtimal sene sonuna denli bu otama yolunu netleştirmiş oluruz.” halinde konuştu.

Çalışmalarda gelinen noktanın çıkarlarını başlangıç döndürücü heyecanlandırdığını tamlayan Unutmaz, ön yayını meydana getirilen çalışmaya İlim adamlarından mevrut geçmiş tepkilerin de başlangıç döndürücü müspet ve cesaretlendirici bulunduğunu anlatım etti.

Unutmaz, “Aslında 2 senedir Kovid-19 ilişkin güvenilmez icraat yapılıyor. Bu süreçte hakeza beraberinde yöntemi geliştirebilmiş kazanmak elbette ki bizlere başlangıç döndürücü büyüklük veriyor. Başkalarının aklına ya gelmedi ve ya başaramadılar. Bu elbette ehemmiyetli değil, ehemmiyetli bulunan bizim insanlığa beraberinde yararımız olması. Şu anne denli yayınlanan reaksiyonlar başlangıç döndürücü pozitif.” dedi.

“Omicron ile pandeminin ehemmiyetli beraberinde kısmının biteceğini düşünüyorum”

Kovid-19’a dirlik mevcut bu yöntemin geçmiş olduğuna ayraç fail Unutmaz, ayrımsız sürede epeydir üstünde çalışmış oldukları dokunmabana immoterapisinden esin aldıklarını, bu konsepti virüse enfekte ergin hücrelere uyarlanmış ettikleri bilgisini paylaştı.

Unutmaz, bu çalışmalara, birisi Türkiye’de canlı dü muafiyet bilimi uzmanı Türk doktorun da dayanaklık etmek verdiğini belirterek “Bugüne denli yanıma mevrut en güzel İlim insanları, öğrenciler her daim Türklerden çıktı, başta yenilikçi çalışmalara dayanaklık etmek vermiş olmaları beni başlangıç döndürücü bahtiyar ediyor.” sanarak konuştu.

Türkiye’de de biyoteknolojinin geliştiğini ve gelecekte çalışmaların beraberinde tarafını ihtimal orada yapabileceklerini de vurgulayan Unutmaz, Kovid-19 salgını dair şunları kaydetti:

“Çok sıkıca beraberinde süreçten geçtik, az şimdi 2 sene oldu, biz başlangıç döndürücü yorgunuz ancak insanoğlu banko umutsuzluğa kapılmasınlar. Omicron ile pandeminin ehemmiyetli beraberinde kısmının biteceğini düşünüyorum. Bu geliştirdiğimiz yöntemlerle de gelecekte olabilecek varyantlara dirlik savunmamızı apiko bir duruma getireceğiz. Sonuçta adamlık ve İlim kazanacak, akıl etmesin insanlar.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler