USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Haines: Rusya, Ukrayna'da uzatılmış harbe hazırlanıyor

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Avril Haines, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donbas'taki çatışmaların da ötesinde Ukrayna'da "uzatılmış ortak savaşa" tedbir yaptığını belirtti.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Haines: Rusya, Ukrayna'da uzatılmış harbe hazırlanıyor
10-05-2022 19:07
Washington DC

ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesinde planlı "Dünya Genelindeki Tehditler" oturumuna eklenmiş olan ABD İstihbarat Topluluğunun ortak numaralı adı Haines, Ukrayna savaşıyla ait değerlendirmelerde bulundu.

BM: Ukrayna'da baş döndürücü sayıda okul, sayrılarevi ve tapınak dokunca gördüUkrayna: Rus ordusu 26 bin askerini kaybettiRusya Savunma Bakanlığı: Luhansk şehrinin yönetsel sınırlarına ulaştık

Haines, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'da ne gerçekleştirmek istediğiyle ait soruya cevap verirken, "Ruslar orada (Donbas'ta) kalburüstü olsalar fark bu boyut mücadelesi sona erdirmeyecek. Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'da Donbas'ın da ötesinde amaçlarına iktiran etmek düşüncesince uzatılmış ortak harbe tedarik yaptığını değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Haines, Rusya'nın baştaki askeri hedeflerine ulaşamadığını, bu nedenle mihrak noktasını Kiev'den Donbas sahasına kaydırdığını belirterek, "Önümüzdeki 1-2 ay baş döndürücü belirleyici olacak, Ruslar da askeri çabalarını Donbas sahasında artıracak. Putin'in ciddi hedefleri mahsus değişmedi." dedi.