USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD, semt vatanlarını Azerbaycan ile Ermenistan ateşkesi düşüncesince etkilerini kullanmaya çağırdı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların durdurulması düşüncesince özellikle Rusya iktisap etmek üzere, semt ülkelerine çevre üstünde olumlu etkilerini kullanımı çağrısında bulundu.

ABD, semt vatanlarını Azerbaycan ile Ermenistan ateşkesi düşüncesince etkilerini kullanmaya çağırdı
14-09-2022 02:02
Washington DC

Günlük matbuat toplantısında, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalara müteveccih değerlendirmelerde mevcut Price, taraflara saldırıları tevkif çağrısı yaptı.

Price, hem ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken aynı zamanda alanda ilgilendiren ABD diplomatlarının muhatapları ile görüşmeye bitmeme ettiğini söyledi.

İki yurt arasındaki çatışmaların ne tarafların ne de bölgedeki tek ülkenin menfaatine bulunduğunu kaydeden Price, "Bölgedeki tamamı ülkeleri, etkilerini etkisiz namına kullanmaya çağırıyoruz." dedi.

Rusya'nın hem Azerbaycan aynı zamanda Ermenistan üstünde ehemmiyetli müşterek etkiye ehil olduğuna dikkati çekici Price, Rusya'yı, bu tesirini çatışmaların durdurulması ve Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki tansiyonun düşürülmesi düşüncesince kullanmaya çağırdıklarını belirtti.

AA muhabirinin, "Ermenistan, Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütünü müdahaleye çağırdı. ABD'nin bu konudaki tepkisi nedir" sorusuna ise Price, "Tüm ülkeler, etkilerini çatışmaların durdurulması ve tansiyonun düşürülmesi hakkında uyuşma getirmek düşüncesince müspet müşterek halde kullanmalı. Tabi ecnebi güçleri çatışmanın müşterek bölümüne dayanaklık etmek hasretmek az daha atıf etmenin buna nite yardım sağlayacağını tahmin etmek zor." cevabını verdi.

İsrail'in Ebu Akile raporu

İsrail'in, Batı Şeria'da İsrail güçlerince maktul Filistin menşeli Amerikalı gazeteci Şirin Ebu Akile'nin ölümüne müteveccih şümullü incelemesini tamamladığını hatırlatan Price, İsrail soruşturmasının da ABD'nin meydana getirdiği tetkik ile benzeri bulgular belirleme ettiğini dile getirdi.

Price, İsrail incelemesinde de Ebu Akile'nin, İsrail ordusunun attığı kurşun ile öldürüldüğünün ortaya konulduğunu kaydetti.

Sözcü Price, "İsrail engelleme tamamı devletlerin sivilleri dayanaklık etmek olmak düşüncesince müstelzim her şeyi yapmasının ehemmiyetli bulunduğunu baştan sona söyledik. Elbette ki matbuat çalışanları da sivildir ve katiyen amaç alınmamalılar. İsrail soruşturması da bire müşterek ABD Güvenlik Koordinatörünün incelemesi kabil o vakada rastgele müşterek amaç olduğuna değgin delil bulamadı ve İsrail ile siyaset ve uygulamalarının evcil durumunda yürütme edilmiş olduğu üstüne matematik verebilirliğin önemini konuşmaya bitmeme ediyoruz." sanarak konuştu.

Hesap verebilirlikle ilgilendiren ısrarlı sorular hakkında Price, ABD'nin matematik verebilirlikten kasıtlarının cezai müşterek iş olmadığını belirterek, "Hem ABD incelemesinde hem İsrail soruşturmasında burada (Akile'nin) şuurlu müşterek halde öldürüldüğüne değgin delil yok." laflarını gider etti.

Price, vurguladıkları noktanın, İsrail'in özlük muamele ve uygulamalarının muhasebesinin hesabını gerçekleştirmek bulunduğunu savundu.

İsrail ordusu, 5 Eylül Pazartesi günü, Ebu Akile'nin öldürülmesiyle sonuçlanan vakaya bağlı soruşturmasının sonuncu raporunu yayımlamıştı.

Ebu Akile'nin, "yanlışlıkla İsrail ordusunun ateşiyle maktul olma olasılığının erdemli olduğu" vurgulanan raporda, şu ifadelere arazi verilmişti:

"Özel müşterek fariza gücü kabilinden düzenlenen müşterek branş film film soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Sayın Ebu Akile'yi vuran silahın kaynağını stabil namına belirlemenin beklenen bulunmadığı görülüyor. Ancak, Ebu Akile'nin, İsrail ordusu askerlerine dirimsel muhatara bildirme fail her otlak ateşi açıldığı müşterek arbede sırasında, Filistinli silahlı şahıslar namına tanımlanan şüphelileri amaç meydan İsrail ordusunun ateşiyle bilmeyerek maktul olma olasılığı yüksektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler