USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

AB, uzaydaki yarışa 6 bilyon avroluk projeyle engelleme olacağını duyurdu

Avrupa Birliği, iç iletişimin güvenliğini getirmek düşüncesince 6 bilyon ekü mesabesinde "alçak arazi yörüngesi" uydu sistemi projesini açıkladı.

AB, uzaydaki yarışa 6 bilyon avroluk projeyle engelleme olacağını duyurdu
15-02-2022 20:03
Brüksel

Komisyondan meydana getirilen açıklamada, projenin 2,4 milyarının AB bütçesinden, kalanının AB ülkelerinden karşılanacağı belirtildi.

6 bilyon ekü tutarındaki projenin, AB ülkelerinin evren çapında güvenli, akıllıca değerli uydu uz iletişim hizmetlerine kesintisiz, etraflıca vadeli muvasala sağlamayı hedeflediği, unsur devletlerin güvenliği ve savunması düşüncesince mukteza bulunan ciddi altyapının korunmasına ve nezaretine katkıda bulunacağı tabir edildi.

Böylece AB'nin Afrika ve Kuzey Kutbu iktisap etmek az daha Birlik düşüncesince önemli ciddiyete erbap bölgelerle de okunabilen bağlantısının sağlanabileceği bilgisi paylaşıldı.

Projenin başka ayağının da gök trafiği yönetimine ayrılmış bulunduğu kaydedildi.

Bu bölgede en önde mevrut yatırımcının ABD'li gök mekiği ve füze üreticisi SpaceX'in kurucusu Elon Musk bulunduğu biliniyor.

Öte taraftan Komisyon, defans muayeneleri ve yetenek ihya projeleri düşüncesince sene sonu bakımından Avrupa Savunma Fonu'ndan 1,9 bilyon harcanacağını duyurdu. Bu planların 10-11 Mart'ta Fransa'da düzenlenecek gayriresmi doruk toplantısında ele alınacağı belirtildi.

"AB, teknolojik üstünlüğünü korumalıdır"

Açıklamada, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in şu görüşlerine arazi verildi:

"Derinleşen jeopolitik rakiplik zarfında AB, teknolojik üstünlüğünü korumalıdır. Bunu gelenekselden hibrite, siberden ve uzaya denli aşırı ayrışık tehditleri ele alarak yapabilir. Ortak geliştirme, kuma tedbir ve ihracata müteveccih kuma birlikte yaklaşım kanalıyla mukteza ölçeği oluşturabilir. Avrupa defans sektörü, AB vatandaşlarının güvenliğini sağlamanın yanında konuşu toparlanmaya da katkıda bulunabilir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler