USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

6 yaşından bu yana kaykayın üstünden inmiyor

Kaykayla 6 yaşlarında tanışan ve yakaladığı başarılarla dikkati çekici 17 yaşındaki İzmirli Berke Dikişçioğlu, "Kaykay toplumsal hayatıma, öz güvenime, dışarıda bana aşırı bir tomar nesne kattı. Şu anda tamamı arkadaşlıklarım kaykay üstünden kurulu." dedi.

6 yaşından bu yana kaykayın üstünden inmiyor
01-10-2021 11:51
İzmir

Kaykayla 6 yaşlarında tanışan Berke Dikişçioğlu, 2017'de 13 yaşlarında bulunmasına karşın pro kategorisinde savaşım etmiş olduğu Türkiye Kaykay Şampiyonası'nda ikinciliği elde etti. 2018'de 30 Ağustos Zafer Bayram Şampiyonası'nda umumi klasmanda birinciliğe vasıl 17 yaşındaki Berke Dikişçioğlu, kariyerine bitmeme ediyor.

Berke Dikişçioğlu, AA muhabirine, kaykayla 6 yaşlarında tanıştığını söyledi.

Evlerinin uğrunda birisinin kaykay yaptığını gördüğünün ve kendisinin de nazarıitibar duyduğunu kaydeden Berke Dikişçioğlu, şöyleki konuştu:

"Arkadaşımın kaykayı havada çevirdiğini, hareketler yaptığını gördüm. O anda kaykay ika umudu ve tutkusu geldi. Sonra anneme gidip, kaykay kabul etmek istediğimi söyledim ve kaykay aldı. Böyle gelişmeye başladı. Annem önce ilkin 'kaykay kabul etme oğlum, düşersin, birlikte yerlerini kırarsın.' dedi lakin ego annemden bunun birlikte spor bulunduğunu ve tekâmül kaydedebileceğimi söyledim. O da buna hürmet gösterdi ve kaykay aldık."

"Hayatım kaykay üstüne kurulu"

Berke Dikişçioğlu, kaykay sporuyla ilgilenmese elan ayrımlı bir tanesi olabileceğini belirterek, "Biraz elan oyunlarla ait bir tanesi olurdum, bunun farkındayım. Kaykay, toplumsal hayatıma, öz güvenime, dışarıda bana aşırı birlikte tomar nesne kattı. Şu anda kâffesi arkadaşlıklarım kaykay üstünden kurulu. Hayatım kaykay üstüne oturmuş ve kaykay sporcusu olduğum düşüncesince aşırı mutluyum." diyerek konuştu.

Türkiye'de kaykay sporunun geliştiğini aktaran Berke Dikişçioğlu, ailelerin de çocuklarına kaykay alıp parklara götürdüğünü dile getirdi.

Kaykayın bundan böyle reklam yüzü ve beğenilme bulunan birlikte spor durumuna geldiğine ayraç fail Dikişçioğlu, bu sporun aşırı ahenkli ve ihtiraslı bulunduğunu vurguladı.

Kariyerine Red Bull sporcusu adına bitmeme edeceğini hatırlatan Berke Dikişçioğlu, "Red Bull ailesinde olduğum düşüncesince görkemli hissediyorum. Bu kaykay sporu düşüncesince birlikte ilk. 12 senedir kaykayın üstünde çalışma veriyorum. Bu emeği vermeye, gelişmeye bitmeme edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler