USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

3 aldatmaca firması TOGG düşüncesince düzentileme yapıyor

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, "Biz A'dan B'ye giderken sağlık de kabul etmek istiyoruz. Dolayısıyla bizim düşüncesince söz gelimi şu an üç pare düzen firması müşterek araya geldi. Bu mevzular üstünde çalışıyorlar." ded

3 aldatmaca firması TOGG düşüncesince düzentileme yapıyor
07-12-2021 18:09
İstanbul

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, akıllı maşa namına nitelendirdikleri arabanın çevresinde oluşan ekosistemde irtibatlı ve dörtköşe repertuvar yaşatacak analizör üstüne çalıştıklarını belirterek, "Bizim düşüncesince örneğin şu an üç parça hile firması birlikte araya geldi. Bu mevzular üstünde çalışıyorlar." dedi.

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) kabilinden planlı 12. Boğaziçi Zirvesi kapsamında, "Otomotiv Sektörünün Geleceği" mevzulu birlikte açık oturum gerçekleştirildi.

Karakaş, panelde icra ettiği konuşmada, dünyada dehşetli birlikte tahavvül yaşandığını ve dönüşümle bu arada fırsatların da ortaya çıktığını dile getirdi.

Bu fırsatların başta değişen teknolojinin gelişmesinden, içtimai dünyadaki gelişmelerden ve mega trendlerin tetiklemesiyle otomotivin hayat sahalarına dönüşmesinden kaynaklandığını aktaran Karakaş, "Biz çağ bundan sonradan değişen teknolojinin desteğiyle, irtibatlı araçlarla, özerk araçlarla, otomobilin kullanımına odaklanmayacak olursak evimizde, ofisimizde neler yapabilirsek arabada onları yapabiliyor olacağız. Dolayısıyla ora birlikte hayat piyasası olacak. Böyle olunca da gene itibaren sıfırdan kurulan firmalar bizim kabil arabadan fazlasını hedefleyerek yola çıkıyorlar, kılıç de anca yaptık." ifadelerini kullandı.

Bir taraftan kurnaz birlikte aleti tanımlarken ve tasarlarken gayrı taraftan da bunun gerekseme duyacağı ve yaratacağı iş modelleriyle bu arada oluşacak birlikte ekosistemi geliştirmeye başladıklarını tamlayan Karakaş, "Biz 226'nın üstünde startup'la görüştük. Bunların içinden çeşitli görüşmelerden sonradan 24 tanesiyle 'Proof of Concept' yaptık. Nasıl alışılmış birlikte arabası tasarlıyorsak ayrımsız sürede yankı sisteminin de üstünde kurulacağı sistemi ayrımsız hassasiyetle geliştiriyoruz. Ve bunların içinde bu bahsettiğin 24'ün içinden 10 tanesiyle de el sıkıştık. Yani kılıç kurnaz cihazlarımızın beraberinde mobilite yankı sisteminin çekirdeğini oluşturacak yapıyı oluşturarak yola çıkıyor olacağız. Hatta ferdî hedefimiz, aracımızın, kurnaz cihazın lansmanından evvela ve hakeza birlikte uygulayım bilimi ürününü tüketicilere arz etmek ve uygulayım bilimi firması olduğumuzun da altını çizmek." dedi.

"Günümüzde elektrikli araçlara bağlı kaygılar çözgün durumda"

Gürcan Karakaş, elektrikli vesait gözetiminde önceki zamanlarda kullananların 3 kaygısı olduğunu belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Birincisi fiyatlı olması, ikincisi yükleme süresi baş döndürücü uzundu ve üçüncüsü menzili kısaydı. Günümüzde bunların bütünü çözgün durumda. Artık ulaşılabilir ve ahbapça yanmalı motorlu araçlarla paha rekabeti yapabilecek elektrikli vesait çıkmak mümkün. Özellikle lithium-ion NMC teknolojisi ile de bataryanızla 500 kilometre gidebilmek baş döndürücü rahat. Bugün bakmış olduğunuzda nice benzinli vasıtaların menzili hâlâ birlikte tomar değil. Farkı şu, önceki beniz yıldır etrafta süt istasyonlar yaygınlaştığı düşüncesince o sıkıntıyı hissetmiyoruz korku olarak. Ama bunun da çözümü hakikaten havadan ve türkiye müdahale şu an bütün dünyada bunun üstünde çalışılıyor"

"Kendimizi dünkü evlat teknolojiyi kullanan birlikte mobilite sağlayıcısı namına konumlandırıyoruz"

TOGG'un kendini toptan birlikte bellik ve dünkü evlat teknolojiyi kullanan birlikte mobilite sağlayıcısı namına konumlandırdığına dikkati çekici Karakaş, "Biz de bu yaklaşımımızla şu an hâlâ evvela bahsettiğim startup'larla bu arada hakkıyla birlikte manzume ortaya koyuyoruz. Ve bundan dolayı de bizim görüştüğümüz alanda toptan boyuttaki yaklaşımlarda bu sistemi ne güçlendiririz diyerek çalıştığımız iş ortaklarımız var. İş birliklerimiz var. Biz toptan rekabeti hedefliyoruz ve o toptan rekabetle bu arada ülkemizin dünkü uygulayım bilimi platformlarında başta startup'lar düşüncesince dünkü birlikte seviyeye gelmesini sağlayacağız. Bizim misyonumuz budur." diyerek konuştu.

Akıllı maşa namına nitelendirdikleri arabanın çevresinde oluşan ekosistemde irtibatlı ve sorunsuz, üzgüsüz ve erinçli birlikte repertuvar yaşatacak analizör üstüne çalıştıklarını özetleyen Karakaş, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Biz birlikte buçuk seneden fazladır binlerce fikrin içinden 350 kullanıcı deneyimi sunan senaryo seçtik. Bunların içinde 40 tanesini inovasyon derecesi efdal namına belirledik ki bunları yapabilecek startup'ları aradık. Ve bunların içinden enteresandır günümüzün koşulları doğrultusunda 3 parça hile şirketiyle de karşılaştık. Biz bu faaliyetlerin hepsini yaparken A'dan B'ye giderken afiyet de kabul etmek istiyoruz. Dolayısıyla bizim düşüncesince örneğin şu an üç parça hile firması birlikte araya geldi. Bu mevzular üstünde çalışıyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler