USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

20. Milli Eğitim Şurası'ndaki başvuru kararlarının eğitimde uygulanmasına müteveccih rapor yayımla

Milli Eğitim Bakanlığınca, 20. Milli Eğitim Şurası'nda tahsil edilen başvuru kararlarının yaşama geçirilmesine müteveccih evvel rapor yayımlandı.

20. Milli Eğitim Şurası'ndaki başvuru kararlarının eğitimde uygulanmasına müteveccih rapor yayımla
06-03-2022 12:09
Ankara

MEB'den meydana getirilen açıklamada, 1-3 Aralık 2021'de, açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde meydana getirilen 20. Milli Eğitim Şurası'nın öğrenci, öğretmen, görgü bilimi bilimi yöneticileri, veliler, görgü bilimi bilimi araştırmacıları, çıplak maşer kuruluşları ve gazeteciler kadar ayrımlı paydaşlarla gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Şura hazırlıkları sürerken MEB'in ayrımlı paydaşlardan 32 bin 643 düşünce toplamış bulunduğu bildirilen açıklamada, bu görüşlerin uzmanlarca incelenmiş bulunduğu ve MEB'in şura düşüncesince belirlediği "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" temaları ile uyumları gözetilerek akıbet duruma getirilmiş bulunduğu kaydedildi.

Şuraya dahil olan 600'den ortak tomar davetlinin kanaatleri doğrultusunda birleşen görüşlerin olgunlaştırıldığı tamlanan açıklamada, şurada çoğunluğu oy donanması ile bildirme edilen 128 başvuru sonucu alındığı bildirildi.

Şuranın akıbet gününde umumi kurulda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, bakanlıkça atılmış adımlar ile şurada tahsil edilen başvuru kararların uyumunu izlem edeceklerini ve değerlendirmelerini halkoyu ile paylaşacaklarını tabir ettiğine toprak sunulan açıklamada, MEB kabilinden piyasaya sürülen bu raporun, şuranın gerçekleşmesinden üç ay sonradan bakanlığın şimdiki politikaları ile başvuru kararları arasındaki uyumunu ortaya koyduğu kaydedildi.

"57 ayrımlı başvuru sonucuna ilişikli görü minimum ortak konkre aşama attı"

Açıklamada, görü kabilinden atılmış adımların başvuru kararlar ile uyumunun, konu husus incelenmiş bulunduğu ve yorumlandığı belirtilerek, "Raporun sonuçları, görü kabilinden akıbet altı ayda atılmış adımların başvuru kararları ile iri ortak ahenk gösterdiğini ortaya koydu. Bu bağlamda 57 ayrımlı başvuru sonucuna ilişikli bakanlığın minimum ortak konkre aşama attığı görüldü." denildi.

Raporda, başvuru kararlar ile atılmış adımlar arasındaki uyumun biricik ortak anne konu ile hudutlu olmamasının vurgulandığı bildirilen açıklamada, bakanlığın politikaları ile ilişkilendirilen 57 kararın 34'ünün asliye eğitimde punt eşitliği, 14'ünün öğretmenlerin mesleksel gelişimi, 9'unun ise mesleksel eğitimin güçlendirilmesi ile münasebetli bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, başvuru kararlarının da asliye eğitimde punt eşitliği temasında yoğunlaştığı dikkate alındığında dağılımın şura kararlarının dağılımı ile düzgün bulunduğu kaydedilerek "Dolayısıyla siyaset adımları ile başvuru kararları arasındaki ahenk tamamı temalarda kendini gösterdi." ifadesi kullanıldı.

MEB'in akıbet altı ayda seferberlik başlatmış bulunduğu meslek evveliyat eğitimin yaygınlaştırılmasına ve okullar arası olanak farklılıkların azaltılmasına ilişikli iri ölçekli projelerin, şura kararları ile uyumun anahtarı olduğu, bu bölgelerde atılmış adımların genellikle ansızın ortak tomar şura sonucu ile münasebetli bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, bakanlığın anne siyaset sahalarında attığı adımlar ile şura başvuru kararları arasındaki uyumu seyrederken makul aralıklarla değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşacağı kaydedildi.

"Bu cins değerlendirmeler önceki kat görü kabilinden yapıldı"

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in tutanağa bağlı değerlendirmelerine de toprak verildi.

Şura umumi kurulunda bildirme edilen kararların, görü açısından başvuru özelliği taşıdığına ayraç fail Özer, 20. Milli Eğitim Şurası'nın, kararların aşırı iri miktarda oy donanması ile alındığı ortak derinti bulunduğunu ve iştirakçilerin nice maddede düşünce donanmasına cemaat olmasının tahsil edilen kararların önemini artırdığını tabir etti. Özer, şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak, doğrusu rüçhan görgü bilimi bilimi politikalarımız kendisine belirlediğimiz bölgelerde tahsil edilen şura kararlarının uygulamaya geçirilmesi bizim düşüncesince enikonu önemli. Bu sebeple şurada tabir ettiğim kadar makul aralıklarla attığımız adımlarla şura kararları arasındaki ahenk derecesini yayınlayan raporlar hazırlayıp halkoyu ile paylaşacağımızı tabir etmiştim. Bugün yayımladığımız bu rapor, bu sözün adına getirildiğinin önceki konkre göstergesidir.

Ana siyaset sahalarına ilişikli başvuru kararlarını gözeterek kişi politikalarımız ile uyumuna ilişikli önceki resmi değerlendirmeyi halkoyu ile paylaşmış olduk. Daha ilkin serbest araştırmacılar ve çıplak maşer kuruluşları kabilinden meydana getirilen bu cins değerlendirmeler önceki kat görü kabilinden yapılmış oldu ve halkoyu ile paylaşıldı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler