Dünya

Viyana'da meydana getirilen İran ile nükleer görüşmelere biraz çağ aralık verilecek

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Ali Bakıri, Avusturya'nın başkenti Viyana'da meydana getirilen nükleer görüşmelerde dobra ilerlemeler kaydedildiğini ve görüşmelere biraz çağ açıklık verileceğini belirtti.

Viyana'da meydana getirilen İran ile nükleer görüşmelere biraz çağ aralık verilecek
17-12-2021 09:14
Ankara

İranlı Başmüzakereci Bakıri, Twitter hesabından icra ettiği açıklamada, taraflarla cemaziyelevvel düzenlenen istişarelerin arkası sıra bulunan hali ve giderek atılacak adımları görmek düşüncesince Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora ile müşterek araya geldiğini aktardı.

Bakıri, "Bu hafta güzel ilerlemeler kaydettik. Bugün müşterek kuma alt kurul toplantısı olacak ve müzakerelere beş altı çağ aradan sonradan bitmeme edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İran nükleer anlaşmasının baştan birlik anlamıyla uygulanmasını mizan ve ABD'nin anlaşmaya dönüşünün ele alındığı görüşmeler, kestirmece 5 maaş aranın arkası sıra 29 Kasım'da, AB yetkilisi Mora’nın başkanlığında, Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere ve İran’dan fevk düzem temsilcilerin katılımıyla bitmeme etmişti.

Tarafların uzlaşamaması dolayısıyla kestirmece müşterek hafta açıklık maruz görüşmeler 9 Aralık'ta baştan başlamıştı. İran ve Avrupalı diplomatlar, güzeşte haftaya mucibince akıbet görüşmelerin şimdi müspet bulunduğunu açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?