Dünya

Ukrayna’nın Harkiv şehri, Rus ordusuna direniyor

Rus ordusunun alevli saldırılarına verilen küsurat Ukrayna'nın Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov, şehirdeki askerlerin Rus ordusuna için alevli birlikte dayanma gösterdiğini, düşmanı er ve donatı yitirilmesine uğrattığını belirtti.

Ukrayna’nın Harkiv şehri, Rus ordusuna direniyor
05-03-2022 00:33
Taşkent

Terehov, toplumsal iletişim araçları üstünden icra ettiği açıklamada, şehrin 72 zaman zarfında işgalcilere konfirmasyon edileceğine müteallik namına ilgilendiren bulunduğu kanıt edilen açıklamaların hakikatı yansıtmadığını kaydetti.

Şehirdeki askerlerin Rus ordusuna huzur hararetli müşterek dayanma gösterdiğini tamlayan Terehov, düşmanı er ve donatı yitirilmesine uğrattığını anlatım etti.

Terehov, kent halkının çetince günlerden geçtiğini, şehremaneti hizmetlerinin daim saldırılar altında çalıştığını, düşmanın saldırıları kararında evlerin ve kent altyapısının namevcut edildiğini vurgulayarak, buna rağmen, şehremaneti hizmetlerinin kent halkına ısı, ısıdam su, doğal taş yağı lambası yağı ve cazibe hazırlık kılmak düşüncesince fasılasız çalıştığını vurguladı.

Harkiv Belediyesi Basın Servisinden meydana getirilen açıklamada da bugüne derece Harkiv’e planlı bombalama ve çatışmalarda 5'i bebek ve 122'si taharri memuru polis edinmek kıl payı 188 bireyin hayatını yitirdiği kaydedildi. Açıklamada, saldırılarda başkaca 290'ı taharri memuru polis edinmek kıl payı 394 bireyin yaralandığı vurgulandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?