Sağlık

Ukrayna'da günlük Covid-19 vaka sayında rekor

Ukrayna'da güneş tacı virüs salgınında sonuç 24 saatte 27 bin 377 acemi vaka belirleme edilmesiyle günlük en efdal vaka sayısına ulaşıldı.

Ukrayna'da günlük Covid-19 vaka sayında rekor
04-11-2021 18:02

Ukrayna Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, dünya genelinde akıbet 24 saatte 27 bin 377 toy vaka belirleme edildiği, mecmu vaka sayısının 3 milyon 6 bin 463'e yükseldiği bildirildi.

Ülkede akıbet 24 saatte kaydedilen vaka sayısı ile salgının esasen beri en erdemli günlük vaka sayısı kayıtlara geçti. Son 24 saatte 699 insan virüse yenmiş düşerken, mecmu dirilik kaybı sayısı ise 70 bin 146'ya ulaştı.

44 milyondan çok nüfusa cemaat Ukrayna'da nüfusun sadece yüzdelik 17'si Covid-19'a hesabına dört dörtlük yerine aşılandı. Başkent Kiev'de güneş tacı virüs olaylarındaki çoğalma hesabına arttırılan tedbirler ve mecburi aşılama uygulamasına hesabına geçmiş yüzlerce insan yasama kurulu uğrunda toplanarak, "Covid sertifikalarına yarayışlı de", "Covid faşizmine yarayışlı de" mukayyet pankart taşımıştı.

Tedbirler arttırılmıştı

Ukrayna'da vaka ve ahiret yolculuğu sayılarında artışların yaşandığı metropoller al semt anons edilerek karantina uygulamasına geçiliyor.

Bu kapsamda hükûmet merkezi Kiev'de 1 Kasım'da karantina uygulaması yürürlüğe girmişti. Kiev de müdahale iktisap etmek gibi "kırmızı" bölgelerde, restoranlara, mevki dairelerine, spor salonlarına ve dolgun transfer araçlarına sadece aşılama yaptıran insanların ve ya olumsuz Covid-19 testi olanların girmesine müsaade veriliyor.

Ayrıca 8 Kasım'dan itibaren mecburi aşılama uygulamasına editör bulunan işletme, gurur ve şirketlerin (belirtilen kurumlarda etkin memurin ve öğretmenler) mensupları işten eğreti yerine uzaklaştırılacak.

Sahte aşılama sertifikalarının dağıtımıyla ilgilendiren bin 65 ukubet davası açıldı

Alınan kaba karantina sonucu dolayısıyla ahali aşılama merkezlerine akış ederken, çok istekten aşılama merkezlerinde etraflıca kuyruklar oluşuyor. Aşı kuyruğunda devir hin kavgalar da çıkarken, bu kararları fırsata çeviren dolandırıcılar ise genel ağ üstünde gerçek olmayan aşılama sertifikaları ve olumsuz PCR imtihan neticeleri satmaya başladı.

Yetkililer, 80 hekim ve 35 gezi acentesinin karıştığı gerçek olmayan sertifikaların dağıtımıyla ilgilendiren bin 65 ukubet davası açtı. Sahte sertifikalar sunan 40 internet sayfası de engellendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?